Dijital baskı geniş ve küçük format

Dijital baskı ne olduğunu bilmiyorsanız size her şeyi anlatacağız. Dijital baskı, elektronik bir belgeyi kağıt veya başka herhangi bir malzeme üzerinde çoğaltma işlemidir. Aynı zamanda dijital baskı olarak da bilinir.

Dijital baskı, Bi Düşün Medya ve Ajans‘ın uzmanlık alanıdır. Unutmayın en iyi baskı türleri bizden çıkar.

Optimum kalitede düşük hacimli baskılar üretmenin çok etkili bir yoludur ve bu nedenle küçük işletmelerde ve hatta kendi kullanımları için özel evlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Yüksek kalitede acil bir tekniktir, bu yüzden birçok şirket bu tür baskıyı seçer . En yaygın yöntem, kartuşlar için veya lazer baskı makinelerinde kullanılan toner kullanan bir mürekkep püskürtmeli yazıcı kullanmaktır.

Dijital baskının, baskının renklerle ayrılmış görüntü ile basılmış plakalar kullanılarak yapıldığı, ofset baskının bir evrimi olduğunu söyleyebiliriz.

Profesyonel baskıdan bahsettiğimizde, baskı işlerinin kısa sürede ve çok iyi kalitede yapılmasına izin veren lazer makineleri veya yüksek performanslı lazer yazıcılar kullanarak baskı yapmaktan bahsediyoruz.

Bu profesyonel baskı tekniğinin temel avantajlarından biri, basıldıktan sonra kağıt ve mürekkebin soğutulmasını gerektirmemesi, bu nedenle kullanılabilirliğin hemen olması ve baskı sürelerini önemli ölçüde azaltmasıdır.

Reprografik ve baskı firmalarında kullanılan başka profesyonel baskı teknikleri de vardır, ancak lazer cihazları kullanarak dijital baskı en çok kullanılanlardan biridir, çünkü işlerin sadece kısa sürede yapılmasına izin vermekle kalmaz, aynı zamanda fiyatların düşürülmesine de izin verir üretim süreçleri baskı.

Dijital baskı, kullanılan boyuta bağlı olarak iki formata sahiptir ve yapılacak işin türüne bağlıdır. Geniş formatlı dijital baskıdan veya küçük formatlı dijital baskıdan bahsediyoruz.

Geniş format dijital baskı

Reklam projeleri veya propaganda kampanyaları için kullanılan gibi geniş formatta baskı yapmak için kullanılır. açıkça küçük formattan daha yüksek bir maliyeti vardır.

Geniş formatlı baskı genellikle küçük formatlı dijital baskıya göre çok daha yüksek ekolojik maliyetlere sahiptir, ancak günümüzde çok daha az kirletici ve dolayısıyla daha çevre dostu olan ve çoğu şirket tarafından kullanılan teknikler ve malzemeler bulunmaktadır. dijital baskı şirketleri.

Küçük format dijital baskı

El ilanları, broşürler veya kartvizitler gibi daha küçük formatta yazdırmak için kullanılır.

Her tür çalışmadaki tüm teknikler gibi, dijital baskının da birçok avantajı ve dezavantajı vardır.

Dijital baskının avantajları

Kişiselleştirme

Bu baskı tekniğini kullanarak baskı işlemlerini özelleştirmek mümkündür. Bu, her şirketin bu tür bir özelleştirme gerçekleştirmesi gerektiğinden, bugün gerçekten çok önemli olan bir şeydir. Örneğin, basılı bir projenin kapağındaki şirket logosunu değiştirmek, isim, adres değiştirmek vb.

Hız

Bu çok hızlı bir süreçtir ve küçük zaman aralıklarında büyük baskı işlemlerine izin verir; bu, günümüz dünyasında, işlerin üretildiği talep ve aciliyet ile önemli bir şeydir.

Kısa süreli baskı

Geçmişte, baskıda ağır altyapının kullanılması gerekliydi, bu da klişe kullanımını ve baskı işlemlerinin her birinde bunları değiştirme ihtiyacını gerekli kılıyordu. Neyse ki, dijital baskı sayesinde artık durum böyle değil ve her tür ürün için küçük miktarlarda üretim yapabiliyoruz.

Çok Yönlülüğü Biçimlendirme

Sayısız baskı formatı, mürekkep, farklı malzeme vardır. Bu tip baskı sayesinde tüm bunları farklı baskı çalışmalarında kullanabiliriz.

Özel formatlar ve farklı malzemeler

Bugün, farklı siyah ve gri arka planlar üzerine vernik veya renkli mürekkep gibi farklı malzemeler ve ürünler kullanabiliyoruz. Bu, bize pratik olarak sonsuz bir olasılık yelpazesi sunmamıza ve yalnızca yaratıcılığın sınırlar koyduğu etkilere ulaşmamıza izin verir.

 

Baskı Hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız , profesyoneller ve bireyler için hizmetler sayfamıza erişmekten çekinmeyin. İhtiyacınız olan her şey hakkında size tavsiyelerde bulunuyoruz.

Dijital baskı, Bi Düşün Medya ve Ajans‘ın uzmanlık alanıdır. Tek yapmanız gereken bizlere ulaşmak.

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..