Dijital baskı türleri nelerdir?

Dijital baskı, dijital görüntülerin çeşitli alt tabakalara doğrudan basılması işlemidir. Baskı kalıbı gerekmez. PDF veya masaüstü yayın belgeleri gibi dijital belgeler, kağıt, fotoğraf kağıdı, kanvas, kumaş, sentetikler, kart stoğu ve diğer alt tabakalara baskı yapmak için doğrudan dijital baskıya gönderilebilir.

Başlangıçta dijital baskının fiyatları, geleneksel baskıdan daha ucuzdur ve düşük miktarlı baskılar için daha iyi bir fiyat elde eder. Ek olarak, dijital baskı ile daha fazla kişiselleştirmeye sahip olabilir, ayrıca özel mürekkepler, kabartmalı, metalik, floresan vb. Kullanımına da izin verebilirsiniz. Bi Düşün Medya ve Ajans olarak sizler için en iyi Dijital baskı hizmetini sunmak için buradayız. Kurumsal çözümler için bizi arayın.

Dijital baskı geçmişi

Dijital baskının tarihi, genel olarak matbaaya kıyasla kısadır ve Alman işadamı Johannes Gutenberg’in kitapların hacimli üretimine başlayan bir matbaa geliştirdiği 1439 yılına kadar uzanmaktadır. İlk dijital baskı makineleri 1990’ların başında piyasaya sürüldü. 1993 yılında Benny Landa ilk dijital baskı makinesi olan E-Print 1000 dijital baskı makinesini piyasaya sürdü.Bu, müşterilerin doğrudan kısa vadeli, kişiselleştirilmiş ve yüksek kaliteli baskıyı tercih edebilmesiyle baskı dünyasında büyük bir devrim yarattı. masaüstünden.

Dijital baskı türleri

Mürekkep püskürtmeli

Mürekkep püskürtmeli baskı, bir bilgisayardan veya dijital cihazdan bir görüntüyü kopyalamak ve bunu kağıt veya plastik üzerine yeniden üretmek için oluşturulmuş bir yazıcı kullanır. Yazıcı, istenen görüntüyü elde etmek için kağıda yüzlerce küçük mürekkep püskürtmesi göndererek karmaşık bir şekilde çalışır. Parlak renkli metin ve görüntüleri yazdırmak için önerilir. Bu kategori, modern dijital baskı sistemlerinin bir parçasıdır.

Lazer

Lazer baskı, bir lazer kullanarak dijital bir cihazdan bir görüntüyü yeniden üretmek için oluşturulur. Lazer, işleme sırasında yazıcının içine yerleştirilen bir masa vasıtasıyla ileri geri hareket ettirilir. Bu, sayfada mürekkebi bırakan ve istenen görüntüyü yazdıran statik elektrik oluşturur. Bu kategori, modern dijital baskı sistemlerinin bir parçasıdır.

Dijital medya Bu tür dijital baskı, geleneksel baskının dijital karşılığıdır ve yüksek hacimli siparişleri anında yerine getirmek için yaratılırken yüksek kaliteli yüzeyler sunar, ancak mürekkep püskürtmeli baskıdan daha pahalıdır.

Bazı ek dijital baskı türleri şunları içerir:

Boya süblimasyon

Boya süblimasyonu, kumaş, plastik ve sentetik malzeme üzerine baskıyı destekleyen bir işlemdir. Önceden belirlenmiş alt tabakaya bir görüntü uygulamak için ısı transferine dayanmaktadır.

Katı mürekkep

Katı mürekkep, bilgisayar yazıcılarında ve çok işlevli cihazlarda kullanılan dijital bir baskı mekanizmasıdır. Yazıcı kartuşları katı mürekkep çubuklarıyla doldurulur ve katı mürekkepli bir yazıcıya yüklenir. Baskı yapılırken, çubuklar mürekkep ile erime noktasına kadar ısıtılır ve ardından istenen baskıyı oluşturmak için kağıda geçirilir.

Termal mum

Baskıyı kağıda aktarmak için ısı kullanan bir baskı türüdür.

UV Dijital Baskı

Baskı makinesinin LED’lerinden ultraviyole ışık patlamasıyla neredeyse anında kuruma özelliği ile malzemeler (plastik, ahşap, metal, seramik vb.) Üzerine mürekkep kullanılmasıyla oluşan yeni bir baskı türüdür. .
Bu teknik, renk limitleri olmaksızın ve yüksek kalitede küçük hacimler için kullanılabilir.

Geniş format baskı

Geniş formatlı baskı, bir poster veya daha büyük boyutta 18 “ile 120” arasındaki tüm baskıları kapsayan bir dijital baskı türüdür. Baskı 120 ″’dan büyükse, “geniş format” olarak da adlandırılabilir. İster analog ister dijital olsun, geniş formatlı baskı olmadan, çoğu mimari planı, afişleri, posterleri, fuar grafiklerini, boyasız duvar resimlerini, arkadan aydınlatmalı ekranları ve duvar kağıtlarını basmak zor veya imkansız olurdu. Geniş formatlı baskı, iki farklı cihaz türünde yapılabilir: vinil gibi esnek alt tabakalar için uygun rulo yazıcılar ve bir masa üzerine düz olarak yerleştirilebilen sert alt tabakalar için düz yataklı yazıcılar (kağıttan herhangi bir şey) , köpük levha, karton ve PVC’den ahşap ve metal gibi daha az geleneksel basılı malzemelere).

Küçük formatlı baskı

Dijital baskı, genellikle az miktarda içerik yazdırırken uygun maliyetli ve zaman açısından verimlidir. Yeni bir ofset baskı kalıbı üretmekle ilgili kurulum ücretlerinden kaçınabileceğiniz için, özellikle tasarımınızda sürekli değişiklikler yapma esnekliğine ihtiyaç duyduğunuzda küçük formatlı dijital baskı en iyi seçimdir.

Dijital tekstil baskı

Dijital tekstil yazıcıları, tıpkı ev yazıcınız gibi dijital teknolojileri kullanır. Dijital tekstil baskı işlemi, geleneksel tekstil baskısıyla pek çok benzerliğe sahiptir: kumaş seçilir ve ön işlemden geçirilir, ardından yüksek hızda yazıcıdan geçer ve sonunda buharlanır, yıkanır ve kurutulur. Dijital tekstil yazıcısı, her biri kendi gravür desenine sahip dönen ekranlar aracılığıyla kumaş üzerine önceden karıştırılmış farklı renklere basmak yerine, bir grafik veri dosyasından bir görüntü veya tasarım kullansa da, renk bilgilerini kullanarak bir LAB veya RGB sistemi ve ardından minik mürekkep damlaları ile kumaş üzerine istenen rengi basacaktır.

Dijital baskı avantajları ve dezavantajları

Avantajı

En önemli avantajlardan biri yüksek kaliteli finiştir. İşlem, çoğu geleneksel baskı yönteminden çok daha hızlıdır. Daha kısa yanıt süresi ve minimum yapılandırma gereksinimleri, tüm süreci hızlandırmaya yardımcı olur. Tutarlılık başka bir avantajdır.

Bu yöntemi kullandığınızda her baskı aynıdır. Baskı sırasında mürekkep ve suyu dengelemek zorunda kalmamanın bir sonucu olarak çok az değişiklik ve daha az atık bulunur. Sürecin ekolojisi. Baskı öncesi adımlar olmadığı için film plakaları ve fotografik kimyasallar kullanmaya gerek yoktur.

Talep üzerine üretimde çok güçlüdür Kısa baskılar hızlı ve uygun maliyetli bir şekilde çalışır Özelleştirme için idealdir. Değişken veri baskısı (VDP) kullanarak görüntüleri ve mesajları kolayca değiştirmek istiyorsanız, dijital baskı gitmenin tek yoludur.

Dezavantajları

Dijital baskının fiyatı oldukça düşük olmasına rağmen, yüksek hacimli baskılar söz konusu olduğunda bu yöntem oldukça pahalıdır. Geniş bir renk yelpazesini destekleyen bir renk paletine sahip olmasına rağmen, dijital yazıcılar metalik mürekkepleri desteklemez.

Dijital baskı, dört renkli bir işlem kullandıklarından geleneksel ofset yazıcıların renk kalitesiyle hala eşleşmiyor, geleneksel ofset yazıcılar ise renk doğruluğu sağlamak için PMS ve mürekkepler kullanıyor. Çoğu mürekkep doğrudan güneş ışığında solacak olsa da, dijital baskıda kullanılan mürekkepler çok daha hızlı solacaktır. İlk kurulum ve işçilik maliyeti olmamasına rağmen, dijital yazıcılar düzenli olarak kontrol edilmeli ve düzgün çalışması için güncel tutulmalıdır.

Bu, gerçek baskıdan daha değerli olur. Dijital baskı mürekkepleri kağıt tarafından tam olarak emilmez, bu da parça büküldüğünde kenarlarda renkli çatlakların görünebileceği anlamına gelir. Bu, geleneksel ofset baskıda bir sorun değildir. Dijital baskı makineleri, ofset baskı gibi tüm kağıt, mürekkep ve sonlandırma seçeneklerini sunmaz.

Dijital baskı örnekleri

Bazı dijital baskı uygulamaları veya örnekleri aşağıda açıklanmıştır:

Masaüstü baskı – ekonomik ev ve ofis baskısını içerir Ticari – Kırtasiye – Kartvizitler ve antetli kağıtları içerir Değişken veri baskısı – basılı materyallerin toplu olarak özelleştirilmesi için veritabanı tabanlı baskı dosyalarını kullanın Pigment bazlı mürekkeplerle sulu boya kağıdına gerçek fotoğraf kağıdı ve giclee baskılardan sergi baskıları. Kişiselleştirilmiş baskı, örneğin bir çocuğun adıyla kişiselleştirilmiş çocuk kitapları, fotoğraf kitapları (düğün fotoğraf kitapları gibi) veya başka herhangi bir kitap.

Açık hava afişleri ve etkinlik tabelalarında, ticari fuarlarda, perakende sektöründe satış veya satın alma noktasında ve kişiselleştirilmiş doğrudan posta kampanyalarında reklam. Baskıdan önce bir fotoğrafın rengini rötuşlama ve düzeltme becerisinde devrim yaratan fotoğraf baskısı. İç ve dış mekanları dönüştürmek için dijital olarak basılmış duvar resimleri ve zemin grafikleri. Dijital mürekkep yapışması yoluyla folyolar, holografik efektler veya parlak ve opak yüzeyler eklemek için.

Bu, kullanıcının zarif tasarımın gerçekleşmesini istediği siyah bir alanı dijital olarak yazdırarak yapılır. Yazıcı bunu kaydeder ve yalnızca bu belirli alana yapışır. Kişiselleştirilmiş afişlerin dijital baskısı. Kişiselleştirilmiş katalogların dijital baskısı. Bi Düşün Medya ve Ajans olarak sizler için en iyi Dijital baskı hizmetini sunmak için buradayız. Kurumsal çözümler için bizi arayın.

Etiketler:

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..