Arasındaki farklar hakkında konuşurken ofset baskı ve dijital baskı , daha da azalan olduğu not etmek önemlidir .
Dijital teknolojilerin ofset baskıya dahil edilmesi ve dijitalin aralıksız ilerlemesi, her iki teknolojinin de yeni başlayan bir süreçte birleşmeye başlamasını sağlıyor.
Buna rağmen, bu güne kadar ikisi arasındaki önemli farklara hala işaret edebiliriz. Hangisinin sizin için en iyisi olduğunu bilmiyorsanız, bu makale muhtemelen bazı şüphelerinizi çözecektir.
Bu iki baskı türü arasındaki ilk, ana ve en belirgin fark, kullanılan teknolojidir.
Ofset baskı dolaylı bir baskıdır , çünkü görüntü daha önce ana levha olarak bilinen şey üzerine çizilir, kauçuk bir desteğe aktarılır ve buradan kağıda basılır.
Dijital baskı ise görüntüyü dijital olarak işler ve doğrudan kağıda basar . Kullanılan teknik, ister mürekkep püskürtmeli ister lazer olsun, neredeyse her zaman doğrudan baskıyı içerir.
Ofset üzerinde hiçbir modifikasyonun yapılamayacağı bir başlangıç matrisinin hazırlanmasını gerektirdiğinden, dijital baskının bu açıdan bariz bir avantajı vardır . Dijital seçenekte bulunmayan bir başlangıç maliyeti.
Buna rağmen ofset baskı ile ilgili teknolojik gelişmelere dikkat çekmek gerekiyor . Onlar sayesinde hem bu maliyet hem de klişenin baskı ile baskı arasında değiştirilmesi için gereken süre azalmaktadır.
Bu husus aynı zamanda her baskı türü için üstlenilmesi gereken maliyetleri ifade eder. Her birinin özelliklerine bağlı olarak, dijital veya ofseti seçerken kopya sayısı belirleyicidir .
Matris kalıbını fiziksel olarak yaratma ihtiyacı, ofset baskıyı kısa tirajlar için asla iyi bir seçenek haline getirmez, çünkü bunlarla kalıp maliyetini asla karlı hale getiremeyiz.
Bununla birlikte, dijital baskı, ücretsiz bir dijital matris oluşturur. Bu nedenle modeli oluşturmak için ekstra bir maliyet gerektirmeden hem tek bir kopya hem de yüzlerce kopya basmamızı sağlar.
İlginç bir şekilde, ofset baskı büyük çaplı işler için hala daha karlı.
Bu nokta, farklılıktan çok, bir iddiadır. Ofset baskı kalitesinin dijital baskı kalitesinden daha yüksek olduğu her zaman söylenmiştir .
Gerçek şu ki, bugün yalnızca bir uzman, bir matris plaka ve kauçuk destek kullanılarak veya lazer toner enjeksiyonu ile basılmış iki resmi çıplak gözle ayırt edebilir .
Bu durumda dijital baskının ofset baskıya göre belli bir dezavantajı vardır .
Dijital dosyanın, kullanılan kağıdın veya malzemenin boyutuna karşılık gelmesi gereken belirli bir formata sahip olması gerekmekle birlikte , ofset baskı makinesi , birkaç ürünü birleştirmenin mümkün olduğu geniş formatlı sayfalar kullanır.
Bu, büyük çaplı çalışmalarda maliyetleri düşürmenize yardımcı olan faktörlerden biridir.
Hangisinin sizin için en iyisi olduğundan emin değil misiniz? Herhangi bir yükümlülük altına girmeden bize danışın.
Bundan sonra iki tip baskıdan hangisinin daha uygun olduğunu hala bilmiyorsanız, bize projenizin detaylarını gönderin, ihtiyaçlarınıza ve makinelerimizin imkanlarına göre size dürüstçe cevap verelim.
Unutmayın, Bi Düşün Medya ve Ajans, Türkiye’deki en etkili dijital baskı hizmetini sunar.