Dijital Baskı ve Ofset: hangisini seçmeliyim?

Her gün insanlar bize soruyor:  Ofset ve dijital baskı arasındaki fark nedir? Bana ne önerirsin Cevap basit, ihtiyaçlarınıza bağlı . Şu anda, dijital baskının kalitesi ofsetinkine benzer, bu nedenle bir sistemi veya diğerini seçmek, neyi başarmak istediğimize bağlıdır.

Daha sonra ofset ve dijital baskının nasıl çalıştığını kısaca açıklayacağız. Avantajlarının ve zayıflıklarının ne olduğunu göreceğiz ve bunu didaktik ve basit bir şekilde, teknikler olmadan yapmaya çalışacağız, böylece grafik sanatları terimlerine alışkın olmayan insanlar bunu anlayabilsin.

Ofset ve dijital baskı: hangisini seçmeliyim?

Kopya sayısı:

Basacağınız şeyin birkaç kopyasına ihtiyacınız varsa, dijital olarak yapmanız uygundur. Birkaç nüsha ile ne demek istiyoruz? Kitap veya katalog ise: 4 kopyadan 300 veya 500 kopyaya kadar. El ilanı, poster, zımbalı broşür, diptik, kartpostal vb. İse: boyuta, sayfa sayısına vb. Bağlı olarak 100 ila 2.000 kopya arasında.
500 katalogdan veya 2.000 broşürden ofset baskıyı kullanmak genellikle daha uygundur çünkü çok daha ucuzdur ve büyük işler daha kısa sürede yapılabilir.

Karmaşık görünebilir ama çok basit, online mağazamıza girerseniz herhangi bir ürünün baskı bütçesini hesaplayabilirsiniz, sistemimiz hem fiyatları hesaplar hem de size sadece en ucuz baskı fiyatını sunar , böylece asla yanılmazsınız ve en iyi seçeneği seçmiş olmanın güvencesi.

İş aciliyeti:

Dijital çok hızlıdır, mürekkep kurur ve yerinde ciltlenebilir. Ofset baskı işlemi birkaç gün sürebilir, plakaları oluşturmanız, yazdırmanız, sürtünmeyi önlemek için mürekkebin kurumasına izin vermeniz ve son olarak ciltlemeniz gerekir.

Yarın için 5.000 200 sayfalık katalog yapmanız gerekiyorsa, sistemlerin hiçbirinde bu imkansızdır, ancak elbette 50 veya 100 dijital kopya yapabiliriz, bunları o önemli fuar veya toplantı için kullanabiliriz ve daha sonra daha fazla zamanla baskı işleminin geri kalanını yapabiliriz. ofset olarak.

Baskı boyutu:

Ofset makinelerimizde 70 × 100 cm ebatlarında levhalar basabilirsiniz. Buna karşılık, dijital sayfa boyutu 33 × 48 cm’dir. Büyük bir poster veya dergi basmanız gerekiyorsa, az kopya olsa bile ofsete başvurmak zorunda kalacağız.

Medyayı yazdır:

Ofset baskı için kağıt yelpazesi çok geniştir. On yıllardır sayısız kaplamalı ve kaplamasız kağıt, kart stoğu, serilmiş, kabartmalı vb. Hepsi olmasa da çoğu ofset kağıt dijital baskıda basılabilir. Ayrıca PVC, mıknatıs ve sentetik kağıtlara da basılabilir; beyaz mürekkep vb. de kullanılabilir.

Değişken Verilerle özel baskı:

Kapakta müşteri adının yer aldığı numaralandırılmış formlar, farklı kapak veya iç mekan tipleri, basılı adresli kartpostallar … Aklınıza gelen her şey değişken verilerle dijital baskı ile yapılabilir, ancak her iki sistem birleştirilebilir, böyle katalogun içini ofset, kapağı dijital olarak yazdırın.

Unutmayın! Bi Düşün Medya ve Ajans olarak, sizler için her türlü baskı hizmetini itina ile vermekteyiz. Tek yapmanız gereken bizleri aramanız.

Etiketler:

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..