Dijital Baskı Presi Nedir?

Eskiden, kağıt ve diğer yüzeylere resim veya kelime basmak, birçok adım ve çeşitli ekipmanı içeren zahmetli ve pahalı bir işti. Aynı zamanda zaman alıcıydı.

Teknoloji, prosedürde ve bununla ilişkili doğrudan pazarlama, gazete ve dergi yayıncılığı, kitap yapımı ve grafik sanatlar tasarımı gibi birçok ilişkili endüstride devrim yarattı. Günümüzde dijital baskı – dijital tabanlı görüntüleri doğrudan kağıt, kumaş, kanvas, kart stoğu ve diğer alt tabakalar dahil olmak üzere çeşitli ortamlara aktarma işlemi – uygun maliyetli, daha hızlı (daha az kurulum gerektirir) ve bir geniş ürün yelpazesi . 

Ofset, litografi, gravür, tipo ve fleksografi gibi geleneksel analog yöntemlerin aksine, dijital baskı makineleri sürekli olarak değiştirilmesi gereken kalıplara dayanmaz. Bunun yerine, bu yazıcılar, yüksek hassasiyetli görüntüler, metinler ve grafikler oluşturmak için lazerler ve dijital haritalama yazılımı dahil olmak üzere çeşitli teknolojiler kullanır.

Bu tür mekanikler, örneğin fotoğraflardan ve küçük ölçekli masaüstü yayıncılığından büyük ölçekli / yüksek hacimli paketlemeye ve doğrudan postaya kadar geniş uygulamalara sahiptir.

Günümüzde mevcut olan çok çeşitli dijital yazıcılar üç ana türe ayrılabilir: mürekkep püskürtmeli, toner ve lazer. Aşağıda, her biri hakkında daha fazla ayrıntı ve dijital olarak yazdırmanın çeşitli avantajları bulunmaktadır.

DİJİTAL YAZICI TÜRLERİ

Mürekkep Püskürtmeli Dijital Baskı

Bu popüler yöntem, mürekkep damlacıklarını kağıda ve bir dizi başka ortama aktararak görüntüler oluşturur. Modele bağlı olarak dakikada 500’e kadar renkli görüntü ve 300’e kadar siyah-beyaz görüntü üretebildiğinden, genellikle yüksek hızlı baskı işleri için kullanılır .

Toner Bazlı Dijital Baskı

Toner bazlı baskı, ince plastik parçacıklarından ve diğer reçinelerden oluşan tozla doldurulmuş kartuşları kullanır. Bunlar ısıtıldıklarında ilgili ortam ile birleşerek istenen metni, resmi veya grafiği oluşturur.

Lazer Baskı

Adından da anlaşılacağı gibi, bu yöntem, dijital görüntüleri, grafikleri ve metni yeniden oluşturmak ve kaynaştırmak için lazer ışınlarını kullanır – elektrostatik olarak tarama ve ardından ısıtılmış tonerle kaynaştırma.

DİJİTAL BASKIN AVANTAJLARI

Dijital baskı, aşağıdakiler arasında birçok avantaja sahiptir:

Tabağa Gerek Yok

Dijital olmayan baskı işlemleri, amaçlanan görüntülerin diğer ortamlara aktarılması için metal, plastik, kauçuk veya bazı durumlarda kağıt “plakalar” gerektirir. Dijital baskı, hem zamandan hem de paradan tasarruf sağlayamaz.

Uygun Maliyetli

Dijital baskı, minimum ya da sıfır kurulum maliyetlerine, kısa vadeli yeteneklere, sıfır plaka masraflarına (daha önce belirtildiği gibi kullanılmadıklarından), hızlı dönüş sürelerine ve kolayca özelleştirilebilir seçeneklere sahiptir.

Daha yeşil

Dijital baskı da diğer yöntemlere göre daha çevre dostudur , çünkü daha az kağıt israfına neden olur ve daha az kimyasal kullanır ve dolayısıyla daha sürdürülebilirdir. Dijital olmayan baskı yöntemleri de önemli miktarda su tüketirken, dijital baskı makineleri onsuz çalışır ve bu değerli doğal kaynağın korunmasına yardımcı olur.

Kişiselleştirme

Dijital yazıcılar , özelleştirilmiş mesajlaşma ve grafik tasarım ile hedef kitlenizi daha etkili bir şekilde hedeflemenize yardımcı olabilecek çok çeşitli kişiselleştirme seçenekleri sunar . 

Dijital baskının esnekliği, satın alınabilirliği, özelleştirme ve yüksek kaliteli son ürünleri birlikte, doğrudan pazarlama kampanyaları için sayısız olasılık sağlar.

Unutmayın! Bi Düşün Medya ve Ajans, Türkiye’deki en etkili dijital baskı firmasıdır. Sizin için yapabileceğimiz tüm olağanüstü şeyler hakkında daha fazla bilgi edinmek için bugün bizimle iletişime geçin !

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..