Araç Giydirme Reklam Fiyatları! İstanbul Araç Giydirme

Bi Düşün Medya ve Ajans olarak Araç Giydirme Reklam hizmeti sunuyoruz. Detaylı bilgi için bize ulaşın. -0212 643 75 50-

Araç giydirme, firmaların bilinirliğini artırmak amacıyla araç yüzeyinin baskılı veya renkli PVC reklam malzemesi ile kaplanması işlemidir. Araç giydirme reklam amaçlı yapılabileceği gibi renk değiştirme veya boya koruma amaçlı da yapılabilmektedir.

Aracın dış gövdesinde yapılan tasarıma araç giydirme veya araç giydirme denir. Araç giydirme daha çok reklam amaçlı yapılmaktadır. Otomobil üzerinde bir firmanın veya bir ürünün reklamı görülebilir.

Araç Giydirme Nasıl Yapılır?

Dilediğiniz görseli ve istediğiniz baskı malzemesini aracınız için kullanabilirsiniz.

Araç giydirmede ince ve esnek döküm folyo kullanılmaktadır. Araç giydirme için kullanılan dökme folyo en çok tercih edilen kaplama çeşitlerinden biridir. Tercih edilmesinin en önemli sebebi eski haline dönmeye çalışmamasıdır. Eski haline dönmeye çalışmadığı için araç üzerine örtüldüğü gibi kalır. Bir diğer tercih sebebi ise bu folyo çeşidinin olumsuz hava koşullarına dayanıklı olmasıdır. Yağmur, kar, dolu gibi olumsuz hava koşullarına dayanıklıdır. Araç için tasarlanmış bu tip folyo aracınızın boyasına ve yüzeyine zarar vermez. İnce ve esnek yapısı sayesinde girintili yerleri bile kapatabilir.

Araç giydirme yasal çerçevede yapılmalıdır. Aracınıza kaplama yaptırmak istiyorsanız yasal izin belgesine sahip olmanız gerekmektedir.

“Aracın ön, arka, üst tavan tekeri ve cam yüzeyleri hariç iki yan alanın %50’sini geçmeyecek şekilde uygulama yapılabilir.” yönetmelikte yer almaktadır. Bu açıklama ışığında araç giydirmenin sınırları çizilmiştir. Ayrıca araç giydirmesi trafik kurallarına uygun olmalı ve dikkati dağıtmamalıdır.

Araç kaplamanın yasal bir vergisi vardır. Araç yüzeyinde belirlenen limitler dahilinde reklam ve tanıtım amaçlı giydirmelerden vergi alınır. Bu vergiler m2 üzerinden kaplama hesaplanarak alınmaktadır.

Aracınız için belirlenen yasal belgeleri giydirmeden tamamlamanız gerekmektedir. Bu sayede aracınızı daha sonra giydirebilirsiniz.

Araç Kaplamalarında Kullanılan Folyo Çeşitleri Nelerdir?

Dökme Folyo

Araç giydirmede en çok tercih edilen ürünlerden biri olan döküm folyo ince ve esnek bir yapıya sahiptir. Bu ince ve esnek yapı sayesinde ürün kolay yırtılmadığı gibi kolay deforme olmaz. Ayrıca olumsuz hava koşullarına dayanıklıdır.

Yarı Dökme Folyo

Yarı dökme folyo uzun ömürlü bir malzemedir. 5 ila 7 yıl gibi uzun bir ömre sahip olan bu ürün düz yüzeylerde kullanılmaktadır. Kanallı yüzeylerde kullanılamaz. Ürün kanallı yüzeylerde kullanıldığında hava değişimine bağlı olarak olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

Düz Yüzeyli Folyo

Araç yüzeyi düz ise bu ürünü tercih edebilirsiniz. Düz yüzeyli araçlar genellikle kamyonet veya kamyon römorklarıdır. Bu tür yüzeylere ürün uygulamak istediğinizde yüzeyin temiz olması gerekmektedir.

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..