Dijital Baskı nasıl yapılır?

‘Dijital baskı’ terimi çok fazla atılıyor, ancak bunun ne anlama geldiğini veya ne anlama geldiğini gerçekten biliyor musunuz? Uzman rehberimiz sizi süreç boyunca ve neden tüm basılı ambalaj ihtiyaçları için Türkiye’deki birçok işletme tarafından tercih edildiğini anlatacak.Basitçe ifade etmek gerekirse, dijital baskı, mürekkebin doğrudan bir alt tabakaya nasıl basıldığını tam olarak tanımlayan terimdir.
Özetle bu yöntem, renkli ev yazıcınızın çalışma şekline çok benzer, ancak çok daha büyük bir formattadır!

Dijital baskı nasıl çalışır?

Dijital baskı ekipmanı genellikle dört renkli bir işlemle basacaktır. Bu, Cyan, Magenta, Sarı ve Siyahtan oluşur ve görüntü bu ana renklere bölünür ve ardından her rengin bir desen seti veya yüzdesi olarak yazdırılır. Bu daha sonra istenen görüntüyü oluşturacaktır. Bir örnek vermek gerekirse,% 100 macenta ve% 100 sarı yazdırırsanız, üretilen renk kırmızı olacaktır. Dijital yazıcılarda kullanılan mürekkepler yarı saydamdır çünkü daha sonra görüntüyü oluşturmak için karıştırılabilirler. Dijital baskı makinelerimiz de beyaz baskı yapabilir, yani dört renkli işlemi şeffaf alt tabakalara yazdırırsanız, rengi desteklemek, görüntüyü daha opak hale getirmek ve işlemdeki yarı saydamlığı azaltmak için buna beyaz ekleyebilirsiniz. Dijital baskının güzelliği, tamamen esnek olması ve gerekli görüntünün veya ambalajın tam olarak özelleştirilmesine izin vermesidir.

Dijital baskının faydaları nelerdir?

Dijital baskının temel avantajı, teknolojinin sürekli olarak gelişmesidir, yazıcı kafaları küçülür ve küçülür, baskı kalitesi artar ve baskı hızları artar. Bu, dijital baskıyı İngiltere’deki işletmeler için mevcut olan en hızlı ve en uygun maliyetli baskı biçimlerinden biri yapar; aslında, neden bu kadar popüler bir araç haline geldiğini anlamak kolaydır. Pahalı şablonlar veya klişeler için baskı öncesi maliyetlere gerek olmadığından, dijital baskı, lito veya serigrafi gibi diğer baskı işlemlerine göre büyük avantajlara sahiptir. Ayrıca, diğer baskı işlemleri sırasında genellikle gerekli olan ek kurulum malzemelerine gerek yoktur. Bu nedenle, bu gibi diğer pahalı malzemeler için de paradan tasarruf etmenizi sağlar.

Etiketler:

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..