Yalnızca bir baskı teknolojisine sahip mağazalar size her zaman kendi teknolojilerinin en iyisi olduğunu söyleyecektir. La Imprenta CG’de her iki teknolojiye de sahibiz, böylece hangisinin sizin için en iyisi olduğunu dürüstçe tavsiye edeceğimizden, son tarihler, malzemeler açısından ihtiyaçlarınızın neler olduğunu değerlendireceğimizden emin olabilirsiniz.
Yukarıda anlatılanların hepsine göre, bazı takas işlemlerinde ofset veya dijital baskı kararı, işin aciliyeti veya teknik şartlarla damgalanmaktadır.
Diğer durumlarda, bu basit bir fiyat meselesidir. Baskı kalitelerinin benzer olduğunu daha önce söylemiştik, çoğu zaman müşterinin cevabını hangi teknolojinin kullanacağı sorusu çok mantıklı, eğer ikisi de bana aynı hizmeti veriyorsa … en iyi fiyatı nerede alırım!
Bu durumlarda en basit şey web sitemize gitmektir. Gelişmiş teklif sistemimiz hem fiyatları hesaplar hem de size yalnızca en ucuz seçeneği gösterir, böylece işlerinizi yazdırmak için her zaman en iyi seçeneği kullandığınızdan emin olabilirsiniz.
Ofset baskı, levhanın yağlı mürekkebi iten suyla kısmen ıslatıldığı litografiden türetilen dolaylı bir baskı sistemidir. Amerikan matbaacı Ira Rubel tarafından 1900’lerde litografik bir makineyle çalışırken icat edildi ve doğrudan kauçuğa baskı yapmak yerine baskının daha keskin olduğunu gözlemledi.
4 renkli mürekkepler baskı için kullanılır, ünlü CMYK: C yan, M agenta, sarı ( Y ellow ) ve siyah (Blac k ). Tüm tasarım bilgileri, resimler, renkli arka planlar vb. bu renklerin yüzdelerine bölünür. Bu bilgilerle alüminyum levhaları kazıyacağız, lazer kullanarak basmak istediğimizi kalıba çizeceğiz, her mürekkep için bir kalıba ihtiyacımız olacak.
Ofset baskı makineleri “baskı birimlerine” ayrılmıştır, her baskı birimi CMYK renklerinden yalnızca birini basabilir, tüm baskı birimleri birbirine eşittir, içine koyduğumuz mürekkebe bağlı olarak, renk veya diğer. Plaka plaka tutucu silindir üzerinde rulo yerleştirilir ilk ıslatma silindirleri alanlarda, katkı maddesi ile su geçerli bir çizim vardır , mikroskobik kalır küçük su damlaları levha, alanlar burada gözenek çizim vardır gözenekler Lazerin ısısıyla kapanır ve kuru kalır.
Mürekkep silindirleri daha sonra mürekkebi uygular. Mürekkep yağlı olduğu için su damlalarının olduğu alanlar onu iter ve mürekkep ıslak olmayan alanlara yani çizimde “sığınır”. Plakayı aktarmak istediğimiz görüntüyle zaten mürekkeplendirdik.
Doğrudan kağıda aktarabilirdik, ancak bu çok hızlı klişe aşınmasına ve kusurlu baskıya neden olur. Yaptığımız şey, plakanın üzerindeki mürekkebin silindir üzerinde kalacak şekilde plakaya bastırdığımız bir lastik rulo kullanmaktır. Bu kauçuk silindir, mürekkebi aktarmak için kağıda bastırdığımız ve bir darbe emici görevi gören ve basıncı kontrol eden, kağıdın pürüzlülüğünü telafi etmeyi ve mürekkebin herhangi bir çukur veya gren dibine ulaşmasını mümkün kılar.
Mürekkeplerin baskı sırası şu şekildedir: önce siyah, sonra camgöbeği, sonra macenta ve son olarak en şeffaf olan ve koruyucu görevi gören sarı.
Camgöbeği, Eflatun, Sarı ve Siyaha ek olarak Pantone özel renkleri basabilir ve vernik veya lak uygulayabiliriz. Her ekstra renk veya ofset verniği, ek bir baskı ünitesi gerektirir. La Imprenta CG’de makinemiz 5 baskı ünitesi bir lak veya vernik kulesinden oluşmaktadır.
Ofset baskının başlıca avantajları arasında şunlar sayılabilir:
Ofset baskının bazı dezavantajları şunlardır:
Genel olarak, bilgilerin kalıp veya ara işlemler kullanılmadan doğrudan baskı makinesine gittiği her türlü baskıya dijital baskı diyoruz. Bu tanım biraz belirsiz ve belirsizdir, çünkü herhangi bir kullanıcının evinde sahip olduğu yerli yazıcıya, köşe mağazadaki fotokopi makinesine veya 40 m2 alan kaplayan ve 1,5 milyon Euro’ya mal olan bir makineye atıfta bulunmaya hizmet eder. . Ve mantıksal olarak, aynı şeyi yazdırmazlar.
La Imprenta CG’de, her biri özel ihtiyaçlarınıza göre uyarlanmış farklı dijital baskı teknolojilerine sahibiz, renkli baskıda en son HP Indigo dijital baskı makineleri öne çıkıyor , piyasadaki ofset ile aynı baskı yapan tek teknoloji bu yüzden biliniyor olarak ofset dijital veya electrotin.
HP Indigo baskı teknolojisi ofsete çok benzer, ancak analog alüminyum plakayı , silindirin her dönüşünde boyanan ve silinen sanal bir plaka gibi olan PIP adlı bir birimle değiştirmek . Bu sanal plaka, elektriksel olarak yüklenir ve HP’nin elektrotini ile kaplanır, bu da kauçuk örtüye ve ardından kağıda aktarılır ve mürekkebin kağıttaki kusurlara nüfuz etmesine ve maksimum yapışma sağlamasına olanak tanır.
Bu tür bir dijital yazıcı, yüksek kaliteli, çok hızlı bir makineye yerleştirilmesine olanak tanır ve form kuru olarak çıkar, böylece yerinde işlenebilir. Bütün bunlar, çok kısa tirajların çok hızlı bir şekilde basılabileceği anlamına gelir.
Dijital baskının başlıca avantajları arasında şunlar bulunur:
Makineye yerleştirmek anlık ve ekonomiktir.
Çok kısa işler ve acele işler yazdırılabilir.
Sistem çok çeşitli özel ortamları kabul eder: PVC, vinil, mıknatıs vb.
Değişken verileri kullanabilir ve her sayfayı özelleştirebilirsiniz.
Yerinde manipüle edilebilir.
Mükemmel fotoğraf kalitesi sağlar.
Ek olarak, mevcut makineler renk kararlılığını garanti eden yoğunluk ölçerler içerir.
Dezavantajlar arasında şunları söyleyebiliriz:
Baskı maliyeti sabittir, bu nedenle büyük işler daha ucuz değildir.
Bazı fonlarda bantlaşma olabilir (her ne kadar gittikçe daha paha biçilemez hale gelse de).
Sayfa boyutu ofsetten daha küçük.
Kullanılabilecek kağıt çeşitleri daha sınırlıdır.
Unutmayın! Türkiye’deki en etkili dijital baskı hizmetlerini sunan firmalardan biri, Bi Düşün Medya ve Ajans‘dır. Tek yapmanız gereken bizi arayarak bilgi almaktır.