Dijital baskı artıları ve eksileri

Dijital baskı  çok sayıda firma tarafındna reklam amacı ile tercih ediliyor. Bi DüşünMedya sizleri için en etili Dijital Baskı hizmetini vermekteyiz.

Baskı projelerini koordine ederken, bizden sık sık daha hızlı zaman çizelgeleri, rekabetçi bütçeler ve her zaman en yüksek kaliteyi sunmamız istenir. Son 5 yılda çoğu baskı projesinin miktarları önemli ölçüde azaldı. 2500 parçadan fazla olan bir baskı işini koordine etmem nadirdir, geniş formatlı bir broşürden veya karmaşık kalıp kesim sunum broşür klasöründen bahsetmiyorum bile.

Bu Baskı türü daha düşük miktarların, daha düşük maliyetlerin ve daha hızlı zaman çizelgelerinin taleplerini karşılamak için yaygın olarak popüler hale geldi. Ancak bu kaliteyi nereye bırakır? Dijital baskı için bir yer olduğuna kuvvetle inanıyorum, ancak geleneksel ofset baskı hala en yüksek kaliteyi sağlıyor.

Dijital Baskının Artıları

  • İnanılmaz derecede hızlı! Kısa bir süre içinde çalışıyorsanız ve sadece halletmeniz gerekiyorsa, dijital baskı en iyi seçeneğiniz olabilir.

  • Daha az pahalı. Düşük bir miktarınız varsa (1000 parçadan az), dijital baskı geleneksel ofset baskıdan çok daha uygun maliyetlidir.

  • Daha fazla esneklik. Gerekirse basılı materyalinizde sık sık değişiklik yapmanıza izin verir.

  • Yazıcı Kanıtı, Son Parçanızdır. Çoğu durumda, onay için aldığınız yazıcı provası, tüm işinizin üzerine yazdırılacağı dijital baskı makinesinde istediğiniz kağıt stoğunuza çıkarılabilir. Böylece, elinizde tuttuğunuz şey, son baskı işleminde tam olarak yeniden yaratılacaktır.

Dijital Baskının Eksileri

  • Renk Uyumu Yapılamıyor. Dijital baskının sürekli gelişmesine rağmen, geleneksel ofset yazıcının renk kalitesi ile hala eşleşemiyorlar. Dijital yazıcılar dört renkli bir işlem kullanırken, geleneksel ofset yazıcılar renk doğruluğu sağlamak için PMS ve mürekkepleri kullanır.

  • Kıvrımlarda Çatlama. Dijital yazıcı mürekkepleri kağıt tarafından tam olarak emilmez, bu da parça katlandığında kenarlar boyunca renkte çatlakların görünebileceği anlamına gelir. Bu genellikle geleneksel ofset baskıda bir sorun değildir.

  • Daha Az Malzeme Seçeneği. Dijital baskı makineleri, baskı yapabilecekleri ve baskı yapamayacakları açısından ofset baskı makinelerini hızla yakalıyor, ancak henüz orada değiller. Geleneksel ofset baskı makineleri hala daha geniş bir kağıt, mürekkep ve sonlandırma seçenekleri yelpazesi sunuyor.

  • Daha yüksek miktarlı baskılarda daha pahalıdır. Bir projeye hızlı bir şekilde ihtiyacınız olsa da, daha yüksek bir miktarınız varsa (2500 parçadan fazla), geleneksel ofset fiyatlandırması normalde daha uygun maliyetli hale gelir.

Özetle, geleneksel ofset baskı, ticari miktarların yanı sıra tam renk eşleşmeleri ve farklı malzemeler üzerine baskı gerektiren işler için mükemmeldir. Bununla birlikte, dijital baskı, hızlı bir şekilde basılması gereken ve özelleştirilmesi ve revize edilmesi kolay olan düşük miktarlı işler için idealdir.

Bi Düşün Medya ve Ajans’ın etkili Dijital Tasarım hizmetinden faydalanmak için bizleri arayın.

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..