Dijital Baskının avantajları nelerdir?

Dijital baskı ile ilgili tüm bilgileri bulacaksınız : nedir, nasıl çalışır, ofset baskıya göre avantajları … İlgileniyor musunuz? O halde okumaya devam edin! Unutmadan söyleyelim Bi Düşün Medya ve Ajans sizler için en kullanışlı, pratik ve uygun dijital baskı ürünlerini tasarlar ve basar.

Dijital baskıdan bahsettiğimizde, dijital bir dosyanın herhangi bir malzemeye (kağıt, vinil, kumaş …) doğrudan basılması sürecini kastediyoruz.

Açık bir örnek, bir lazer veya mürekkepli yazıcı ile bir belge veya görüntü yazdırmak olabilir.

Dijital ve Ofset Baskı arasındaki farklar

Bunları karşılaştırmak için öncelikle ofset baskının ne olduğunu tanımlamalıyız. Ofset baskı , bir baskı süreci , analog ve dolaylı . Bu, herhangi bir öğeyi yazdırmak için önce bir ana plaka üzerinde oluşturulması ve ardından bir lastik arkalığa aktarılması gerektiği anlamına gelir.

Bir matris kalıbına ihtiyaç duyulmayan dijital baskı, yüksek üretim çevikliği ve esnekliği sunar. Ayrıca malzemenin kuruma veya soğuma sürelerine ihtiyaç duymaz.

Dijital baskının ofsete kıyasla bir diğer farkı , bize sunduğu malzeme ve format aralığıdır (farklı renkler, dokular, ölçüler vb.). Bu, iletişim, reklam ve satış noktası (POS) malzemesi oluştururken büyük bir özgürlüğe sahip olmanızı sağlar .

Adını vereceğimiz son fark, ancak bu nedenle daha az önemli olmayan, çevre üzerindeki etkisidir . Dijital baskı performansının en üst düzeye çıkarılması ve düşük kaynak tüketimi sayesinde, daha az kirletici ve daha düşük ekolojik etkiye sahip olup, kirletici atık üretmeyen ve çevreye saygılı LATEX teknolojisini öne çıkarmaktadır.

Hızlı kuruma ve malzeme tarafından mürekkebin düşük emiliminin bir sonucu olarak baskının maksimum netliği ve netliği elde edilir. Bu yeni teknoloji ile hem iç hem de dış mekanlarda ürünlerin yüksek kalitesi ve dayanıklılığı garanti edilmektedir . % 100 ekolojik proses , bu mürekkepler cıva veya kurşun içermez, uçucu kimyasallar yaymaz ve ozon oluşturmaz.

Dijital Baskının Avantajları

İşte dijital baskının avantajlarından bazıları:

  • Esneklik ve düşük hacim: Ofset baskı gibi klişeler kullanmayarak birkaç birim basmanıza olanak tanır. Büyük hacimler gerektirmeyen ve düşük maliyetle promosyon malzemesi üretmek isteyen KOBİ’ler için çok ilginç bir avantaj.
  • Düşük teslimat süreleri: Kuşkusuz, el ilanları, viniller, baskılı kumaşlar vb. Gibi ürünlerin mevcut olması en çevik ve hızlı seçenektir.
  • Kişiselleştirme: Son yılların trendi, giderek daha kişiselleştirilmiş ve benzersiz ürünler sunmaktır. Dijital baskı sayesinde desen, malzeme ve tasarımı büyük kolaylıkla değiştirebiliyoruz.
  • Stok Yok (Tam Zamanında): Daha önceki avantajlarımızda da bahsettiğimiz gibi üretimin çevikliği siparişlere göre hacmin ayarlanmasını sağlar.
  • Çeşitli destekler: Ofset baskı ile farklardan biri ve aynı zamanda dijitalin avantajı. Çeşitlilik sonsuzdur: tekstiller, viniller, PVC, sert destekler, ambalajlar …

Dijital Baskı türleri

Dijital baskıda 2 tip vardır: küçük ve büyük format.

Küçük Formatlı baskı

En çok kullanılan formattır ancak 50 × 70 formatının olmaması gibi dezavantajları vardır .

geniş format baskı

Geniş format, büyük projeler veya pazarlama kampanyaları (özellikle satış noktasında) için malzeme ve ürünler yaratmak isteyen şirketler için idealdir .

Geniş Format baskı

Dijital baskı, tabela, grafik endüstrisi, dekorasyon ve teknik ofisler için malzeme distribütörüyüz.

Dijital baskı hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, Bi Düşün Medya ve Ajans ekibi size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır. Zorunlu olmadan şimdi bilgi talep edin! Unutmayın Türkiye’deki en ideal ve müşteri memnuniyeti en yüksek dijital baskı ajansı Bi Düşün Medya ve Ajans’tır. Durmayın hemen bizi arayın.

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..