Dijital Baskı ile Ofset Baskı arasındaki fark nedir?

Geleneksel ofset baskı, mürekkebi bir kauçuk tabakaya (genellikle “battaniye” olarak adlandırılır) aktarmak için alüminyum plakalar kullanan bir baskı yöntemidir. Görüntü daha sonra baskı yüzeyine yuvarlanır. Bu baskı yöntemi, mürekkebin kağıda doğrudan aktarılmaması nedeniyle “ofset” olarak kabul edilir. Unutmayın, Bi Düşün Medya ve Ajans olarak sizleriçin en iyi Dijital Baskı tasarımı ve üretimi için burdayız. Durmayın hemen bize ulaşın!

Bu yöntem genellikle büyük miktarlarda yazdırırken en iyi seçenek olarak kabul edilir. Ekipmanı kurmanın önemli bir başlangıç ​​maliyeti olmasına rağmen, miktar arttıkça ek üniteler nispeten daha ucuz hale gelir. Ofset baskı, üretim sırasında çok çeşitli baskı malzemelerinin kullanılmasına izin verir. Yazıcının farklı kağıt türleri, özel yüzeyler ve çok çeşitli mürekkepler kullanmasına olanak tanır. Ofset baskı ile üretilen yüksek kaliteli görüntüler, özellikle grafik tasarımcıları arasında en üst düzeyde renk üretimi, ayrıntı ve profesyonel görünümlü baskılar ararken tercih edilen yöntem haline getiriyor.

Dijital Baskı

Dijital baskıda mürekkep doğrudan yüzeye aktarılır. Dijital baskı, bir görüntüyü aktarmak için alüminyum plakalara ve lastik örtülere güvenmek yerine, üretim sırasında sıvı mürekkep kullanır. Geleneksel ev tipi mürekkep püskürtmeli yazıcılar, en yaygın dijital baskı yöntemlerinden biridir.

Dijital baskı, manuel kurulum gerektirmez. Daha küçük miktarlarda kullanım için son derece etkilidir. Aslında, düşük hacimli projeler için ofset baskıdan çok daha uygun maliyetlidir. Kurulum eksikliği nedeniyle, dijital baskı aynı zamanda hızlı bir süreçtir ve projeleri kısa sürede tamamlayabilir veya bir teslim tarihi hızla yaklaşırken bir işi bitirebilir. Dijital baskı ayrıca maksimum özelleştirme sunar. Her parça özelleştirilebilir ve bir işin kişiselleştirilmiş müşteri adlarına sahip olması gerekiyorsa bu yöntemi son derece etkili kılar.

Dijital Baskı Nedir?

Dijital baskı, plakaları ofset gibi kullanmaz, bunun yerine toner (lazer yazıcılarda olduğu gibi) veya sıvı mürekkep kullanan daha büyük yazıcılar gibi seçenekleri kullanır. Düşük miktarlara ihtiyaç duyulduğunda dijital baskı parlar; 20 tebrik kartı veya 100 el ilanı düşünün. Dijital baskının bir başka yararı da değişken veri kapasitesidir. Her parçanın benzersiz bir koda, isme veya adrese ihtiyacı olduğunda, gitmenin tek yolu dijitaldir. Ofset baskı bu ihtiyacı karşılayamaz. Dijital baskı seçenekleri ve yetenekleri hakkında daha fazla bilgi edinin. Ofset baskı harika görünümlü baskı projeleri üretmenin harika bir yolu olsa da, birçok işletme veya kişi 500 veya daha fazla sayıda büyük sayıya ihtiyaç duymaz ve en iyi çözüm dijital baskıdır.

Bir Baskı Yöntemi Seçme

Geleneksel ofset baskı ve dijital baskı son derece kullanışlı yöntemler olsa da, her birinin kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır. Sonunda, baskı sürecinizle ilgili vereceğiniz karar, projenizin özelliklerine bağlı olacaktır. Yukarıdaki yan yana tabloyu kullanmak, projeniz için doğru baskı yöntemini belirlemenize yardımcı olacaktır. Bi Düşün Medya ve Ajans olarak her türlü Dijital Baskı üretimi için hazırız! En uygun fiyatlı Dijital Baski için buradayız, bizi arayın.

Dijital Baskının Avantajları Nelerdir:

Kısa vadeler için kurulum maliyetleri daha düşüktür

İhtiyaç duyduğunuzda yalnızca ihtiyacınız olan miktarda baskı alın Minimum miktarları azaltın (1, 20 veya 50 parça kadar düşük)

Ucuz siyah beyaz dijital baskı Değişken veri kapasitesi (isimler, adresler, kodlar veya numaralandırma kolaylıkla yapılabilir)

Gelişmiş teknoloji, dijital kaliteyi daha fazla kullanım için kabul edilebilir hale getirdi

Etiketler:

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..