Dijital Baskı Nedir? Nasıl çalışır?

Dijital baskı, dijital tabanlı bir görüntüyü baskı ortamına yazdırdığınız zamandır. Bilgisayarınızdan, telefonunuzdan
veya flash sürücünüzden bir dosya yazdırdığınızda, işte dijital baskı budur. Diğer baskı türleri ofset baskı ve
serigrafidir. Unutmayın! Bi Düşün Medya ve Ajans olarak sizler için uzman kadromuz ve son teknoloji makinalarımız ile Dijital Baskı yapmaktayız. Durmayın her türlü Dijital Baskı ürünü için bize ulaşın.

Dijital baskı nasıl çalışır?

Diyelim ki bilgisayarınızda kayıtlı olan bir belgeyi yazdırmak istiyorsunuz: Yazdır’a tıkladığınızda, iki tarafa yazdırmak isteyip istemediğiniz, ne tür bir kağıda yazdırmak istediğiniz ve belgenin hangi yönde yazdırılmasını istediğiniz gibi yazdırma seçeneklerini seçebilirsiniz. Bilgisayar, dosyayı ve seçtiğiniz yazdırma seçeneklerini bilgisayarınıza bağlı bir yazıcıya gönderir Bilgisayarın yazıcı sürücüsü, bilgisayar verilerini yazıcının anlayabildiği bir dile çevirir (her bilgisayarda yazdıracağı her yazıcı için yüklü bir sürücü olmalıdır) Yazıcı verileri işler ve belgenizi en iyi şekilde nasıl yazdıracağını belirler Ve sonra dijital olarak basılmış belgenizi baskıdan alacaksınız (tabiri caizse).

2 farklı dijital baskının makinesi türü nelerdir?

Inkjet yazıcılar

Mürekkep püskürtmeli bir yazıcı, yazıcıda kayan kağıda (veya üzerine yazdırmayı seçtiğiniz herhangi bir ortama) küçük mürekkep damlacıkları yerleştirerek belgelerinizi oluşturur. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar gerçek mürekkep kullandığından, genellikle canlı ve profesyonel kalitede renkli fotoğraflar oluşturabilirsiniz. Dezavantajı, mürekkep püskürtmeli yazıcıların, mürekkep püskürtmeli baskı sürecinin doğası gereği lazer yazıcılar kadar hızlı baskı yapmamasıdır.

Lazer yazıcılar

Bir lazer yazıcı, basılı belgelerinizi oluşturmak için elektromanyetizma ile birleştirilmiş bir lazer mekanizması kullanır. Temel olarak, bir lazer, belgenizi veya görüntünüzü elektromanyetik bir tuval üzerinde izler ve üzerine elektrik yüklü toner parçacıkları yapışır. Toner, lazer yazıcılara özgü bir baskı malzemesidir. Avantajlıdır çünkü tek bir toner kartuşu, bir mürekkep kartuşunun verebileceğinden çok daha fazla sayfa verebilmektedir. Lazer yazıcılar ayrıca mürekkep püskürtmeli yazıcılardan çok daha hızlıdır, bu nedenle çok sayıda sayfaya sahip çok sayıda belge veya belge yazdırmanız gerektiğinde optimumdurlar. Lazer yazıcıların bir dezavantajı, genellikle mürekkep püskürtmeli yazıcılar kadar yüksek kaliteli renkli görüntüler üretememeleridir.

Dijital baskı avantajları nelerdir?

Dijital baskının diğer baskı yöntemlerine göre 3 ana avantajı vardır.

Avantajlar: Dijital baskı, çok sayıda baskı seçeneğini kolayca özelleştirmenizi sağlar Dijital baskı sayesinde, yazıcınızın mobil baskı yetenekleri varsa, neredeyse istediğiniz her yere baskı yapabilirsiniz. Küçük hacimli belgeleri yazdırırken dijital baskı uygun maliyetli Dijital baskı ile ilgili en iyi şeylerden biri, baskı seçeneklerinizi göreceli bir kolaylıkla özelleştirebilmenizdir; bu, kabul edilmesi kolay ve büyük bir avantajdır.

Ofset baskı gibi diğer baskı yöntemlerini kullanırken, en küçük değişiklikler çok sayıda baskı öncesi hazırlık çalışmasının yeniden yapılmasını gerektirebilir.

Ancak dijital olarak yazdırırken, yönü ve diğer yazdırma seçeneklerini tek bir düğmeyi tıklayarak ayarlayabilirsiniz. Dijital baskı ayrıca belgeleri internet üzerinden kablosuz olarak yazdırmanıza da olanak tanır; bu, ofset baskı veya serigrafi ile (henüz değil) yapılamayan bir şeydir çünkü bu baskı yöntemleri, büyük miktarda el emeği ve fiziksel hazırlık gerektirir. iş. Son olarak, dijital baskı, az miktarda belge yazdırıyorsanız çok uygun maliyetlidir – bir seferde birkaç yüz sayfadan daha az bir şey basmak için ofset baskıyı kullanırsanız, işletme maliyetleriniz, maliyetlerinden çok daha fazla olacaktır. dijital bir yazıcı için kağıt ve mürekkep satın almak.

Çok yüksek hacimli belge (örneğin, bir seferde bin tane) yazdırmanız gerekiyorsa, ofset baskı kullanmak çok daha ucuz olacaktır.

Ofset baskı nedir?

Ofset baskı, baskıya daha geleneksel bir “analog” yaklaşımdır. Şu şekilde çalışır: İlk olarak, metal bir plakaya bir görüntü uygulanır (film negatiflerinin geliştirilmesiyle aynı şekilde çalışan bir kimyasal reaksiyon yoluyla) Su silindiri plakayı fırçalar – mürekkep ve su karışamaz, bu nedenle rulo suyu plakanın mürekkebin olmayacağı herhangi bir yere yerleştirir Mürekkep silindiri plakaya mürekkep uygular Plaka, görüntüyü aktaran kauçuk bir örtüye yerleştirilir Kağıt, mürekkebin bulaşmasını önlemek için mürekkebi ısıtan bir fırından geçer.

Ofset baskının birkaç büyük avantajı vardır:

Baskı kalitesi harika Ne kadar çok baskı yaparsanız o kadar ucuz bir fiyat alırsınız Büyük miktarda belge yazdırabilir Çok çeşitli baskı ortamlarına baskı yapabilir Ofset baskı, toplu olarak dağıtılacak çok sayıda belgeyi yazdırmak için harikadır.

Serigrafi nedir?

Serigrafi, tişörtler, afişler, kumaşlar ve reklam panolarına baskı yapmak için kullanılır. Şu şekilde çalışır: Mürekkep bir ağ ekranına uygulanır (ağda mürekkebin olmaması gereken boşluklar vardır) Ağ, baskı ortamına uygulanır Tüm renkler uygulanana kadar her renk teker teker uygulanır. Serigrafi baskı, kumaş gibi ofset baskı makinesinden geçirilemeyen tüm malzemeler için iyidir (ofset baskı muhtemelen kumaşa zarar verir).

Dijital baskı makinesi nedir?

Dijital baskı makinesi, dijital baskıyı ofset baskıyla birleştirir. Çok sayıda dijital olarak basılmış renkli belge
üretebilen geniş formatlı bir yazıcıdır. İşletmeniz kendi pazarlama malzemelerini üretmek istiyorsa, dijital baskı
makinesi iş kullanımı için harikadır.

3D baskı nedir?

3D yazıcı, bir nesne oluşturmak için malzeme katmanlarını istifleyerek 3B katı nesneler üretebilen bir dijital yazıcı türüdür. Diğer dijital yazıcılar gibi, 3D yazıcılar da nesneler oluşturmak için dijital bir dosyaya güvenirler, ancak bunlar çok daha karmaşıktır ve standart mürekkep püskürtmeli veya lazer yazıcıdan daha fazla bileşene sahiptir.

Bazı iyi HP yazıcıları nelerdir?

HP, inanılmaz bir mürekkep püskürtmeli ve lazer yazıcı yelpazesi üretir. Evde çarpıcı renkli belgeler basmak istiyorsanız, HP InkJet yazıcılarımızdan birine göz atın. İşletmeniz için bir yazıcıya ihtiyacınız varsa veya düzenli olarak yüksek hacimli belgeler yazdırıyorsanız, bunun yerine HP LaserJet yazıcılarımızdan birine bakın – renkli baskı yapabilen lazer yazıcılarımız da var. 

Etiketler:

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..