Dijital baskı ve tekstil hakkında merak edilenler

Dijital baskı hakkında merak ettiğiniz herşey Bi Düşün Medya ve Ajans ekibinde mevcuttur. Her ebatta dijital baskı ürünleri için hemen Bi Düşün Medya ve Ajans ekibi ile iletşime geçin.

Tekstil üzerine dijital baskı, kumaşları kullanarak baskıda yeni fikirleri iletmek için harika bir seçenektir. Tabeladan giysiye ve iç dekorasyona kadar her türlü uygulama için dijital baskı ve tekstili bir araya getirdiğinizde yapabilecekleriniz için çok çeşitli olasılıklar vardır. Tabelalar veya çadırlar ve çardaklar gibi dış mekan uygulamaları için tasarım düşüncesi, iç tasarım ve giyim için olanlardan biraz farklı olacaktır. Ancak birçok dijital baskı projesinin paylaştığı bazı teknik hususlar vardır. Bu makale, dijital olarak basılmış tekstiller için tasarımlar oluştururken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlamanıza yardımcı olacaktır.

Kumaşlar ve tekstiller için uygun dijital yazıcılar kullanarak baskı projeleri hazırlarken, hemen hemen aynı kontrol listesini, yani ofset, serigrafi veya flekso gibi analog baskı için kullanabilirsiniz. Ancak herhangi biri size, sanat eserinin nasıl hazırlandığı konusunda dijital baskı için özel bir teknik gereksinim olmadığı izlenimini verdiyse. Ne yazık ki yanılıyorlar veya zorlukları hafife alıyorlar. İyi hazırlanmış sanat eserleri, görsellerin çözünürlüğü, vektör tabanlı çizimler ve piksel tabanlı görüntüler. İçin en iyi dosya formatının kullanılması gibi şeyleri dikkate almalıdır. Projeniz için en iyi sonuçları elde etmek için taşma payı, bindirme, üst baskı (ya da değil), desen tekrarı (gerekirse), kullanılan yazı tipi türleri gibi diğer teknik faktörler dikkate alınmalı ve optimize edilmelidir. Ve bir de renk yönetimi var – her renk her yazıcıda ve her tür alt tabakada yeniden üretilemez. Size aksini söyleyen kimseye inanmayın çünkü bu doğru değil. Baskı projenizde renk doğruluğunu önemsiyorsanız, başlangıçta aklınızda bulundurmanız gereken bazı temel noktalar vardır.

Ön kontroldeki bazı yaygın hatalar

Ön kontrol terimi ilk olarak havacılıkta kullanılmış ve 1935 yılına kadar uzanmaktadır. Bir pilot ve yer ekibinin bir uçağı kalkış için temizlemeden önce yaptığı kontrolleri ifade etmektedir. Grafik sanatları endüstrisinde bir danışman olan Chuck Weger, 1990’ların başlarında, elektronik sanat eserlerini basılmak üzere göndermeden önce benzer bir şeyin gerekli olduğunu fark etti. Baskı üretimi için bir ön kontrol listesi, “bunu kontrol etmeyi unutmayın.” Yazılı bir liste kadar basit olabilir. . . ”Veya özel bir yazılım kullanarak dosyaları yazıcıya göndermeden önce gözden geçirebilirsiniz. 

Unutmayın Bi Düşün Medya ve Ajans, dijital baskıda Türkiye’nin önde gelen firmalarından biridir.

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..