Dijital Baskı mı Lito baskı mı daha iyi?

Özetle, lito baskı ıslak mürekkep ve baskı plakaları kullanırken, dijital baskı dev bir ofis yazıcısına benzer bir baskı makinesinde tonerler kullanıyor! Dijital baskı, daha kısa çalışmalar ve daha uzun çalışmalar için lito baskı için daha uygundur.

Bi Düşün Medya ve Ajans olarak, sizler için en iyi  Dijital Baskı hizmetini sunmak için buradayız.

Ofset Litografi baskı (Taş Baskı)

Mürekkeplenen görüntü bir baskı plakasından kauçuk bir örtüye aktarılır ve ardından görüntü tekrar kağıda aktarılır. Genellikle baskı standart dört renkli işlemin dışında yapılır. Bu, resmin dört farklı baskı plakasına ayrıldığı ve her plakanın belirli bir tek renk – camgöbeği, macenta, sarı ve siyah (CMYK) yazdırdığı anlamına gelir. Bu renkler birlikte tam renkli bir baskı oluşturmak için birleşir. Bazen spot renkleri yazdırmak için ek baskı plakaları da eklenebilir. Bunlar, floresan veya metalik gibi özel mürekkepler veya kurumsal bir renge uyan belirli bir Pantone mürekkebi olabilir. Benzer şekilde, yalnızca iki belirli rengin basılacağı iki renkli baskı gibi daha az renk kullanılmış olabilir ve yalnızca iki baskı kalıbı yapıldığı için bu dört renkli litodan daha ucuzdur.

Lito Baskıda Düşük Durum

• Önemli bir maliyet alanı, işi ‘hazırlamaya’ atfedilir – yani, plakaların yapımında ve tüm plaka görüntüleri kaydedilene ve iş yapılabilene kadar gerekli olan ‘yedek’ malzemenin çalıştırılmasıyla ilgili maliyet ve zaman. Çalıştırmak. Ancak, bu yapıldıktan sonra, kopya başına maliyet, daha uzun baskı işlemlerinde dijital baskıdan daha ucuz olacaktır (yani düz işlerde 2k yukarı ve broşürlerde 1k yukarı)

• Baskı, dört renkli işlemle sınırlı değildir – öğeyi geliştirmek için özel veya spot mürekkepler dahil edilebilir.

• Tek renkli geniş alanlar için lito baskı çok daha iyidir. Renk daha pürüzsüz çıkar ve piksel görünmez. (Rengi daha derin ve yoğun yapmak için düz siyahın altına bir “parlatıcı” eklemeyi unutmayın!)

• Bilgisayardan klişe yapımına (CTP) giriş, daha hızlı klişe yapımıyla sonuçlandı ve modern bilgisayar kontrollü baskı makineleri, renk kontrolü sürecini hızlandırabilir ve plakaları doğru kayıt haline getirebilir.

Lito Baskının Beşliler

• Yukarıda olduğu gibi, önemli bir maliyet alanı işin hazırlanmasına atfedilir – yani plakaların yapımında ve tüm plaka görüntüleri kaydedilene kadar gerekli olan ‘yedek’ malzemenin çalıştırılmasıyla ilgili maliyet ve zaman ve iş yapılabilir. hızlı ol. Bu nedenle lito baskı, uygun maliyetli olmadığından kısa süreli baskı için uygun değildir.

• Geri dönüş süresi litho ile daha uzundur, genellikle ortalama 5 iş günüdür. Bunun nedeni, bitirme işleminden önce mürekkebin tamamen kuruması için süre tanınması ve daha uzun süreli işlerin daha büyük lito baskılarda çalışacak şekilde programlanması gerektiğidir.

Dijital baskı

Dijital baskı, toner veya mürekkep kullanarak bir görüntü oluşturmak için elektronik dosyalar (PDF resmi gibi) ve renkli noktalar kullanan dört renkli bir işlem yeniden üretim yöntemidir. Lito baskının aksine, baskı kalıbı gerekmez ve “hazırlamaya” gerek olmadığı için daha az kimyasal ve kağıt israfı olur.

Dijital Baskıda Düşük Durum

• Bitmiş üründe, ürünün ömrünü uzatan ve onu çizilmeye ve sürtünmeye karşı koruyan bir kaplama yoktur. • Toner kullanarak dijital baskı, bir iş katlandığında / katlandığında bir miktar çatlama olduğu anlamına gelebilir

• Toner kullanan dijital baskı,

Dijital veya Lito Baskı Seçerken Dikkat Edilecek

Diğer Hususlar Malzemelerin Ağırlığı:

Genelde çoğu dijital baskı makinesi 80 gsm ile 300 gsm arasında kağıt ağırlıkları çalıştırırken, lito baskılar 60 gsm ile 500 gsm arasında mutlu bir şekilde çalışacaktır.

Malzeme Türleri:

Dijital baskılar, başarılı bir şekilde baskı yapabilecekleri malzeme türleri açısından daha sınırlıdır. Bazı ağır dokulu malzemeler çok iyi yazdırılmaz ve parlak kağıtlar da tam görüntü kapsamı varsa biraz “düz” olabilir. Litho baskı makineleri, uzman bir stok seçildiğinde genellikle daha ucuz olan çok daha geniş bir malzeme seçeneğine sahiptir.

Koşu mesafesi:

Dijital baskı makineleri, genellikle tek bir baskıdan yaklaşık 1-2k’ye kadar daha kısa çalışma uzunlukları için daha uygundur (bu rakam belirli iş özelliklerine bağlı olarak değişse de).

Teslim süresi:

Genel olarak dijital baskının lito baskıdan daha hızlı bir iş ürettiği kabul edilir, çünkü iş hazırlığı veya klişe yapımı gerekli değildir.

Kalite:

Tarihsel olarak lito baskı en iyi kaliteyi üretiyor olarak görülüyordu ve birçok iş şartnamesinde hala durum böyle olsa da, dijital baskı kalitesi artık o kadar iyi ki çoğu durumda farkı söylemek onlar için zor.

Renk aralığı:

Yüksek düzeyde doğruluk reprodüksiyonu için belirli spot [Pantone] renkleri gerekiyorsa, lito baskı en iyi seçenektir.

Kişiselleştirme [Değişken Veriler]:

Dijital baskılı ürünler kişiselleştirilebilir. Bu, her bir baskıyı alıcıya özgü kılar – örneğin, bir doğrudan posta kampanyası, yanıt oranını artıracak şekilde tasarıma dahil edilen alıcının adını içerebilir.

Metalik Mürekkepler:

Metalik, dijital baskıda çok iyi çoğalmaz – en iyisi lito’ya yapışır. UV vernikleme: UV vernikleme dijital olarak basılmış ürünlere pek iyi oturmaz – en iyisi lito’ya yapışır.

Alaminasyon köpürmesine veya düzgün yapışmamasına neden olabilir. Spot ultraviyole (UV) veya folyo engelleme gibi ek işlemlerde de sorunlar ortaya çıkabilir.

• Lito baskı, dijital baskıdan daha iyi renk tonları, gradyanlar ve geniş düz renk alanları üretir

Dijital Baskının Beşliler

• Daha az başlangıç ​​kurulumu gerektirdiğinden, küçük baskı işleri için çok uygun maliyetlidir • İş, ek kuruma süresi gerektirmeden bitmiş biçiminde üretildiği için hızlı geri dönüş

• Çoğu durumda işler, sıralı numara, ad veya adres gibi değişken verilerle yazdırıldıklarından kişiselleştirilebilir.

Etiketler:

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..