Ofset ile Dijital Baskı arasındaki farklar

Reklam ve iletişim dünyasında, promosyon materyalleri oluşturmak için baskı kullanmak gerekmektedir. Bunun için şirketlere iki teknik sunulmaktadır. Ofset baskı ve dijital baskı arasında seçimimiz var. Onları daha iyi ayırt etmek için kökenlerini ve özelliklerini keşfedelim.

OFSET BASKI

Ofset baskı 19. yüzyılın sonunda ortaya çıktı ve yavaş yavaş litografinin yerini aldı. O zamanlar devrim niteliğinde olan bu süreç, iki antagonist ürünün, yani su ve yağlı mürekkebin kullanımına dayanıyor. Ofset baskı elde etmek için, önce bir bilgisayar dosyasından ofset plakaların gravürlenmesinden oluşan bir işlem olan CTP (Computer To Plate) kullanarak metal bir plaka üzerine basılacak içeriği gravürlemelisiniz. . Bu daha sonra birkaç kez mürekkeplenir. İşlendikten sonra, medya baskı makinesine yerleştirilir. Bu, gravürü bir battaniyeye, lastik bir örtü ile kaplı bir silindire kopyalayacaktır. Bu teknik çok fazla zaman ve kaynak gerektirir. Yüksek hacimli baskılar için tavsiye edilir. Bugün ofset ağırlıklı olarak pul, dergi veya el ilanı veya broşür gibi iletişim belgelerini basmak için kullanılmaktadır.

DİJİTAL BASKI

Dijital baskı ise 2000’li yılların başında patlama yaşadı ve baskıda ikinci devrim olarak kabul edildi. Gerçekten de ofset baskı için gerekli olan metal klişe ihtiyacını ortadan kaldıran tamamen yenilikçi bir süreçtir. Dijital teknoloji, bilgisayar verilerinin CTP’ye ihtiyaç duymadan doğrudan istenen ortamda çoğaltılmasından oluşur. Esnekliği ve hızı nedeniyle özellikle mevcut kullanıcı beklentilerine uygundur. Başlıca zayıflığı, onları korumanın maliyetinde yatmaktadır. Bununla birlikte, küçük hacimler için en iyi çözüm olmaya devam etmektedir çünkü bu baskı tekniği, kalıpların oluşturulması için ek maliyet gerektirmez. Ayrıca, düzenleme süreleri önemli ölçüde azalır. Daha basit ve daha hızlı bir süreçtir. Günümüzde kartvizitler veya posterler gibi çeşitli promosyon materyallerinin basımında kullanılmaktadır.

ONLARI FARKLI YAPAN NEDİR?

Gördüğünüz gibi, bu iki tür gösterim birkaç düzeyde öne çıkıyor. Dijital baskı esas olarak küçük miktarlarda basılmak için uygundur, orta ve yüksek hacimli işler için ofset baskı tavsiye edilir ve bu da onu daha sıkıcı hale getirir. Dijital, kağıt atığının ve kimyasal atıkların azaltılması gibi diğer avantajlarla birlikte çekicidir. Her iki teknik de nihai bir yüksek çözünürlüklü baskı sağlar. Ekibimiz, basılacak miktara göre baskı maliyetlerinizi optimize etmek için en uygun işlemi seçmek için gerekli bilgi birikimine sahiptir. Bizimle iletişim kurmakta tereddüt etmeyin. Bi Düşün Medya ve Ajans olarak sizler için en iyi hizmeti vermek adına can atmaktayız! 

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..