Dijital Baskı için ne tür kağıt kullanılır?

Yazdırmak için bir veya diğerini seçerken, elde etmek istediğimiz sonucun ne olduğunu bilmek önemlidir. Bunu yapmak için, her ihtiyaç için doğru kağıt türünü seçmemiz gerekiyor. Baskı işimiz için gerekli özellikleri ve gereksinimleri karşılamayan bir kağıt kullanmak, kağıt, baskı işinin desteği olarak hizmet eden temel olduğundan, elde etmek istediğimiz nihai sonucu etkileyebilir. Bu nedenle, en iyi seçiminizde size rehberlik edebileceklerinden, matbaa uzmanlarının size tavsiyelerde bulunmasına izin vermeniz uygundur. Bi Düşün Medya ve Ajans‘ta dijital izlenimlerinizi oluştururken tavsiye alabilirsiniz. Personelimiz, en iyi izleniminizi almanız için mevcut tüm seçenekler hakkında sizi bilgilendirecektir. Bu arada Bi Düşün Medya Ajans olarak sizler için en iyi Dijital Baskı hizmetini veriyoruz. Hemen bize ulaşın.

KAĞIT ÇEŞİTLERİ ŞUNLARDIR

Kuşe kağıt: Kanepe kağıdı olarak da adlandırılır, saten bir dokunuşa sahiptir, parlak veya mat bir görünüm elde edebilir ve ofset kağıtla aynı ağırlıkta olsa bile daha fazla tutarlılık ve daha fazla gövde görünür. Genellikle el ilanı, broşür, katalog, dergi vb. Detaylandırmada kullanılır … Son derece pürüzsüz olması ve baskıyı ultraviyole ışınlarından koruyarak bu tür kağıtlara baskıyı çok daha dayanıklı hale getirir. Mürekkep emilimi ve kuruma süresi yavaş olduğundan ve lekelere ve lekelere neden olabileceğinden üzerine yazı yazılması önerilmez. Gözenekli olmadığından sonuç çok daha iyi kalitede olacaktır.

Ofset kağıt: Kaplamalı kağıdın aksine, ofset kağıt, yüksek gözenekliliğe sahip doğal bir kağıttır ve bu da daha fazla miktarda mürekkep emmesini sağlar. Bu tür kağıtların gramajları 60 ila 350 gram arasındadır. Bu tür bir kağıda basılan görüntüler daha soluk renklere sahip olacaktır, bu nedenle, iyi bir görüntü çözünürlüğü gerekmediğinde kullanılması önerilir. Esas olarak foliolar, mektup kağıtları, fotokopiler, lazer yazıcılar, zarflar vb. İçin kullanılanıdır.

Kendinden yapışkanlı kağıt: Kendinden yapışkanlı baskı kağıdı, bir yandan farklı yüzeylere yapıştırmak için normalde bir reçine veya sentetik kauçuk tabandan oluşan bir tutkal bandına sahip olan özel bir kağıt türüdür. Bu kağıt, çevreye saygılı, hiçbir madde bırakmayan yeni yapışkan ürünler de dahil olmak üzere sağlamlığı ve esnekliği ile dikkat çekmektedir. Bu tür kağıtlara etiketler, rulo bantlar, ambalaj kağıtları, yapışkan malzemeler gibi farklı formatlar basılabilir …

Yaratıcı kağıt: Oldukça sert olan ve genellikle yüksek çözünürlük gerektiren ve ilgilenen tarafın tasarımlarında harika duygular iletmek istediği baskı işlerinde kullanılan yüksek kaliteli bir kağıttır. Farklı ağırlıklar (100 ila 300 gr. Arası) ve bu tür kağıtta, metalik ve yarı saydam, çok çeşitli renklerde, olağanüstü yüzeylere sahip dokular vardır. Serigrafi, kabartma, alçak kabartma, damgalama ve kalıp kesime uygun kağıt türüdür.

Geri dönüştürülmüş kağıt: Bu tür kağıt, önceden kullanılmış atık kağıdın kısmen veya tamamen kullanılmasıyla elde edilir. Geri dönüştürülmüş kağıt ekolojik bir seçenektir, ancak iyi son yüzeyler basmak ve elde etmek için mükemmel niteliklere sahip değildir. Ofset kağıdına benzer bir tuşe sahiptir ancak beyazlıkta farklı bir ton ve farklı mukavemete sahiptir.

Karbonsuz kağıt:

Bu tür kağıt, manuel çalışmayı hızlandırmayı mümkün kılar, ancak bir dezavantajı vardır: üzerine herhangi bir baskı uygulanırsa, leke yapabilir. Bu tür kağıdın yüzeyi, hem elle hem de matris yazıcı ile yazarken, yazının ürettiği baskı üzerine markalanacak şekilde hazırlanır. Genellikle ağırlığı yaklaşık 55 g / m2 olan bir kağıt türüdür. Genellikle fatura taslaklarını, irsaliyeleri, garson taslaklarını vb. Yazdırmak için kullanılır.

Yazı kağıdı: mektup kağıdı olarak adlandırılır. Çok dayanıklı bir kağıt türüdür ve ağırlığı 60 ile 130 gram arasında değişebilen renkli veya beyaz olabilir. Genellikle mektup sayfaları, zarflar, kitap iç mekanları vb. Yazdırmak için kullanılır. Mürekkep püskürtmeli, lazer ve fotokopi makinelerinde kullanılan tipik kağıttır, ancak ofset baskı için de kullanılır. Rengi beyazdır.

Parlak kağıt: bu tür kağıtlar hem fotoğrafları hem de görüntüleri ve metinleri yazdırmak için kullanılır. Harika bir kaliteye, iyi bir tutarlılığa sahip olmakla birlikte, fiyatı farklı kalitedeki diğer kağıtlardan daha yüksektir. Sadece inkjet yazıcılarda kullanılabilir çünkü lazer yazıcılarda yüksek sıcaklıkları nedeniyle eriyebilir.

Karton: Kağıttan daha kalındır, daha sert ve daha büyük hacimlidir. Onu karakterize eden pürüzlülüğe göre farklılık gösterecek şekilde hem bir tarafa hem de iki tarafa basılabilir. Örneğin klasörler, paketler ve reklam malzemeleri için farklı yüzeylerin, verniklerin vb. Uygulanabileceği baskılar yapmanın en iyi yoludur. Bu arada Bi Düşün Medya Ajans olarak sizler için en iyi Dijital Baskı hizmetini veriyoruz. Hemen bize ulaşın.

KAĞIT KALINLIĞI VE GRAMAJI

Kağıt ağırlığı metrekare başına gram cinsinden ölçülür.

Kalınlığı ile örtüşmesi gerekmeyen kağıdın ağırlığıdır (kalınlık, kağıdın iki tarafı arasındaki mesafe olarak kabul edilir), çünkü ağırlık kağıdın malzemesine veya bileşimine bağlıdır. Böylece aynı ağırlıkta iki kağıt farklı kalınlıklara sahip olabilir. Yazdırmak istediğiniz yayın türüne bağlı olarak, kağıtlardan biri veya diğeri kullanılacaktır.

Aşağıdaki gösterge şeması takip edilebilir:

– 40 ila 60 gr arası kağıt: gazeteler için

– 80 ila 100 gr kağıt: belgeler ve fotokopiler için kullanılacak triptikler, ofis folyoları.

– 90 ila 170 gr arası kağıt: broşür ve posterler için (normalde 100 ila 135 gr arası)

– 200 ila 250 gr kağıt: dergi kapakları veya el ilanları basmak için kullanılan ince karton. 

-250 gr’dan 350 gr’a kadar: kartpostallar, kartvizitler, kalın el ilanları için

– 350 gr’dan 450 gr’a kadar: Kartvizitler ve kitap kapakları için.

Etiketler:

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..