Dijital Baskı ve Serigrafi

Dijital baskı , işlemde herhangi bir aracı olmadan doğrudan kağıda baskı yapmanızı sağlar . Kauçuk veya plaka kullanılmaz. Bu nedenle doğrudan bir baskı sistemidir . Ofset baskı ile birlikte günümüzde en çok kullanılan baskı türüdür. Bi Düşün Medya ve Ajans, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’deki en büyük dijital baskı üreticisidir.

Bu baskı sistemi, sunduğu yakınlık ve sunduğu yüksek kalite sayesinde grafik sanatları sektöründe devrim yarattı . Birçok dijital baskı yöntemi vardır, ancak en yaygın olanı kartuş veya toner enjeksiyonudur . Aynı zamanda bireyler ve şirketler tarafından iç kullanım için en çok kullanılan baskı sistemlerinden biridir. Oldukça yüksek kalitede düşük hacimli baskılar yapmanın hızlı ve etkili bir yoludur.

Dijital baskının avantajları

  1. Dijital baskı genellikle kısa veya küçük tirajlarda daha ucuzdur . Örneğin, 500 birim veya daha az gibi düşük bir hacim yazdırmamız gerektiğinde çok pratiktir.
  2. Çok daha çevik ve hızlı bir baskı sistemidir . Görüntüyü doğrudan kağıda aktararak ve klişe gibi aracılar üretmeye gerek kalmadan dijital baskı, ofset baskıya göre daha kısa teslim sürelerine sahiptir.
  3. Yüksek derecede özelleştirmeyi kolaylaştırır . Dijital baskı bize ofset ile elde edemeyeceğimiz bir dizi bireysel özelleştirme sağlıyor.
  4. Dijital baskı ile, her an yeni bir baskı yapabilmek için sadece gerekli olanı yazdırıyoruz.

Dijital baskının dezavantajları

  1. Dijital baskı yalnızca CMYK olarak yazdırılabilir , bu nedenle floresan veya metalik gibi özel mürekkepleri dahil edemeyiz .
  2. Özellikle son nesil dijital yazıcılarda baskı kalitesi çok yüksek olsa da , ofset baskı kalitesi hala biraz daha üstün .
  3. Dijital baskı hafif renk farklılıkları oluşturabilir . Renk standardizasyonu programları vardır, ancak bunlar her zaman mükemmel çalışmazlar. Her şeyi yazdırmaya gitmeden önce onaylayabilmeniz için her zaman elinizde bir numune isteyin .
  4. Orta veya büyük ölçekli işler yapmak istediğimizde dijital baskının o kadar ucuz olmadığını unutmamalıyız. Bu tür üretim için ofset baskının birim fiyatı daha düşük olacaktır.

Ekran görüntüsü

Serigrafi olarak da bilinen, permeográfica baskı içeren bir baskı tekniği , bir çerçeve üzerine gerilmiş ağ üzerinden mürekkep transferi .

Öyle doğrudan baskı sistemi . Mürekkebin görüntüye karşılık gelen kısımlardan geçmesine izin veren ve aynı zamanda mürekkebin onu oluşturmayan kısımlardan geçmesini engelleyen gergin ağlı bir çerçeve kullanıyoruz. Görüntü, bir silecek veya silecek yardımıyla mürekkebi ağın açık kısımlarından zorlayarak kağıt üzerinde yakalanır.

Serigrafi baskı uygulamaları çok çeşitlidir. Tekstil, tişört, plastik, ahşap, lastik vb. Üzerine baskı yapabiliriz. Aynı zamanda geniş formatlı posterler, çıkartmalar ve hatta cama yazdırmak için de kullanılır.

Serigrafi baskının avantajları

  1. Bu baskı sistemi çok canlı renkler elde eder .
  2. Öyle basit bir izlenim tekniği ve malzemeleri için hem
  3. Normal ve özel her türlü mürekkebi kullanabiliriz .
  4. Herhangi bir malzemeye (kağıt, tekstil, ahşap vb.) Bir görüntü basılabilir .
  5. Öyle kısa koşular için çok ekonomiktir .
  6. Ağ, kaliteyi kaybetmeden gelecekteki üretimler için yeniden kullanılabilir .

Serigrafi baskının dezavantajları

  1. Üretim frekansı düşük olduğu da otomatik preslerde, (saatte gösterim sayısı).
  2. Bir görüntüdeki farklı mürekkep katmanları arasında milimetrik değişiklikler olabileceğinden, en doğru baskı sistemlerinden biri değildir .
  3. Kurutma işlemi bir şekilde yavaştır.

Etkili ve kaliteli bir Dijital Baskı için Bi Düşün Medya ve Ajans ile iletişime geçin.

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..