Ofset baskıya karşı dijital baskı: doğru tekniği seçmek

Broşürler, kartvizitler, posterler veya diğer pazarlama malzemeleri için pazardaysanız, mükemmel tasarım, renk şeması, kopya ve düzen bulmanız gerekeceğini zaten biliyorsunuz. Ancak, tüm bu kutuları işaretledikten sonra bile, vermeniz gereken çok önemli bir karar daha var: dijital ve ofset baskı arasında seçim yapmak.

Bu yazıda, iki baskı tekniği arasındaki farkları ele alacağız ve faydalarının ve dezavantajlarının nasıl göründüğünü göstereceğiz. Projeniz için en iyi süreci seçerken kararınıza dahil olması gereken faktörleri de listeleyeceğiz. Ve doğal olarak, hem dijital hem de ofset baskıyı çalışırken en iyi şekilde anlayabilmeniz için bazı örneklere bakacağız.

Ofset baskı: eski moda

Litografi olarak da adlandırılan ofset baskı, yüksek hacimli ticari işler için en yaygın baskı türüdür. Hiç büyük rulolardan geçen gazetelerin videolarını gördünüz mü? Ofset baskı.

İşleyiş şekli şöyledir: İlk olarak, yazıcı tasarımı her renk için bir tane olmak üzere metal plakalara yakar. Tipik olarak dört renk kullanılır (camgöbeği, macenta, sarı ve siyah (anahtar), kısaltılmış CMYK), ancak ofset baskı bunun yerine özel mürekkep renklerinin (en önemlisi Pantone renkleri) kullanılmasına da izin verir.

Daha sonra tasarım plakalardan kauçuk merdanelere aktarılır. Farklı mürekkep renkleri kauçuğun üzerine yayılır ve ardından kağıt aralarından geçirilir. Kağıt, son görüntüyü elde etmek için tüm rulolardan geçer ve renk üzerine katmanlanır.

Unutmayın! Bi Düşün Medya ve Ajans, dijital baskı konusunda Türkiye’nin önde gelen firmalarından biridir. Tek yapmanız gereken bizleri aramak.

Ofset baskının faydaları

  • Güvenilir olan üstün görüntü kalitesi . Çizgiler veya lekeler olmadan temiz, farklı tür ve görüntüler için ofset baskıya güvenin
  • Hem renklerin doğruluğunu hem de tasarımdaki dengesini ifade eden daha iyi renk doğruluğu . Ofset baskı, her iş için özel renkli mürekkepleri karıştırabildiğinden, doğal olarak renkleri belirgin hale getirecektir.
  • Hemen hemen her tür malzeme üzerinde eşit derecede iyi çalışır .
  • Büyük hacimli işler için, paranızın karşılığını daha fazla alırsınız . Bir ofset işine başlamak çok maliyetli. Plakaları oluşturmak için para yatırmanız gerekir, bu da zaman alır. Ancak, bir kez yatırım yaptıktan sonra, tüm malzemeler kullanıma hazırdır ve aslında büyük ofset işleri için dijital baskıdan daha az harcayacaksınız, bu iş ne kadar büyük olursa olsun parça başına hemen hemen aynıdır.

Ofset baskının sakıncaları

  • Düşük hacimli işlerin yüksek maliyeti
  • Plakaların oluşturulması gerektiğinden daha uzun zaman çizelgesi
  • Bir hata olması durumunda daha kötü sonuç . Bir kalıpta bir yazım hatası yakalarsanız ve bir partiyi bozmazsanız, düzeltmek daha zordur ve süreç baştan başlar.

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..