Pankart ve Açık Hava Reklamcılığı

Genel olarak, işletmeniz için bir dış mekan reklam tabelasını veya tabelasını (bu maddede toplu olarak “dış mekan işaretleri” veya sadece “işaretler” olarak anılacaktır) görüntülemek için, İnşaat ve İnşaat Kurumu’ndan geçerli bir lisansa sahip olmanız gerekir.

Bi Düşün Medya ve Ajans, Türkiye’de açık hava reklamcılığında öncü kurumdur.

Bu makale, lisans almak için uymanız gereken yasal gereklilikleri ve bu tür işaretleri sergilemek için bir lisans gerekliliğinden muaf tutulabileceğiniz belirli durumları açıklayacaktır.

Dış Mekan Reklamlarının ve Tabelalarının Görüntülenmesi

Neden ve ne zaman bir lisansa ihtiyacım var?

Lisans gerekliliği, BCA’nın dış mekan tabelalarının sokak manzarası üzerinde görüntülenmesini düzenlemesine ve çirkin ve ruhsatsız tabelaların çoğalmasını önlemesine izin verir. Dış mekan tabelasının gösterileceği binaya sahip olsanız bile bir lisans almanız gerekecektir.

Dış mekan işaretleri nelerdir?

Dış mekan işaretleri, her tarafı tamamen kapatılmayan ve ya halka açık olan ya da yaya trafiğini kolaylaştıran dış mekanlarda (üstü kapalı alanlar dahil) sergilenen tabelalardır.

Reklamlar ve tabelalar

Dış mekan tabelalarının sergilenmesi söz konusu olduğunda, bir reklam ve bir tabela arasında bir ayrım yapılır. Kısaca, bir reklam ile bir tabela arasındaki fark, bir reklamın doğası gereği promosyon olması, ikincisi olmamasıdır.

Genellikle reklamlar, herhangi bir ürünü, hizmeti, markayı veya etkinliği tanıtan herhangi bir logo, işaret veya temsildir. Bunlar, el ilanları veya reklam panoları gibi işletmenizi tanıtan tipik reklamlarınızdır.

Öte yandan bir tabela, bir mal veya hizmeti tanıtan bir marka adı veya ticari marka içermeyen, tabelanın yapıştırıldığı yerle ilgili herhangi bir bildirim, görsel cihaz veya temsildir. Bu, mağazanızı tanımlayan vitrininiz için bir işaret olabilir.

Açık havada sergilenmesine izin verilmeyen işaretler

Ehliyetiniz olsa bile, dışarıda sergilenmesine izin verilmeyen bir dizi işaret türü vardır. Bunlar reklamlardır:

  • Bunlar yanıp sönen, yanıp sönen ve yanan ışıklarla aydınlatılır ( Orchard Road, Bras Basah, Bugis ve Chinatown dahil bazı caddeler hariç ).
  • Serbest duran yapılar
  • Çatıların veya çatı korkuluk seviyelerinin üzerindeki binalarda
  • Kamu altyapısı ve yardımcı yapıları hakkında (örneğin MRT girişleri ve çıkışları)
  • Konut binaları ve karma kullanımlı binaların konut bileşeni üzerinde
  • Havaalanları ve hava üsleri içinde veya çevresinde
  • Otoyollar, üst geçitler, köprüler, korkuluklar, orta refüj bölücüler, trafik adaları ve ağaçlar veya çalılar dahil olmak üzere halka açık caddelerin üzerinde veya içinde bulunur
  • Su toplama alanlarında, halka açık alanlarda, doğa rezervlerinde, su kütlelerinde, kıyı şeridinde ve boş arazide

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..