Dijital ofset baskı nedir?

Grafik Sanatlarında Ofset, baskı makinesine uyarlanmış bir plaka ve bir örtü kullanarak bir destek üzerindeki bir görüntüyü yeniden üreten baskı prosedürünü ifade eder. Baskı endüstrisinde, “ofset” terimi genellikle litografik işlemle eşanlamlı olarak kullanılmaktadır. Dahası, bugün modern litografik baskı makineleri bu işlemi kullanıyor. İGrafic’te (HP Indigo) kullanılan teknoloji, görüntüyü kağıda aktaran, kauçuk bir örtü ile kaplı bir silindirin kullanımına dayanan ofset baskı işlemini de kullanır.

Baskı makinesinde ofset silindir kullanımının iki nedeni vardır. İlk olarak, silindir, substrat ile sürtünmeden kaynaklanan baskı plakası yüzeyinin aşırı aşınmasını önler. İkinci olarak. Mürekkebin kağıt yüzeyindeki herhangi bir pürüzlülüğün dibine çökmesine izin vererek ortam yüzeyindeki herhangi bir pürüzlülüğü telafi eder. Bu nedenle, mürekkebin battaniyeden desteğe en uygun şekilde aktarılmasını garanti eder.

OFSET BASKI HAKKINDA

Ofset baskıya dayalı olarak kullandığımız baskı makineleri, bu bağlamda bu işlemi kullanmayan baskı makinelerinden daha iyi performans gösterir. Neredeyse her tür yüzeye baskı yapabilir. Geleneksel ofset sisteminden en büyük farkı, dijital sistemimizde, basılı görüntünün doğrudan dijital verilerden oluşturulmasıdır. Yani elektronik tasarım veya masaüstü yayıncılık programları ile oluşturulan metin ve görüntü sayfalarından. Diğer dijital baskı sistemlerinden farklı olarak, sistemimiz kağıt üzerinde bir rahatlama bırakan toner (toz mikro partikülleri) kullanmak yerine, geleneksel ofset sistemleri gibi daha iyi kalite ve his sağlayan sıvı mürekkepler kullanır. basılı (fotokopi değil)

Geleneksel baskının aksine, dijital baskıda dosyanın oluşturulması ile nihai ürün arasında ara baskı öncesi süreçler yoktur. Film yok, plaka yok, plaka açığa çıkaran cihaz yok, kimyasal veya kalıntı kullanılmıyor. Ayrıca, makine başlatma, plaka montajı, kayıt ayarlamaları veya mürekkep ayarlarının kalibrasyonu için herhangi bir maliyet yoktur. OFSET DI baskı sistemimiz tamamen dijitaldir, bu nedenle, herhangi bir görüntü yeni bir görüntü olabilir ve müşterinin tam ölçüsüne göre özelleştirmeye izin verir. Tüm bunlar için IGRAFIC olarak dijital baskı deyince Tek ve güçlü bir baskı sürecinde ofset, dijital ve renk kavramlarını bir araya getiren OFSET DI, bu sayede dijital işleri ofset kalitesinde basmamızı sağlar.

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..