Folyo Baskı İstanbul! One Vision Baskı

Bi Düşün Medya ve Ajans olarak, İstanbul’daki tesislerimizde Folyo Baskı hizmeti sunuyoruz. Fiyat ve detaylı bilgi için bizi arayın. -0212 643 75 50-

Folyo malzemesi, günümüzde en çok dijital baskıda kullanılan PVC tipi, arkası yapışkanlı bir baskı malzemesidir. Folyo, başka hiçbir malzemeye ihtiyaç duymadan birçok yüzeye yapıştığı için çok tercih edilmektedir.

  • Bina cephe giydirme – bina cephe kaplama
  • Araç kaplama – araç giydirme
  • Fuar reklam standları
  • İç dekorasyon – iç mekan tasarımlar
  • Vitrin reklamları
  • Reklam sticker

gibi pek çok mecrada folyo baskı kullanılmaktadır.

Baskı tekniği günümüzde hemen hemen her alanda kullanılmaktadır. Tabii ki bu teknik, dışarıdan gözümüze çarpabilecek tüm detaylarda bile kullanılıyor. En çok kullanılan alan kesinlikle reklam sektörüdür. Çünkü reklamcılıkta asıl olan, reklamı yapılacak ürünü hedef kitleye ulaştırmaktır. Elbette bu görüşme çok etkili oluyor ve hedef kitle de beklenen etkiyi yaratıyor. Bu yaratıcılık kısmı da reklam verenin hayal gücüne bağlıdır. Reklamcılık alanında sıklıkla kullanılan matbaacılıkta kullanılan baskı kağıdı veya boya malzemesine göre farklı türleri bulunmaktadır. Varak Baskı

Bu çeşitlilik kağıdın kalitesine ve kullanım alanına göre de isimlendirilmektedir. Bu baskı kağıdı türlerinden biri de varak baskıdır. Günlük hayatta pek çok alanda kullanılan folyo malzemesi artık reklam sektörüne de girmiş ve varak baskı tekniği uygulanabilir hale gelmiştir.

FOLYO BASKI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Plotter adı verilen bir makine ile varak üzerine dijital baskı yöntemi kullanılarak istenilen çizim, resim veya yazılı görseller çok kaliteli bir şekilde basılabilir ve sonuç yüz güldürücüdür. Bu baskı türünün genel olarak kullanıldığı alanlar vitrinlerdir. Bu teknik kullanılarak mağazalardaki indirimler üzerine baskılar yapılabilir. Bu tekniği kullanırken kişiye çok fazla renk seçeneği sunar bu nedenle birçok alanda kullanılabilir ve sonuçlar oldukça kalitelidir. Bu baskı tekniğinin birçok alt başlığı vardır. Bunlardan en yaygın olanları şu üçüdür: iç mekan varak baskı, dış mekan varak baskı ve dökme varak baskı. İç mekan folyo tekniğinde, iç mekana uygulandığında baskılar insanlarla temas halinde olabileceğinden insan sağlığına tamamen zararsız olduğu araştırmalarla kanıtlanmış su bazlı boyalar kullanılmaktadır. İç mekan varak baskı ya dekoratif amaçlı ya da tamamen reklam amaçlı kullanılmaktadır. Bu sistemde su bazlı boya kullanıldığı için baskılar ve yazılar kesinlikle su ile temas etmemelidir. Çünkü metnin akma ihtimali var.

Dış mekan varak baskı tekniğinde temel amaç kaliteli olmaktır. Baskılar sürekli olarak doğa koşulları ile iç içe olacağı için baskıda solvent bazlı kimyasal boyalar kullanılmakta ve dayanıklılık sağlanmaktadır. Bu teknikle büyük baskılar yapmak da mümkündür.

 

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..