Dijital Baskı Teknisyeni: İş Tanımı ve Kariyer Bilgisi

Baskı Teknisyeninin Kariyer Tanımı

Genel olarak, baskı teknisyenleri bir siparişin miktarını ve özelliklerini gözden geçirmektendir. Renk kontrollerini kalibre etmekten, sayfaları düzenlemek ve ekipmanı çalıştırmaktan sorumludur.

Gerekli Eğitim

Baskı teknisyenleri için ilgili bir alandaki bir ön lisans veya kolej kursları tercih edilen şarttır; ancak, özel eğitim alan kişiler Genel Eğitim Gelişimi (GED) kimlik belgesi veya lise diploması ile bir pozisyon alabilirler.  Baskı teknisyenleri genellikle kıdemli bir baskı teknisyeninden danışmanlık ve eğitim alır.

Bi Düşün Medya ve Ajans olarka, Dijital Baskı konusunda uzman hizmeti veriyoruz. Yapmanız gereken bizleri aramak.

Yetenek gerekli

Baskı teknisyenleri, mevcut ve yeni teknolojileri öğrenme ve kullanma becerisine sahip olmalıdır. Makineler bozulabileceğinden ve üretim süreleri çok kısa olabileceğinden, bunlar esnek ve uyarlanabilir olmalıdır.

İstihdam ve Kazanç Görünümü

Türkiye’de , bir matbaa operatörü veya çalışanı için medyan yıllık ücret Mayıs 2019’da 36.910 TL. Alternatif Kariyer Seçenekleri

Basım endüstrisinde çalışmakla ilgileniyorsanız, ilginizi çekebilecek benzer meslekler var.

Gravürler ve Dağlayıcılar

Serigrafi, pantograf veya dağlama devresi teknolojisi ile çalışanlar dahil olmak üzere gravür ve dağlayıcılar, görüntüleri oluşturur veya diğer yüzeylerin yanı sıra kumaş, metal, kauçuk ve ahşaba aktarır. Akademik gereklilikler arasında lise diploması veya eşdeğeri; gravürcü ve dağlayıcıların çoğu iş üzerinde eğitim alır. Mayıs 2019’da, bir gravürcü veya etcher için ortalama yıllık maaş 30.620 TL idi ( www.bls.gov ).

Metal ve Plastik Makine İşçileri

Metal ve plastik makine işçileri, ürün parçalarını kesmek ve şekillendirmek için kullanılan ekipmanı hazırlar, çalıştırır ve izler. Uzmanlık alanları çoktur ve bilgisayarlı makine operatörleri, dökümhane işçileri, değirmen işçileri ve kalıpçıları içerebilir. Giriş seviyesi gereksinimleri, bir lise diploması ve bir yıla kadar iş başında eğitimi içerir. BLS’ye göre, metal ve plastik makine işçileri 2019 ile 2029 arasında işlerde% 7’lik bir düşüş görecek.

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..