Tekstilde dijital baskı nedir?

Hiç özel bir proje için bir kumaş parçası tasarlamak istediniz mi? Dijital tekstil baskısı ile yapabilirsiniz! Dijital tekstil baskısı, dijital inkjet baskı teknolojisi kullanılarak birçok kumaş türüne renkli desenler ekleme işlemidir. 1968’de patenti alındı ​​ve 1990’larda daha uygun fiyatlı dijital yazıcıların yaratılmasıyla popüler hale geldi ve son otuz yılda tekstil tasarımcıları ve sanatçılar için birçok yeni seçenek açtı. Geleneksel tekstil boyamasından daha pahalı olma eğilimindedir, ancak özel tekstiller oluşturmak için kullanılabilir, çevre dostudur ve ayrıntılı tasarımları parlak renklerde basma yeteneği sağlar. Bi Düşün Meya ve Ajans olarak sizler için en kullanışlı ve etkili dijital baskı hizmeti için telefonlarınızı bekliyoruz.

Dijital Tekstil Baskısı Nasıl Yapılır?

Peki süreç nasıl işliyor? Her tasarım projesi gibi dijital tekstil baskısı da sanatla başlar. Bir sanatçı, herhangi bir grafik tasarım programında (örneğin, Adobe Illustrator) bir görüntü oluşturur ve bunu TIFF dosyası olarak da bilinen Etiketli Görüntü Dosyası Biçimi olarak biçimlendirir. Tasarımcılar TIFF dosyalarını kullanır çünkü format, görüntüleri ayrıntıları kaybetmeden depolar (bunlar, dijital kamerayla fotoğraf çekerken kullanabileceğiniz JPEG dosyalarından çok daha büyük olma eğilimindedir). Tasarım orijinalse, el yapımı sanat eseri ise taranır ve dijital formata dönüştürülür. Tasarımlar genellikle sıkı kenarları veya dikişleri olmayanlardır, bu yüzden birçok kez tekrarlanabilirler.

Şimdi görüntüyü kumaşa aktarma zamanı. Dijital tekstil baskısı, mürekkep püskürtmeli teknolojiyi ve mürekkep (bu durumda boya) kartuşlarını, evde sahip olabileceğiniz bir yazıcı gibi, yalnızca çok daha büyük ölçekte kullanır. İlk adım, kumaşı boyayı kabul etmesi ve rengi daha iyi emmesi için hazırlayan sıvı solüsyonlarla ön işlemden geçirmektir. Ardından, boyayı küçük damlacıklarla tekstile püskürten yazıcıdan beslenir. Son adım, tasarımın kalıcılığını sağlayan bir işlem olan kumaşı sabitlemektir. Tekstil türüne ve boyanın türüne bağlı olarak, sabitleme buhar, kuru ısı veya basınç içerebilir. Bazen bunlardan iki veya daha fazlasının bir kombinasyonunu gerektirir.

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..