Neden Dijital Baskı Tercih Etmelisiniz?

Dijital baskı , elektronik bir dosyadan baskı yapma sürecidir. Resim bir bilgisayarda oluşturulur ve doğrudan malzeme üzerine basılır. Aslında dijital baskı, fleksografi, litografi, ofset baskı, tipo, gravür ve diğerleri gibi geleneksel baskı yöntemlerine bir alternatiftir. Bu süreç, renkli provalar, film yapma, baskı kalıpları yapma ve parçaları elle birlikte sıyırma gibi geleneksel baskı yöntemleri için gerekli olan adımların çoğunu ortadan kaldırır.

Dijital baskı, geleneksel yöntemlere kıyasla kullanışlı ve oldukça etkilidir ve çok sayıda faydaya sahiptir. Bu çağda süreç bu kadar popüler olmasının nedeni budur. Bu makale, dijital baskının gerçekte ne olduğu hakkında bilgi sağlar.

Dijital Baskı Nasıl Çalışır?

Baskı için gereken görüntü, PDF, TIFF ve diğer birçok format gibi dijital bir dosya aracılığıyla doğrudan yazıcıya gönderilir. İşlem, yüksek miktarda ayrıntı içeren daha küçük miktarlar gerektiren baskılar için idealdir. Süreç, belge dosyası ile son ürün arasında baskı öncesi aşamaları içermez – diğer geleneksel baskı yöntemlerinin çoğunda baskı öncesi aşamalar zorunludur. Öte yandan, bu işlem için fotoğraf kimyasalları ve film plakaları gibi dağınık biçimlendirme ekipmanlarına ihtiyacınız yok. İşte dijital baskının en önemli aşamaları. Aslında dijital baskıda bu adımları takip ettiğinizde baskınız mükemmel bir şekilde çıkacaktır.

İlk adım, baskı için yüksek çözünürlüklü temiz, keskin bir görüntü hazırlamaktır.

Kırpma işaretleri ve taşma payları baskı siparişinin gerekliliğine göre eklenir. Kırpma işaretleri, baskının köşesindeki çizgilerdir. Taşma payı kesildikten sonra, kırpma işaretleri son kesilen belgede yazdırılmamış kenarların olmamasını sağlar.

Bir sonraki adım empoze etmektir 

Bu, baskı için maksimum kağıt alanının kullanılmasını sağlar. Bu, baskı işini verimli hale getirmeye ve kağıt israfını azaltmaya yardımcı olacaktır.

Elektronik görüntü dosyası bir GIF, TIFF, JPEG veya BMP dosyasına dönüştürülmelidir

Yazıcıya gönderilmeden önce dosyaların uygun şekilde biçimlendirilmesi gerekir. Öte yandan, kullandığınız yazılıma bağlı olarak PDF dosyaları da yazdırma amacıyla kullanılır.

Neden Dijital Baskıyı Tercih Etmelisiniz?

Dijital baskı, oradaki en son baskı yöntemidir. Aslında, bu yöntemin birçok avantajı nedeniyle küçük miktarlarda baskı basmak için en popüler yöntemdir. Piyasadaki geleneksel baskı yöntemlerinin çoğuna kıyasla daha fazla esneklik, seçenek ve özellik sağlar. Dijital baskı gibi bir yöntem kullandığınızda baskı siparişiniz doğru ve güncel olacaktır.

Aslında günümüz müşterilerinin, mümkün olan en kısa zaman dilimi içinde uygun maliyetli, yüksek kaliteli, doğru ve kısa vadeli renkli baskı sağlayabilen yazıcılara ihtiyacı var. Böyle bir yöntem arıyorsanız – dijital baskı sizin için en iyi çözümdür. İşletmeniz için en iyi baskı yöntemine karar vermeden önce, dijital baskının birçok faydası hakkında bir fikir sahibi olmanız gerekir.

İşte dijital baskının sayısız avantajlarından bazıları.

Dijital Baskının Faydaları

Dijital baskının en önemli avantajlarından biri, yüksek kaliteli kaplamadır. Aslında, teknoloji uzun bir yol kat etti, bu da sadece küçük baskı miktarlarınız olsa bile paranızın karşılığını harika bir şekilde alacağınız anlamına geliyor. Aslında süreç, orta ve daha kısa baskı süreleri için daha etkilidir. Dijital baskı sayesinde dilediğinizi ihtiyaç duyduğunuz anda basabilirsiniz. Hızlı geri dönüş süresi, bu yöntemin en önemli avantajıdır. Maliyet etkinliği, bu yöntemin bir başka önemli avantajıdır.

İşletmeniz için ofset baskı kullandıysanız, maliyet etkin hale gelmek için minimum sipariş gerektiğini bilirsiniz. Bu nedenle, minimum baskı siparişi gerektirmediği için dijital baskıyı tercih etmelisiniz. İhtiyacınız olan her şeyi doğru zamanda yazdırmak için işlemi kullanma esnekliğine ve özgürlüğüne sahipsiniz. Basılacak küçük miktarlarınız varsa mutlaka dijital baskıyı tercih etmelisiniz.

İşlem, geleneksel baskı yöntemlerinin çoğundan çok daha hızlıdır. Daha kısa geri dönüş süresi ve minimum kurulum gereksinimleri, tüm süreci hızlandırmaya yardımcı olur. Aslında tutarlılık, dijital baskının bir başka avantajıdır. Bu yöntemi kullandığınızda her baskı aynıdır. Baskı çalışması sırasında mürekkep ve suyu dengelemek zorunda kalmamanın bir sonucu olarak çok az varyasyon ve daha az atık sunar. Bir diğer önemli şey de sürecin çevre dostu olmasıdır. Dijital baskıda baskı öncesi aşaması olmadığı için film klişelerine ve fotoğraf kimyasallarına ihtiyaç duyulmaz. Bu nedenle, tüm küçük miktarlı baskı ihtiyaçlarınız için dijital baskıyı seçmelisiniz.

Türkiye’de güvenilir bir dijital baskı hizmeti arayışındaysanız, Bi Düşün Medya ve Ajans ülkede mevcut olan en iyi hizmetlerden biridir. Tüm dijital baskı ihtiyaçlarınız için hemen bizi arayın .

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..