Katalog tasarım örnekleri

Bir kataloğun amacı, bir dizi mevcut ürünün mümkün olduğunca çabuk anlaşılmasını. Ve tasarımı için takdir edilmesini sağlamaktır. Bu içsel nitelikler sayesinde, kataloglar piyasadaki en etkili satış araçlarından biridir. Katalog oluştururken akılda tutulması gereken bazı hususları düşünelim. 

KATALOG TASARIMI NEDEN ÖNEMLİ?

Logo veya kartvizit gibi bir katalog, marka bilinirliğini tanımlamak ve güçlendirmek için kullanılan bir araçtır. Pazarlama uzmanları, bir kataloğun oluşturulmasında ne kadar hassas olunduğunu. Ve iyi bir kataloğun satış açısından ne kadar fark yaratabileceğini bilir. Mümkün olduğunca aşağıdaki özelliklere sahip bir belge oluşturmak önemlidir: işlevsel: danışması kolay ve sezgisel olarak tasarlanmış; çekici: iyi bir sağlam kapağa, yüksek kaliteli kağıda, net ve modern bir düzene vb. sahiptir

Öncelikle katalog formatlarını görelim. 28 ülkede 328 mağazanın faaliyetlerini tanıtmak amacıyla 2017 yılında 211 milyon adet gönderilmiştir.

IKEA’nın bildiği gibi, basılı katalog dünyanın en iyi satış araçlarından biri olmaya devam ediyor. Bu kağıt tabanlı yayınların birçok avantajı vardır: Sürekli marka maruziyeti Katalog, hazır ve erişilebilir olması için genellikle bir masa veya sıra üzerinde tutulan fiziksel bir nesnedir. “Kullanışsız / hantal varlığı”, markanızın müşterilerinize sürekli olarak maruz kalmasını sağlar (reklamcılığın temel ilkelerinden biri, aslında marka teşhiridir).

KATALOG TASARIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kullanıcı dostu Basılı bir katalog her zaman mevcuttur ve her yaştan insan tarafından kolayca kullanılabilir. Daha iyi anlamak için dijital alternatifiyle karşılaştırmamız gerekiyor. Bir çevrimiçi katalogda bir öğeyi nasıl aradığınızı düşünelim. İlk olarak, iyi bir internet bağlantısına ihtiyacınız var. Ardından, ihtiyacınız olan belgeyi bulmalısınız. Şanslıysanız, gezilebilir bir TOC vardır, böylece bir tıklama ile doğru sayfaya gidebilirsiniz; aksi takdirde, istediğiniz öğeyi bulana kadar elle çevirmeniz gerekir. okunabilirlik Hiç bir müşteriyle konuşurken iPad’de bir kataloğa bakmayı denediniz mi?

Yanlış yere tıklarsanız, kolayca başka bir sayfaya gidebilirsiniz. Bir ayrıntıyı incelemeniz gerekiyorsa, istenmeyen bir düğmeyi tıklama olasılığını riske atarak yakınlaştırmanız gerekir. Hızlı arama Basılı katalog, ihtiyacınız olan her yere bir yer imi eklemenize olanak tanır, böylece birkaç saniye içinde kontrol etmeniz gereken sayfaya kolayca dönebilirsiniz.

DİJİTAL DÜNYA VE DİJİTAL KATALOG

Gelelim dijital kataloglara. Özel yazılım kullanarak flipbooklar oluşturmak da mümkündür. Flipbook’lar, kağıt dergileri taklit eden etkileşimli, çevrimiçi yayınlardır.

Bir flipbook oluşturmak için, genellikle belgenin eksiksiz bir PDF’sinin etkileşimli bir formata dönüştürülmelidir. Hazır olması gerekir. Dijital kataloglar, baskı ve dağıtım maliyetlerine kıyasla sıfıra yakın bir takım tasarruflar sunar. Ayrıca, belgenizi paylaşmak ve tanıtmak daha hızlıdır, çünkü yalnızca web sitenize yüklemeniz ve paylaşmanız yeterlidir. Basılı kataloğun faydaları dijitalde eksik olsa da… 

Etiketler:

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..