Dijital Baskı çeşitleri nelerdir?

Dijital baskı, dijital baskıya dayalı görüntülerin doğrudan çeşitli ortam alt tabakalarına basılması sürecidir. Ofset baskıdan farklı olarak baskı kalıbına ihtiyaç yoktur. PDFS veya masaüstü yayın dosyaları gibi dijital dosyalar, kağıt, fotoğraf kağıdı, kanvas, kumaş, sentetikler, kart stoğu ve diğer alt tabakalara baskı yapmak için doğrudan dijital baskı makinesine gönderilebilir. Bi Düşün Medya ve Ajans, gerek imalat süreci gerekse tasarım döneminde her türlü dijital baskı ürünlerinizi itina ile üstlenir.

Dijital baskı Vs Ofset baskı:

T Dijital baskı farklıdırr AIP. Ofset baskı gibi analog baskı metodolojisi, çünkü dijital baskı makineleri baskı kalıbı gerektirmez. Bir görüntüyü aktarmak için metal plakalar kullanmak yerine, dijital baskı makineleri görüntüyü doğrudan ortam alt tabakasına basar.

Dijital üretim baskı teknolojisi hızla gelişiyor ve dijital baskı çıktı kalitesi sürekli olarak artıyor. Bu gelişmeler, ofseti taklit eden baskı kalitesi sağlıyor. Dijital baskı, aşağıdakiler dahil ek avantajlar sağlar:

b) Talep üzerine baskı

c) Çünkü etkili kısa vadeler

d) Hızlı geri dönüşler

Dijital yazıcı :

Tabaka beslemeli üretim yazıcıları, kesik yaprak dijital baskı makineleri, üretim mürekkep püskürtmeli yazıcılar ve sürekli beslemeli yazıcılar gibi üretim baskı makineleri dahil olmak üzere birçok dijital baskı makinesi türü vardır. Bu kategori için en iyi Marka Xerox’tur ve birçok farklı Marka da vardır. Xerox Color, iGEN, Versant, Nuvera ve D serisi üretim yazıcılarının yanı sıra Xerox Brenva, CiPress, Rialto, Trivor ve Impika üretim inkjet ve sürekli beslemeli yazıcılar da mevcuttur.

Çeşitli dijital baskı ortamı türleri

Dijital baskı makineleri, kalın kartonlardan, ağır kağıtlara ve katlanır kartonlardan kumaş, plastik, plastik ve sentetik yüzeylere kadar her şeye baskı yapabilmektedir. T-gömleklik çok popüler bir dijital baskı uygulamasıdır ve bazı dijital yazıcılar T- dışında diğer kumaşlara da baskı yapabilmektedir. keten ve polyester dahil gömlekler.

Farklı Dijital baskı cihazları türleri:

a) Mürekkep Püskürtmeli

Inkjet yazıcı, dijital bir aygıttan bir görüntüyü kopyalamak ve bunu kağıt veya plastik üzerinde yeniden üretmek için tasarlanmış güvenilir ve popüler bir makinedir. Çok karmaşık bir şekilde çalışırlar, esasen istediğiniz görüntüyü oluşturmak için kağıda yüzlerce küçük mürekkep mermisi ateşlerler. Parlak renkli görüntüler ve metinler yazdırmak için idealdir. Başka türden yazdırma hizmetleri.

b) Lazer

Lazer yazıcı, dijital bir cihazdan bir görüntüyü yeniden oluşturmak için bir lazer kullanan elektrostatik bir makinedir. İşlem sırasında lazer, yazıcının içinde bulunan bir tahta üzerinde ileri geri hareket eder. Bu, sayfaya toner bırakan ve istediğiniz görüntüyü yazdıran statik elektrik oluşturur.

c) Dijital Baskı

Dijital baskı, esasen geleneksel basının dijitalleştirilmiş bir versiyonudur. Genellikle büyük şirketler tarafından yüksek hacimli siparişler üretmek için kullanılırlar. Kaliteleri, mürekkep püskürtmeli yazıcıdan daha pahalıdırlar ve ticari amaçlar için olağanüstü köpüklüdür. Bu baskı hizmeti çok etkilidi.

Ofset Baskının Avantajları :

Bazı projeler yerel matbaaya gitmeyi ve ofset baskı talep etmeyi garanti edebilir. Mürekkebin genellikle alüminyumdan yapılmış metal bir plakadan kauçuk bir tahtaya aktarılmasını içerir.

Dijital baskı avantajları:

Dijital baskı teknolojisi , talep üzerine ve kısa baskı işlerini hızlı ve uygun maliyetli bir şekilde üretme konusunda mükemmeldir. Dijital baskı da kişiselleştirme için ideal bir platformdur. Değişken veri baskısı (VDP) kullanarak görüntülerin ve mesajların kolayca değiştirilmesi gerekiyorsa, dijital baskı gitmenin tek yoludur ve en iyi askı hizmetleri olarak bilinir. Unutmayın Bi Düşün Medya ve Ajans sizler için en kullanışlı dijital baskıları tasarlar ve üretir.

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..