Bir şirkette Kurumsal Kimliğin önemi

Kurumsal kimlik bu kimlik görüntüsü ya da biz şirketin kuracağı konsept bağlı olacaktır hangi bir şirket veya kuruluş, görsel temsilidir, basit bir deyişle, bir şirketin tanıtım mektubu “şirketi o görüntü yurtdışına aktarır ” .

Kurumsal kimlik değil sadece logo tasarımıdır. Kırtasiye, yazı tipleri, kurumsal renkleri, grafik yardımcıları, web sitesi, iç tasarım ve kurumsal mimarisini içeren veya kartvizit şirketi.

Ama … Bir şirkette kurumsal kimlik neden önemlidir? Kurumsal kimliği olmayan bir şirket, müşteriler veya kullanıcılar tarafından fark edilmez. Çoğu zaman kendi kimliği olmayan bir şirkettir. Şirketin müşterilere karşı ciddiyet ve bağlılık eksikliğini ifade eder.

Bir şirketimiz varsa, kurumsal bir kimliğe sahip olması çok önemlidir. Çünkü yukarıda açıklandığı gibi müşterilere aktarılan imajdır. Şirketimiz aşağıdaki gibi somut olmayan değerlere sahipse, bu bir katma değerdir. Misyon, vizyon ve felsefe gibi somut yönleri eklemek gerekir. Markayı güçlendirmek ve dolayısıyla şirkete daha büyük bir imaj kazandırır. Marka, tipografi, kurumsal renkler ve yardımcı grafik unsurları.

Bildiğimiz gibi Coca Cola dünyanın en büyük firmalarından biri, kurumsal kimliği sayesinde firmanın imajını ayırt edebiliyoruz çünkü kırmızı rengi, freehand tipografiyi ürünle hızlı bir şekilde ilişkilendiriyoruz.

Coca Cola kurumsal kırtasiye ürünlerinde kurumsal kimliğin yanı sıra, mimarisinde, mobilyalarında, kamyonlarında, tabelalarında, üniformalarında, iç tasarımında ve bazı promosyon ürünlerinde kurumsal kimliğini şirket genelinde yönetmektedir. Coca Cola, sadelik kavramını, grafik tarzını ve kurumsal renklerini her zaman yönetir.

Unutmayın! Bi Düşün Medya ve Ajans olarak, Kurumsal kimlik konusunda uzman hizmeti sunuyoruz. Tek yapmanız gereken bizleri aramak.

Kurumsal bir kimliğe sahip olmak, şirkete çeşitli yönler sağlar:

  • Müşteriler tarafından daha kolay tanınır ve hatırlanır.
  • Kimliği olumlu bir yönle ilişkilendirin.
  • Görüntünün tanıtımını teşvik edin (kalemler, fare altlığı, kalemler, çıkartmalar, silgiler, gözlükler vb. Gibi reklam makaleleri yoluyla).
  • Markaya her zaman kurumsal kimliğinin eşlik etmesi ile daha fazla güç verilmektedir.
  • Kendinizi rakiplerden veya diğer şirketlerden görsel olarak ayırın.

Günümüzde grafik tasarımcının çekici, çekici bir markayı firmanın tarzına göre çözebilmesi için firmaların bir çalışmasına dayalı kurumsal bir kimliğe sahip olmaları gerekmektedir . Bir şirketin kurumsal kimliğini en baştan tanımlamak esastır, çünkü şirket büyüdüğünde, bir başkası zaten tüketicilerin zihninde konumlandırılmışsa yeni bir kimlik oluşturmak zordur.

Sonuç olarak, kurumsal kimlik şirket için artı ve katma değerdir ve sadece logo diğer şirketler arasında ayırt edici bir parça olduğu için sadece şirketin imajını belirleyemez, ancak sadece küçük bir kısmı temsil eder.

 

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..