Başakşehir’de Dijital Baskı yapan firmalar

Başakşehir’de dijital baskı hizmeti veren firmalar arasında, en göze çarpan işletme Bi Düşün Medya ve Ajans’tır. Dijital baskı çok sayıda firma tarafından kullanılan ve son yıllarda hızlıca ilgi görmeye başlayan bir alandır. Dijital Baskı yaptırmak isteyen işletmeler, titiz ve kaliteli hizmet ararlar. Bi Düşün Medya ve Ajans, uzman kadrosu ve son teknoloji makinaları ile Dijital Baskı alanında hizmet vermektedir.

Dijital baskı nedir?

Teknik anlamda dijital, metin ve resimlerin sınırlı sayıda basamakla temsil edilmesi anlamına gelir. Dijital yazıcı, verileri iyi bilinen ikili sistem biçiminde işler. Tüm dijital cihazlar bu sistem temelinde çalışır. Doğrudan dijital baskı (DDP) veya bilgisayardan baskıya (Ct-PRINT) dijital baskı için yaygın terimlerdir. Dijital baskı, darbesiz (NIP) olarak tanımlanan bir baskı işlemidir. Son kullanıcı bu işlemi esas olarak bir lazer veya mürekkep püskürtmeli yazıcı olarak kullanır. Mürekkep doğrudan alt tabakaya aktarılır. Baskı formu aracılığıyla ek mekanik çaba gerekmez.

Lazer yazıcı nasıl çalışır?

Lazer baskı, bir elektrofotografik baskı işlemidir veya kısaca elektrofotografidir. Elektrofotografik baskı işleminde kuru tonerler kullanılmaktadır. Toner, bir foto yarı iletken tarafından elektrostatik olarak yüklenir. Tambur, elektrostatik olarak yüklenmiş baskı görüntüsünü alır. İnsan gözüyle görünmez. Toner, yazdırılacak geçişler üzerinde hafif bir kaplama olarak tambur üzerinde biriktirilir. Yazdırılmayan pasajlar elektrostatik olarak boşaltılır. Renk, ışığa duyarlı tambur aracılığıyla kağıda aktarılır. Baskı işlemi sırasında, toner alt tabakaya 200 dereceye kadar bir sıcaklıkta eritilir. Her yeni baskıdan önce tambur tamamen boşaltılır. Fazla toner sıyrılır ve atık toner kutusunda toplanır. Dram, bir sonraki yazdırma işi için hemen tavsiye edilir.

Mürekkep püskürtmeli yazıcı nasıl çalışır?

Mürekkep püskürtmeli yazıcı, sıvı mürekkebe dayalı bir doğrudan baskı işlemidir. Bilgisayarda oluşturulan motif yazıcıya elektronik olarak gönderilir. Baskı işlemi sırasında, ince mürekkep noktaları baskı kafası aracılığıyla alt tabakaya aktarılır. Üreticiye bağlı olarak bubble jet işlemi ve piezo işlemi kullanılır. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar ticari alanda çok az öneme sahiptir. Büyük bir baskı çalışması durumunda, baskı hızı karşılaştırıldığında önemli ölçüde daha düşüktür.

Etiketler:

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..