Dijital Baskı nedir? Dijital Baskı Türleri nelerdir?

Dijital baskı teknolojisi, geleneksel mürekkeplerin kullanımını ortadan kaldırır ve dijital teknolojiyi kullanır. Daha önceki ofset baskıda olduğu gibi, ihtiyacınız olan maddeyi metal bir plakaya ve daha sonra bir kauçuk örtüye aktarmadan, pdf / jpg dosyanızdan doğrudan yazdırabilirsiniz. Bi Düşün Medya ve Ajans sizler için en etkili Dijital Baskı hizmetini sunar.

Dijital baskısını almak isteyeceğiniz içerik, bir ikili kod kullanacaktır, yani işlem, depolama ve yeniden üretim kolaylığı için onu dijital hale getirecektir.

Yıllar içinde dijital teknolojideki teknolojik gelişmeler, baskı kalitesinin geleneksel lito baskı kadar veya ondan daha iyi olmasını sağlamıştır. Dijital baskının maliyeti de geleneksel işlemlerden daha düşüktür ve içeriği yazdırmadan önce kişiselleştirmek daha kolaydır.

Dijital Baskı Cihazları

Aşağıdaki dijital baskı cihazı türleri vardır:

  • Mürekkep Püskürtmeli Yazıcı – Bu makine dijital bir aygıttan bir görüntüyü kopyalar ve ardından bunu plastik veya kağıda yazdırır. Bunu, istediğiniz görüntüyü oluşturmak için kağıt / plastiğe sayısız minik mürekkep pelet yerleştirerek yaparlar.
  • Lazer Yazıcı – Bu cihaz, dijital bir cihazdan alınan bir görüntüyü yazdırmak için lazer teknolojisini kullanır. Yazıcı içindeki lazer hareketi, toneri serbest bırakarak görüntünün yazdırılmasına yardımcı olan statik elektrik oluşturur.
  • Dijital Baskı – Geleneksel matbaayı tamamen dijitalleştirdiğinizde elde ettiğiniz şey budur. Bu, yalnızca bu dijitalleşmeyi haklı çıkaran çok büyük bir sipariş boyutu olduğunda uygulanabilir çünkü maliyet önemli ve yazıcılar da çok daha pahalı.

Farklı Dijital Baskı Türleri

Öncelikle üç tür dijital baskı vardır. Onlar:

1) İsteğe Bağlı Yazdırma – İsteğe Bağlı Yazdırma veya POD olarak da bilinir. Küçük miktarlarda baskı yapmayı planlıyorsanız, bu sizin için iyi sonuç verecektir. Bu, kuruluşların basılı materyallerini sürekli olarak güncellemeleri gerektiği durumlarda uygundur.

Normalde, böyle bir baskı için Dijital Renkli yazıcı kullanılabilir. Ancak, daha kaliteli baskılar arıyorsanız, Direkt Görüntüleme (DI) Baskıya gidebilirsiniz.

2) Değişken Veri Baskısı – Bu aynı zamanda Değişken Görüntü Baskısı olarak da bilinir. Bu, çok daha özelleştirilmiş ve kişiselleştirilmiş bir dijital baskı türüdür. Bir kuruluşun, her müşteriye ait belirli bilgileri içeren bir veritabanı olduğunu varsayalım. Ve aynı postayı her alıcı için kişiselleştirmek istiyor.

Örneğin, genellikle size isminizle hitap eden pazarlama / tanıtım postaları alırsınız, ancak ana içerik standartlaştırılmıştır. Gönderenin Değişken Veri Yazdırma teknolojisini kullandığı oldukça açıktır. Bu nedenle, bu teknik, ana içeriği genelleştirirken her müşteriye ayrı ayrı hitap etmek isteyen kuruluşlar için en iyi sonucu verir.

3) Web’den baskıya – Kuruluşlar, bir baskı yönetimi programı dahilinde postaları çevrimiçi olarak özelleştirmek ve kişiselleştirmek için bu teknolojiyi kullanır.

Bu nedenle kullanıcının ihtiyacına göre farklı dijital baskı türleri vardır. Bu alandaki teknoloji sürekli olarak iyileştirilmektedir, bu nedenle baskı kalitenizin sürekli olarak artmasını bekleyebilirsiniz. Etkili tasarım ve kullanışlı baskı için Bi Düşün Medya ve Ajans, dijital baskıdaki en büyük destekçiniz.

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..