Dijital Baskı: Bir Ambalaj Devrimi

Dijital baskı, heyecan verici ve yaratıcı fırsatların kapısını açarak, ambalajın geleceği için oynayacağı bir role sahiptir. Bi Düşün Medya ve Ajans sizleri için en etlişi ambalajları son teknoloji dijital baskı makinaları ile üretmektedir.

Dijital baskı teknolojisi, ofset ve flekso baskının aksine, her baskı çalışması için ayrı bir kalıba ihtiyaç duymaz. Bunun yerine, tüm renkler tek geçişte yazdırılır. Plakaları sürekli değiştirmek zorunda kalmamak, büyük bir maliyet ve zaman tasarrufu sağlar. Talep üzerine baskı, ambalajdaki en büyük trendlerden biri haline geldi. Bununla birlikte, dijital, ofset baskıda da güzel bir şekilde oynuyor ve bazen eldeki iş için gerekli.

Yakın tarihli bir Araştırma ve Pazarlar raporuna göre, küresel dijital baskı ambalaj pazarının 2018-2024 döneminde yaklaşık% 11’lik bir YBBO’da büyüyerek 2024 yılına kadar 28 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Inkjet teknolojisi, tahmin döneminde yaklaşık% 16’lık bir YBBO ile 2018’de toplam pazar payının yarısından fazlasına hakim oldu. Mürekkep püskürtmeli sistemlerde, her renk için farklı baskı kafalarının ayrı sıralarına sahip belirli bir tek geçişli sistem vardır.

Oluklu ambalaj, tahmin dönemi boyunca yaklaşık% 12’lik bir YBBO ile küresel pazarda en hızlı büyüyen ambalaj türüdür. Bu makale boyunca, onları parlak renkler ve canlı grafiklerle öne çıkaran dijital baskıya sahip etiketlere ve oluklu kaplara örnekler verilmiştir. Yerel mağazanızdaki herhangi bir ürün bölümüne veya kapak ekranına bakın ve dijital olarak geliştirilmiş baskı ile süslenmiş çeşitli kutular bulacağınızdan emin olun.

Peki marka sahipleri, dönüştürücüler, baskı ekipmanı tedarikçileri ve ambalaj tasarımcıları, ambalaj sektörü için dijital baskıdan nasıl faydalanabilir? En son baskı teknolojilerinden haberdar olarak ve süreci yaratıcı ve göze çarpan bir sonuçla vurgulayan ambalaj malzemeleri kullanarak. Ayrıca, dijital ve ofset veya fleksografik kombinasyonun ne zaman kullanılacağını bilmek.

Dijital baskı makinesi kullanmanın artıları / eksileri?

Katlanır karton ambalajda dijitale yeni başlayanlar için anlamanız, kucaklamanız ve üstesinden gelmeniz gereken engeller var: Kutunun dışında düşünün. Bir işi yazdırma zamanı bazen dijital olarak ofset baskısının yazdırdığı ile karşılaştırılır. Dahil edilmesi gereken birçok adım olduğundan, hiçbir şekilde adil bir karşılaştırma değil.

Eşit bir oyun alanına bir şeyler koymak için, tüm adımlar dahil olmak üzere baştan sona toplam süreyi eklemeniz gerekir. Bu, müşterilerin dijitalin geleneksel yerine mantıklı olduğu bir geçiş oluşturmasına yardımcı olur. Bununla birlikte, ofset geçişinin dijital için nerede olduğunu açıkça görüyorsunuz. Her zaman işleri dijital tarafa yönlendirmeye yardımcı olan istisnalar vardır – örneğin, acil ihtiyacı karşılamak için başlangıçta işin bir bölümünü çalıştırma ve ardından planlama izin verdiğinde geri kalanını ofset üzerinde planlama yeteneği gibi.

Birçok müşteri, dijital ve ofsetin gerçekten birlikte çalıştığına inanıyor. Dijital işinizi büyütmek, genellikle ofsette de büyüme anlamına gelir. Dijital baskının, ilk etapta gerçekten uymayan işleri kaldırarak ofsetinizi daha yüksek bir kullanımda çalıştırmanıza yardımcı olabileceğine inanıyorum. Bi Düşün Medya ve Ajans’tan, dijital baskı hizmeti almak için bizimle iletişime geçin. 

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..