Dijital baskı: Kasabadaki yeni çocuk

Dijital baskı sahneye çıktığında ofset baskının ne kadar iş yaptığını ve gerektirdiği mekanik adımları gördü ve “hayır” dedi. Bu teknik provaları, plakaları ve kauçuk yatağı atlar ve sıvı mürekkep veya toz toner ile doğrudan baskı yüzeyine bir tasarım uygular.

Evde bilgisayarınıza bağladığınız inkjet veya laserjet mi? Bu dijital bir yazıcı. Büyük baskı şirketlerinin daha büyük, daha hızlı ve daha hassas olanları vardır, ancak bu aynı kavramdır.

Dijital baskının faydaları:

  • Daha hızlı  geri dönüş süresi
  • Her baskı aynıdır . Su ve mürekkepteki dengesizliklerden kaynaklanan daha az tuhaf değişiklik riskiyle karşı karşıya kalırsınız.
  • Düşük hacimli işler için daha ucuz . Ofset baskı için birim başına fiyat düşer, bu nedenle bir noktada çapraz kesişirler.
  •  Tek bir yazdırma işi içinde bilgileri değiştirme . Örneğin, bir konserin reklamını yapan kartpostallar yazdırdığınızı varsayalım. İki şov için iki set kart oluşturmak için partinin bir kısmının tarihlerini ve yerlerini tam olarak değiştirebilirsiniz.

Dijital baskının sakıncaları:

  • Baskı yapabileceğiniz malzemelerde daha az seçenek
  • Dijital baskıda daha az renk doğruluğu mümkündür çünkü dijital işler tüm renklerle tam olarak eşleşmeyen standart mürekkepler kullanır. Ofset işler, her zaman daha yakın bir eşleşme olacak özel olarak karışık mürekkepler kullanır. Dijital, harmanlanmış mürekkeplerle gelişiyor ve yaklaşıyor, ancak bu mürekkepler hala özel bir karışım kadar eşleşmiyor.
  • Büyük hacimli işler için daha yüksek maliyet
  • Biraz daha düşük kalite , keskinlik ve canlılık

Unutmayın! Bi Düşün Medya ve Ajans, Dijital Baskı alanında Türkiye’deki kaliteli hizmet sunan firmalardandır. Tek yapmanız gereken bizleri aramak.

Hacim: proje ne kadar büyük?

Projeniz ön yüz maliyetlerinin üstesinden gelmek için yeterince büyükse  bu nedenle genellikle 500 parçadan bahsediyorsak, ofset baskı size bir avantaj sağlayacaktır. Yeterince yüksek bir hacimde muhtemelen daha ucuza mal olacak harika görünümlü bir baskı elde edeceksiniz.

Zaman: aceleniz mi var?

Dijital, ödülle kaçar. Ofset baskı son dakikada yapılamaz.

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..