Dijital baskı hakkında bilinmesi gerekenler!

Talep üzerine baskı ve profesyonel geniş format baskı için rakipsiz. Ofset baskının aksine, dijital baskı sabit bir şablon (baskı formu) gerektirmez, böylece her bir yaprak farklı şekilde basılabilir. Bu, alıcıya göre tasarlanmış faturalar, kredi kartı ekstreleri, hesap ekstreleri veya reklamlar gibi pahalı olmayan, kişiselleştirilmiş baskılara olanak tanır. Ayrıca, çok sayfalı belgeler, yazdırma formunu değiştirmeye gerek kalmadan hemen doğru sırada yazdırılabilir ve daha sonra bunları toplamaya (ayırmaya) gerek yoktur.

Dijital baskı, daha küçük baskı işlemleri için ofset baskıdan çok daha ucuzdur. Kişiselleştirilmiş baskılar ekonomik olarak yalnızca dijital baskıda mümkündür, bazen örn. katalog üretiminde bir yandan dijital baskı, diğer yandan ofset veya gravür baskı işlemleri birleştirilmiştir. Şu anda fiyatlar çok yeni dijital baskıda da düştüğü için, bilinmeyen yazarların birçok kitabı (kitap basımı) zaten – bazen kendi sorumluluğunuzda veya küçük yayıncılar aracılığıyla – pazarlanabilir fiyatlarla ve ticari kalitede basılmaktadır.

Bi Düşün Medya ve Ajans olarak siz değerli müşterilerimiz için en iyi Dijital baskı hizmetini sunmaktayız. Eğer kaliteli bir Dijital baskı hizmetine ihtiyacınız varsa bize ulaşın!

Geniş formatlı dijital baskı

Örneğin reklam brandaları, gergi kayışları, iskele brandaları vb. Gibi geniş formatlı dijital baskı için artık mükemmel teknolojiye sahip büyük yazıcılar var. Bu büyük yazıcı, son derece yüksek üretkenlik (300x300dpi’de 75qm / saat) ile karakterize edilir. Solvent bazlı mürekkep bazlı 6 renkli baskı tekniği, homojen gradyanlar ve yüksek kontrast sağlar. Bu teknoloji ile, yüksek çözünürlüklü reklam brandaları ve iskele brandaları en uygun şekilde basılabilir. Dijital baskının bir başka şekli de doğrudan klişe baskıdır. Direkt klişe baskısı ile fotoğraf kalitesi doğrudan taban plakalarına basılır.

Dijital baskı her zaman CMYK renk alanını kullanır. Bu, özellikle şablon oluştururken önemlidir. Örneğin Panone, HKS, RAL veya diğer renk şemalarında dijital baskı için baskı şablonları, CMYK dijital baskıdaki bir ekran yazıcısından genellikle büyük ölçüde farklılık gösterebilir. Çoğunlukla, buna karşılık gelen bir kanıtı yaptırmanız kaçınılmazdır. Spot renklere güvenenler dijital baskıda dikkatli olmalı ve serigrafi baskısından kaçınamazlar. Ancak HKS veya Pantone gibi serigrafi baskı renklerini CMYK dijital baskı renk uzayına dönüştürebileceğiniz oldukça hassas dönüştürme tabloları vardır.

Dijital baskı istek üzerine yazdırılıyor

Çoğu baskı işleminde önceden belirli sayıda kopyayı taahhüt etmeniz gerekirken, dijital baskı ile bu riskten kurtulursunuz. Bundan kaynaklanan fayda kritiktir. Sözde “Talep Üzerine Baskı”, yalnızca şu anda ihtiyaç duyduğunuz kadar malzeme yazdırmanıza olanak tanır. Bu yararlıdır çünkü kendinize ürünlerinizi nasıl depolayacağınızı sormanız gerekmez. Ayrıca, gerçekte ihtiyacınız olandan daha fazla yazdırma riskini de önler.

Ne zaman? Nasıl?

Elbette dijital baskı her durumda en uygun çözüm değildir. Uzun çalışmalar söz konusu olduğunda, diğer baskı işlemleri genellikle daha iyi bir çözümdür. Kaba bir kılavuz olarak, dijital baskının 2.000 parçaya kadar baskılar için en iyi olduğu varsayılabilirken, tabaka beslemeli ofset baskı genellikle 2.000 ila 100.000 parça arasında kullanılır. Web ofset baskı, 100.000 veya daha fazla baskı çalışması için idealdir. Bununla birlikte, dijital baskı daha büyük baskı sayılarına yetişiyor. Dijital baskı, neredeyse her baskı süreci için ciddi bir rekabettir.

Dijital baskının açık avantajları

Son birkaç yıl, dijital baskının birçok alanda avantajlarını göstermiştir. Örneğin, kanvas baskı veya fotoğraf kitaplarının üretimi genellikle sadece küçük baskılarda mümkündür. Ancak, kapsamlı hazırlık çalışmaları içeren baskı süreçleri, küçük baskı işleri için karlı değildir. Dijital baskı sayesinde, küçük baskı işlemlerinin gerçekleştirilmesi daha kolay ve daha ucuz hale geldi. Belki de dijital baskının temel faydası kişiselleştirmedir. Adres veya şirket verileri çok az çabayla değiştirilebilir, böylece yeni iş tesislerine taşındığınızda çok para karşılığında her şeyi yeniden tasarlamak zorunda kalmayacaksınız. Kısa süreli baskı da dijital baskıda sorun değildir. Benzersiz bir kampanyanın, özel bir ürünün veya yeni bir hizmetin reklamını yapmak istiyorsanız, bu genellikle sadece 24 saat içinde bir baskı ile mümkündür. Karmaşık baskı kalıpları ve kurulum süreçleri nedeniyle, diğer baskı işlemleri çok daha az esnektir.

Daima hareket halinde

Dijital baskının gelişiminin son birkaç yılında attığı adımlar çok değil, aynı zamanda büyüktü. Ve böylece dijital baskıyı daha da çekici kılan iyileştirmeler defalarca yapıldı. Bu gelişmelerin sonu görünmüyor; üstesinden gelinmesi gereken zorluklar, üreticileri yeni teknolojiler geliştirmeye devam etme konusunda motive ediyor. Örneğin, dijital baskıda kabartma gibi iyileştirmeler yapmak henüz mümkün olmamıştır. Ancak üreticiler bundan memnun olmak istemiyor. Zaten hararetle 3D yazıcıların gelişimini araştırıyorsunuz. Arkasındaki fikir, mürekkepleri katmanlar halinde uygulayan bir baskı işlemidir. Bu, gelecekte kabartma kalıplarının yerini alabilecek bir tür rahatlama yaratır. Dijital baskı potansiyelinin sonuna ulaşmaktan çok uzak. Aksine, gelişme daha yeni başlamış gibi görünüyor. Diğer her şeyi dört gözle bekleyebiliriz.

Bi Düşün Medya ve Ajans olarak siz değerli müşterilerimiz için en iyi Dijital baskı hizmetini sunmaktayız. Eğer kaliteli bir Dijital baskı hizmetine ihtiyacınız varsa bize ulaşın!

Etiketler:

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..