Dijital Baskı üretim aşamaları

Dijital baskı, baskı üretmek için elektronik dosyaları kullanan çağdaş bir üretim yöntemi olarak kabul edilir. Örneğin, bir grafik tasarımcı, masaüstünde bazı sanat eserleri oluşturmayı seçebilir ve ardından beğendikleri bir malzeme kullanarak bunu yazdırabilir. Dijital baskı , modern bir baskı türü olarak kabul edilir, çünkü mektup baskı, litografi, fleksografi ve benzerlerini içeren geleneksel yöntemlerden farklıdır. Yani dijital baskı ile klişeler yapmanıza gerek olmadığı gibi parçaları manuel olarak şeritlemenize de gerek yoktur. Ayrıca dijital baskı ile renkli provalar ve filmler üretmenize de gerek yok. Burada, dijital baskının nasıl çalıştığını ve diğer geleneksel formlara göre dijital baskıyı kullanmanın avantajlarını inceleyeceğiz. Öte yandan Bi Düşün Medya ve Ajans, Türkiye’deki en iyi ve geniş çaplı Dijital Baskı hizmetini verir.

Dijital Baskı Nasıl Çalışır?

Önce dijital dosyalar aracılığıyla yazıcı aparatına bir görüntü gönderilir. TIFF, PDF ve PSD dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere kullanabileceğiniz birçok format vardır. Uzmanların çoğu, dijital baskının en iyi sonucu, miktarı az olan siparişler için ve görüntü kalitesinin çok önemli olduğu durumlarda kabul ediyor. Belge dosyaları ile nihai ürün arasında dijital baskı ile ilgili endişelenmeniz gereken baskı öncesi aşamalar da yoktur. Dahası, dijital baskı, foto kimyasalları ve film plakaları gibi biçimlendirme aparatlarına duyulan ihtiyaç da dahil olmak üzere, geleneksel baskı tekniklerine eşlik eden karmaşık sorunların çoğunu atlar.

Üretim Aşamaları

İstanbul’da dijital baskı ile ilgileniyorsanız, baskınızın sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak için izlemeniz gereken bazı aşamalar vardır. Başlamak için, dosyayı keskin ve temiz bir görüntüyle yeterince hazırlamanız gerekir. Ayrıca, baskının boyut gereksinimlerine uymak için, çözünürlüğün bu gereksinimleri karşılayacak kadar yeterince yüksek olması gerekir.

Taşma payı ve kırpma işaretlerinin gerektiği gibi eklenmesi gerekecektir. Farkında olmayanlar için kırpma işaretleri, baskının köşelerinde bulunan çizgilerdir. Taşma payı doğru bir şekilde kesildikten sonra, işaretler eklenir, böylece son belgede endişelenecek yazdırılmış kenarlar kalmaz.

Daha sonra, genellikle boşa harcanan kağıt miktarını azaltmak ve üretim verimliliğini artırmak için uygulanan yerleştirme gelir. Yani baskı için kağıt üzerindeki maksimum alan miktarının kullanılmasını sağlamak için yerleştirme uygulanır.

Son aşama, yazdırmayı planladığınız metni veya resmi alıp yazıcınıza gönderilmeden önce dönüştürmektir. Yani, elektronik belge dosyasının JPEG, TIFF, BMP veya GIF formatına dönüştürülmesi gerekecektir. Yukarıda bahsedilen formatlar bazen bitmapler veya raster görüntü dosyaları olarak adlandırılır. Kullanılan yazılım uyumluysa bazen PDF dosyalarını yazdırmak da mümkündür.

Dijital Baskının Avantajları

Dijital baskının birçok avantajı vardır. Örneğin, dijital baskı, geleneksel baskı ortamlarına kıyasla mükemmel bir tutarlılık ve görüntü kalitesi sunar. Sert çizgilerle ilgili herhangi bir sorun için endişelenmenize gerek yok. Ek olarak, renkler baskılarınızda kesinlikle mükemmel görünecektir. Dijital baskı kullandığınızda, bir partideki son kartın, el ilanının veya broşürün görüntü kalitesinin ilkininki gibi olacağından emin olabilirsiniz.

Teslimat süreci, geleneksel baskı yöntemlerine kıyasla çok daha az adım olduğundan, dijital baskı ile önemli ölçüde hızlandırılmıştır. Böylece nihai ürün çok daha hızlı teslim edilir.

Yatırılan para miktarı da diğer baskı tekniklerine kıyasla daha düşüktür, çünkü dijital baskı baskı kalıpları gerektirmez ve bu da bazı durumlarda aşırı miktarda paraya mal olabilir. Sonuç olarak, tek bir iş kurmak için gereken sermaye, geleneksel baskı yöntemlerinden önemli ölçüde daha düşüktür.

Dijital baskı aynı zamanda kısa ve orta ölçekli baskı işlemleri için şu anda piyasada bulunan mutlak en iyi yöntemdir. Kısıtlı bir bütçeye sahip olanlar, dijital baskının şu anda doğrudan posta parçalarını, kartvizitleri, doğrudan posta mektuplarını ve diğer pazarlama materyallerini özelleştirmek için en uygun fiyatlı araç olduğunu bilmekten mutluluk duyacaktır.

Alt çizgi

Özetle, dijital baskı, oldukça uzun bir süredir revizyona ihtiyaç duyan bir sektörde yeni bir paradigma değişikliğidir. Fleksografik ve ofset baskı gibi eski baskı teknikleriyle karşılaştırıldığında seçenekler, esneklik ve özellikler rakipsizdir. Artan yüksek standartlarla, baskı aparatının gelişmesi gerekir, böylece basılan malzemeler sadece güncel değil, aynı zamanda doğru da olur. Diğer bir deyişle, günümüz şirketleri, müşterilerini memnun etmek için kullandıkları yazıcıların mümkün olan en kısa sürede kısa vadeli, yüksek kaliteli ve uygun maliyetli baskılar üretmesini istiyor. Bu nedenle, zamana ayak uydurmak ve müşterilerinize mümkün olan en iyi baskı çözümünü sunmak için dijital baskıya gitmeniz şiddetle tavsiye edilir.

Kulüp Mürekkep Farkı

Dijital baskının nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinmek veya İstanbul’daki en iyi dijital baskı hizmetlerine ihtiyaç duyuyorsanız, lütfen 0212-643-75-50 numaralı telefondan bizi arayın. İhtiyaçlarınızı endişe duymadan matbaa uzmanlarımızla görüşebilmeniz için size ücretsiz, yükümlülük içermeyen bir fiyat teklifi ve danışmanlık sunmaktan mutluluk duyacağız.

Baskı endüstrisindeki 30 yılı aşkın tecrübesiyle Bi Düşün Medya ve Ajans, Türkiye’deki en iyi dijital baskı kuruluşu olmak için hızla gelişti. Kendini işine adamış ekibimiz, ofset baskı, moda endüstrisi, grafik tasarım, tabela malzemesi imalatı, tabela imalatı ve tabela montajı konularında deneyime sahiptir. Ayrıca sipariş ne kadar küçük veya büyük olursa olsun müşterilerimiz için son teknoloji ürünü vitrinler, çıkartmalar, tekstiller, afişler ve posterler üretiyoruz. Daha fazla bilgi edinmek için 0212-643-75-50 numaralı telefondan bizi arayın veya buradan bizimle iletişime geçin .

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..