Dijital baskı nedir? Dijital baskı nasıl çalışır?

Dijital baskı, dijital bilgilerin ara analog adımlar olmaksızın doğrudan basılı formata aktarıldığı süreçtir. Bu, örneğin, bilgisayarınızda bulunan bir fotoğrafı doğrudan bir kağıda yazdırmaktır. Dijital baskı en popüler baskı yöntemidir, çünkü “ev yazıcıları” yüksek kalitesi daha düşük maliyetle ve ofset yönteminden çok daha hızlı olduğu için bu tür baskıyı kullanır. Şu anda iki tür dijital baskı vardır: inkjet (ofset dışında özel mürekkep) ve toner (pigmentli parçacıklar). Her iki durumda da, baskı için metal fabrikalarına gerek yoktur, çünkü bunu fotoreseptör görüntüleriyle yaparlar. Bu da onları daha küçük, daha az ağır ve daha ucuz makineler yapar. Bi Düşün Medya ve Ajans olarak sizler için en iyi Dijital baskı hizmetini sunmaktayız. Detaylı bilgi için bize ulaşın.

Dijital baskı nasıl çalışır?

Dijital baskıda mürekkep, baskı kafasında bulunan bazı nozullar tarafından yayılır ve yatay çizgiler oluşturarak basılacak yüzeyde hareket eder. Bir şerit basıldığında, yüzey veya kafa, makinelerin hem kafaları hem de basılı yüzeyi hareket ettirmek zorunda olduğu motorlar sayesinde yeni bir şerit basmak için hareket eder. Kafalar yalnızca yatay olarak değil, aynı zamanda her geçişte dikey olarak birkaç piksel de yazdırarak baskı süresini kısaltır. Mürekkep, tükendiklerinde değiştirilebilen her rengin ayrı kartuşlarında bulunur. Kartuşlardaki en yaygın renkler şunlardır: açık macenta, açık camgöbeği, açık siyah, lacivert, turuncu, kırmızı ve yeşil.

Dijital baskı faydaları nelerdir?

Dijital baskı, basıldıktan sonra kurutma veya soğutma gerektirmez, bu nedenle kullanılabilirlik hemen olur ve teslimat süreleri çok kısadır, bu da onu aciliyet gerektiren düşük hacimli baskı projeleri için ideal kılar. Öte yandan, farklı format ve boyutlarda, yüzeylerde ve desteklerde baskı kolaylığı, mürekkep ve renk çeşitliliği vb., Dijital baskıyı her türlü iletişim, kişiselleştirme veya reklam olasılığını geliştirmek için inanılmaz bir yol haline getiriyor, Yeni ve diğerlerinden farklı bir şey yapmak isteyen her tür şirket veya kişiye geniş bir olasılık yelpazesi açmak. Ek olarak, dijital baskının çevre üzerinde daha az zararlı bir etkisi vardır, çünkü tam olarak basılacak miktarın bilinmesi, mürekkep ve kirleticilerinin yanı sıra kağıt atığından da tasarruf sağlar ve böylece daha düşük baskıya katkıda bulunur. ormanların günlük tutulması ve çevre bilinci. Bi Düşün Medya ve Ajans olarak sizler için en iyi Dijital baskı hizmetini sunmaktayız. Detaylı bilgi için bize ulaşın.

Etiketler:

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..