Dijital Baskı pahalı mı?

Kısacası, kişiselleştirilmiş 100 adet baskı istiyorsanız, dijital baskı ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Alternatif olarak, kişiselleştirilmesi gerekmeyen daha yüksek miktarda baskıya ihtiyacınız varsa, serigrafi en iyi seçeneğiniz olabilir. Her iki yöntemin de farklı yüzeyleri vardır – daha otantik, retro veya daha yumuşak bir görünüm arıyorsanız, serigrafi ile daha çok ilgilenebilirsiniz, ancak dijital baskıdan daha modern, yeni ve net bir yüzey arıyorsanız dikkate alınması gereken bir şey. Bu, sizin için en iyi baskı yöntemini bulmaya çalışırken göz önünde bulundurmanız gereken şeylerden yalnızca biridir; Her yöntemin temel faydalarını ve dezavantajlarını aşağıda listeliyoruz.

Ayrıca, Bi Düşün Medya ve Ajans olarak sizler için en iyi Dijital Baskı hizmetini sunmak için sabırsızlanıyoruz.

Serigrafi nedir?

Serigrafi baskı işlemi, bir şablonun (ekran olarak da bilinir) kullanımını içerir ve bunu kullanarak, baskı yüzeyine birer birer mürekkep katmanları uygulanır. Her yeni renk için farklı bir ekran kullanılır.

Dijital baskı nedir?

Bu süreç çok daha yenidir ve karmaşık bilgi işlem kullanımını içerir. Ekrandaki görüntü analiz edilir ve daha sonra bir formata dönüştürülür ve daha sonra doğrudan gerekli yüzeye yazdırılabilir.

Serigrafi ne için kullanılır?

Serigrafi baskı çok yönlüdür ve teknik, tekstil, plastik ve lateks gibi birçok farklı malzeme türüne baskı yapmak için kullanılabilir. Baskı yaptığınız yüzeyin basınç altında basılmasına gerek yoktur, bu nedenle genellikle balonlar, giysiler ve duvar kağıdı gibi ürünler için kullanılır.

Dijital baskı ne için kullanılır?

Dijital baskı, genellikle doğrudan posta ve kuponlar veya daha modern, net bir yüzey gerektiren bir baskı için kullanılır. Bu yöntem, serigrafi baskı sürecine göre çok daha detaylıdır. Dijital baskı, neredeyse her şey için kullanılabilir ve kişiselleştirmeyi çok kolaylaştırır ve serigrafi baskıya daha hızlı bir alternatiftir.

Fiyat karşılaştırması

İhtiyaç duyduğunuz baskı miktarına bağlı olarak, yöntemlerden birini diğerine tercih etmeniz daha iyi olabilir. Örneğin, az sayıda kopyanın peşindesiniz, bu durumda ilk kurulum pahalı olabileceğinden, serigrafi baskı muhtemelen en iyi yol değildir. Bununla birlikte, ihtiyacınız olan baskı sayısı arttıkça, serigrafi baskı makinesi kalibre edildikten sonra tekrar yapmaya gerek kalmayacağından uzun vadede bu işlem o kadar ucuz olacaktır. Bu kurulum genellikle bir kereye mahsus bir ücret olarak ücretlendirilir – oluşturma ücreti. Öte yandan dijital, başlangıç ​​ücretini ödemeniz gerekmediğinden, küçük miktarlar için çok daha ucuza çalışır. Baskı başına fiyat, kullanmak istediğiniz renk sayısına da bağlı olabilir. Siyah beyaz dijital baskı daha ucuzdur, ancak bir veya yüz renk istediğinize karar verirseniz hiçbir fark yoktur. Serigrafi ile her yeni renk için ek bir ekran gereklidir, bu da herhangi bir ek renk size mal olacağı anlamına gelir.

Serigrafi sürecinin yaşı

Serigrafi baskının orijinal kökleri şablonla Mısır zamanına ve daha sonra Çin’de (M.S. 900) mürekkebi ilk kez ipek kumaştan görüntü oluşturmaya zorladıkları zamana kadar gider. O zaman eski sanatçılar önce ipek kumaşı bir çerçeve boyunca gerdiler ve içine sıcak balmumu döktüler. Yine de, 1880’lere kadar serigrafi, kumaş dekorasyonunda ticari bir süreç olarak başlamıştı.

Dijital baskı süreci çağı

Dijital baskı süreci, 1990’ların başında ilk dijital baskı makinelerinin tanıtılmasıyla nispeten yakın zamanda tanıtıldı. Dijital baskı süreçleri, bu arada dijital baskıların birkaç saniyede yayınlanabileceği noktaya kadar çok gelişti.

Kalite karşılaştırması

Serigrafi baskının daha canlı bir yüzey sağladığında (özellikle daha koyu bir yüzeye baskı yaparken), mürekkep katmanlarının daha ince olması nedeniyle dijital dağıtım ayrıntılı çalışmaya daha uygundur ve bu da nihai baskının daha hassas olmasını sağlar.

Serigrafi ve Dijital Baskıda Temel Farklılıklar

Serigrafi baskının faydaları

Büyük partiler için uygun maliyetli Çok yönlü tasarım yerleşimi – resimler, farklı bir açı veya konumda kolaylıkla taşınabilir ve basılabilir. Ne kadar çok sipariş verirseniz, birim başına maliyet o kadar ucuz olur – ilk kurulum ücreti pahalı olsa da, ihtiyacınız olan kopya sayısı o kadar ucuz olur. Resminiz bir kez ayarlandıktan sonra, ücreti tekrar ödemeniz gerekmez; bu, tasarımınız nadiren değişirse idealdir. Bu yöntemi kullanarak baskıları kişiselleştiremeyecek olsanız da, daha sonra baskıları kişiselleştirmek için dijital bir yazıcıdan çalıştırabileceğimiz rozetleri yazdırabiliriz.

Serigrafi baskının dezavantajları

Birden çok renkte yazdırırken çok uygun maliyetli değil Önden büyük yatırım gerekli Parti başına bir tasarım Renkler birbirine karışabilir (ancak aradığınız görünüm buysa, bunun olumlu olduğunu iddia edebilirsiniz)

Dijital baskının faydaları

Hızlı – sıkı bir programa uyuyorsanız en iyi seçenek olabilir Uygun maliyetli – Yalnızca birkaç baskıya ihtiyacınız varsa, muhtemelen en iyi çözüm budur. Daha fazla esneklik – Gerekirse sık değişiklik yapılmasına izin verir. Kişiselleştirilmiş postalar için mükemmel Keskin, canlı yüzey

Sonuç

İşte orada var. Umarım kılavuzumuz, serigrafi ve dijital baskı ile elde edebileceğiniz süreçler hakkında size daha iyi bir fikir vermiştir. Baskı uzmanlarımızdan biriyle konuşmak veya dijital baskı hizmetlerimizle ilgili bir fiyat teklifi almak isterseniz, sağdaki hızlı sorgulama formunu kullanarak iletişime geçmekten çekinmeyin. Sahip olduğunuz potansiyel bir doğrudan posta veya doğrudan pazarlama fikri hakkında konuşmak isterseniz, bizimle iletişime geçin. Görüşümüzü paylaşmaktan ve yolunuzda size yardımcı olmaktan çok mutlu oluruz. Unutmayın, Bi Düşün Medya ve Ajans olarak sizler için en iyi Dijital Baskı hizmetini vermekteyiz. En kullanışlı, uygun ve uzun ömürlü Dijital Baskı için bize ulaşın.

Etiketler:

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..