Baskı Yapışkanlı Folyo Çeşitleri & Fiyatları

Bi Düşün  Medya ve Ajans olarak Yapışkanlı Folyo Baskı Hizmeti sunuyoruz. Detaylı bilgi ve sipariş için bize ulaşın. -0212 643 75 50-

Folyo malzemesi, günümüzde en çok dijital baskıda kullanılan PVC tipi, arkası yapışkanlı bir baskı malzemesidir. Folyo, başka hiçbir malzemeye ihtiyaç duymadan birçok yüzeye yapıştığı için çok tercih edilmektedir. Günlük hayatın birçok alanında kullanılmaktadır. Son olarak varak baskı tekniği reklam sektöründe yer alan malzeme sayesinde uygulanabilir hale gelmiştir.

Dijital baskı yöntemi ile varak üzerine basılan mağazaların vitrinlerinde genellikle gördüğünüz “İNDİRİM – KAMPANYA” tarzındaki yazıların tamamı bu teknik kullanılarak yapılmaktadır. Folyoların birçok renk seçeneği vardır, bu nedenle birçok alanda istenen grafik çalışması tatmin edici sonuçlarla karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca Plotter olarak bilinen alet sayesinde istenilen çizimler, resimler veya yazılar folyoların üzerine kesilebilir.

Folyo Çeşitleri, Kullanım Alanları

Normal Folyo
Tabela ve cam vitrinlerde, cephelerde ve yönlendirmelerde normal folyolar kullanılmaktadır.
Dökme Folyo
Dökme Folyolar, girinti ve çıkıntıların çok olduğu yerlerde ve özellikle araç kaplamalarında sıcak hava ile uygulanır.
Şeffaf Folyo
Şeffaf varak üzerine dijital baskı ters baskı olarak yapılmakta ve içten yapıştırılmaktadır.

İç mekan folyo uygulamalarında kullanıldığı alanlar nedeniyle insanlarla teması oldukça kolay olan folyo baskı, sağlığa zarar vermemesi gereken en önemli unsurdur. Bu nedenle baskının su bazlı boya kullanılarak yapılması son derece önemlidir. Su bazlı boyaların insan sağlığına herhangi bir zararı olmadığı tıbben kanıtlanmıştır.

İç mekanlara dekoratif ya da tanıtım amaçlı yerleştirilen varak baskı, reklamların tamamen hedef kitleye yönelik olarak yapılmasını sağlar. Dikkat edilmesi gereken en önemli unsur hazırlanan eşyalara su değmemesidir. Su teması olduğu zaman yazıların akma ihtimali vardır. Bu konuya çok dikkat edilmelidir.

Dış mekan folyo uygulamalarında en çok aranan özellik dayanıklılıktır. Doğa koşullarıyla (yağmur, kar, rüzgar, güneş vb.) sürekli temas halinde olacağı için dayanıklı olması gerekir. Bu dayanıklılık solvent bazlı boyalar kullanılarak elde edilir. Bir diğer önemli özelliği ise büyük boyutlarda uygulanabilmesidir.

Uzun yıllar kullanılabildiği ve düşük maliyetlerle temin edilebildiği için reklamverenlerin maliyetini de düşürür. Her yüzeye uygulanabilir. Bu sayede normal şartlarda reklam banner’ı veya reklam içerikli bir uygulama yapılmasının mümkün olmadığı alanlar dahi kapatılabilmektedir.

 

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..