Baskı türleri nelerdir?

Pek çok insan dijital baskı, serigrafi, lazer baskı vb. Terimlere aşinadır. Fakat bunların ne anlama geldiğini gerçekten biliyor muyuz?

Lazer yazıcıları ofiste veya evde kullanabiliriz, ancak broşür, kitapçık, kırtasiye veya el ilanı gibi pazarlama için profesyonel bir baskı şirketi kullanmamız gerekir. Profesyonel baskı süreçleri söz konusu olduğunda üç ana tür vardır:

  • Ofset lito baskı
  • Dijital baskı
  • Ekran görüntüsü

Öyleyse fark nedir? Aşağıda üçüne de bir göz atıyoruz. Unutmayın, Bi Düşün Medya ve Ajans olarak sizler için en iyi tasarım ve baskı hizmeti için buradayız. Mükemmel hizmetlerimiz için hemen arayın!

Ofset baskı süreci nedir?

Ofset veya “lito” baskı ile görüntü (resminiz) metal plakalara ve ardından plakalardan lastik bir örtüye aktarılır.
Ardından mürekkepli battaniyeler görüntüyü kağıda aktarır. Sürece ofset denir, çünkü mürekkep doğrudan kağıda gitmek
yerine önce plakadan battaniyeye aktarılır. Herhangi bir şey basılmadan önce kurulum, kalıplar ve mürekkep için gereken
zaman ve maliyetler nedeniyle, ofset küçük miktarlar için uygun maliyetli değildir ve genellikle yalnızca çok büyük h
acimler gerektiğinde kullanılır.

Dijital baskı süreci nedir?

Dijital baskı makineleri, geleneksel mürekkepler yerine toz toner kullanır ve dijital baskı işlemiyle, resminiz doğrudan pdf’nizden baskıya geçer. İlk dijital baskı makineleri, tam renkli baskının ürettiği kalite ile rekabet edemiyordu. Bununla birlikte, son birkaç on yıldaki muazzam teknolojik gelişmeler, litodan ayırt edilmesi imkansız olan dijital baskıyla sonuçlandı. Kurulum maliyeti veya minimum miktar olmadığından, dijital baskı aynı zamanda daha küçük miktarlar (ister dokuz ister 900 olsun) ve özelleştirilmiş veya kişiselleştirilmiş pazarlamaya ihtiyacınız olduğunda mükemmeldir.

Serigrafi baskı süreci nedir?

20. yüzyılın başlarından beri var olduğunu bildiğimiz serigrafi, kumaş, ahşap, cam, tabela vb. Baskılarda kullanılır. Görüntü ince bir ağa aktarılır ve boş bırakılacak alanlar bir alt tabaka ile kaplanır. Baskı işlemi, mürekkebin ağdaki açıklıklardan uç malzeme üzerine itilmesini içerir.

Yüksek hacimli baskı nedir?

Yüksek hacim, onlarca ve hatta yüz binlerce miktarlarda büyük baskı işlerini ifade eder. Bu miktarlara ulaştığınızda basılan kopya başına fiyat düşer. (İade için geri ödeme politikasına sahip herhangi bir yazıcı duymadığımızı belirtmekte fayda var, bu nedenle 10.000 broşür bastırıp yalnızca 1000 adet dağıtabileceğinizi fark ederseniz, daha büyük bir geri dönüşüm kutusuna ihtiyacınız olacaktır.)

Kolay yoldan harika baskılar alın

Baskı bizim işimiz ama sizin olmadığını biliyoruz. Bu nedenle, özellikle ticari müşteriler için profesyonel bir baskı hizmeti olan Bi Düşün Medya ve Ajansı tercih edin! Zamanınızın, son tarihlerinizin ve bütçenizin çok önemli olduğunu biliyoruz. Ödüllü web sitemiz son derece kullanıcı dostudur, böylece ihtiyaç duyduğunuz anda ve yerde teslim edilmesi gereken baskıyı kolayca sipariş edebilirsiniz. Sizinle çalışmayı çok isteriz, bu nedenle, uygun fiyata üstün kaliteli baskı istiyorsanız hemen Bi Düşün Medya ve Ajans’ı arayın!

Etiketler:

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..