Dijital Baskının tarihsel süreci

Dijital baskı, en güncel baskı yöntemidir. Kopyaları yazdırmak için baskı kullanmayan tek baskı yöntemidir ve ayrıca yazdırmayı sağlamak için ara bağlantı yoktur. Orijinal, bilgisayardan doğrudan kağıda aktarılır. Burada baskı formu kullanılmamaktadır.

Dijital baskının kökenleri mantıksal olarak ilk bilgisayarların montajından sonraki zamanlarda bulunabilir. Tarihsel olarak, dijital olarak kabul edilebilecek ilk yazıcı 1970 yılında icat edildi. Bu bir nokta yazıcıydı. Bununla birlikte, baskı kalitesi çok yüksek değildi ve nokta yazıcıları inkjet yazıcılarla değiştirmek için çalışmalara hemen başlandı. Bununla birlikte, mürekkep püskürtmeli yazıcıların ofislerin ve evlerin ortak bir ekipmanı haline gelmesi ancak 90’lı yıllarda gerçekleşti.

O zamana kadar kaliteleri düşükken fiyatı çok yüksekti. Öte yandan lazer dijital yazıcıların kökenleri 1971 yılına dayanıyor. O zaman Gary Starkweather adında bir adam ilk Xerox lazer yazıcıyı yaptı. Dijital lazer yazıcılar 1977’de ticarileştirildi ve 1984’te evlerde göründü. Tüm çabalara rağmen geçmişte genel dijital baskı kalitesi düşüktü. Bu nedenle, bu teknik diğer baskı teknikleriyle neredeyse hiç rekabet oluşturmazdı.

Durum son zamanlarda artan dijital baskı kalitesiyle değişti. Belirli uygulamalarda dijital baskı, ofset ve / veya gravür baskının yerini kolaylıkla alabilir.

Günümüzde dijital baskı elektrografiye (lazer yazıcılar) veya mürekkep püskürtmeli baskıya (mürekkep püskürtmeli yazıcılar) dayanmaktadır. Tam baskı süreci bir bilgisayar tarafından kontrol edilir. Eksik bir baskı plakası nedeniyle bilgisayar, belirli alanlara uygulanan mürekkebin rengini ve miktarını da kontrol edebilir.

PÜSKÜRTMELİ YAZICI NEDİR?

Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, alt tabakaya yüksek hızda çok küçük bir mürekkep damlacığını püskürtmek prensibi üzerinde çalışıyor.

Ölçek duygusu vermek için, mürekkep damlacıklarının hacmi yakl. 35 pikolitredir ve 50 ila 100 km / saat hızla atılırlar. Alt tabaka ve yazıcı kafası püskürtme uçları arasındaki mesafe yalnızca 1 mm’dir. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, termal mürekkep püskürtmeli yazıcılar, piezoelektrik mürekkep püskürtmeli yazıcılar ve katı mürekkep (mum) yazıcılar olarak ikiye ayrılabilir.

Termal mürekkep püskürtmeli yazıcılar, mürekkep kartuşlarını ısıtan küçük ısıtma elemanlarıyla çalışır. Mürekkep belirtilen sıcaklığa ısıtıldığında, mürekkep damlacığının çıkmasına neden olan bir ampul oluşur.

Piezoelektrik mürekkep püskürtmeli yazıcılar piezoelektrik kristallerle çalışır. Piezoelektrik kristal, şeklini değiştirebilen bir nesnedir. Kristal hücrelerde bulunan nozullar vardır. Hücreler küçülebilir veya genişleyebilir ve daha sonra püskürtme uçları mürekkebi çıkarır. Katı mürekkepli (balmumu) yazıcılar, termal mürekkep püskürtmeli yazıcılarla aynı prensipte çalışır. Fark kullanılan mürekkepte. Katı mürekkepli yazıcılar, mum kıvamına sahip özel katı mürekkep kartuşları kullanır. Ekranları üst üste binmeden tek tek noktaların gerekli renk tonunu karıştırma yeteneğine sahiptir. Daha süslü renklerle baskı kalitesi daha yüksektir.

Ticari ve ev tipi mürekkep püskürtmeli yazıcılar arasındaki fark, basılı kopyanın duvardan duvara oluşturulmasıdır. Püskürtme uçlu ev tipi yazıcı baskı kafası alt tabakanın üzerinde hareket eder. Ticari yazıcıların baskı kafaları statiktir. Büyük ölçekli baskı, özel bir mürekkep püskürtmeli baskı yöntemini kullanır. Sürekli mürekkep püskürtme yöntemi olarak adlandırılır.

Diğer yöntemlerden farklı olarak, mürekkep damlacıklarını zamanında püskürtmek yerine sürekli damlacık akışı püskürtülür. Akışın seçilen damlacıkları, alt tabaka üzerine düşmek üzere saptırılır ve kalan akım, bir toplama sistemi vasıtasıyla rezervuara geri döndürülür. Bu yöntem, baskı çok hızlı olduğu için büyük ölçekli baskı için idealdir.

Mürekkep püskürtmeli baskının avantajları temelde sessiz bir işlem, baskı kalitesi ve pürüzsüz detaylardan oluşur. Bununla birlikte, mürekkep püskürtmeli baskının da bazı dezavantajları vardır. Örneğin, yüksek mürekkep fiyatları veya kurumuş mürekkeple tıkanma. Ayrıca zamanla azaldığı için mürekkep ömrü sınırlıdır.

Etiketler:

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..