Etkili Pankart Reklamının Unsurları Nelerdir?

Şaşırtıcı veya Şok edici reklamlar halkın dikkatini çekiyor

İlan tahtasına bir reklam yayınlamak istiyorsanız, bunun dudak uçuklatan veya şok edici olarak değerlendirildiğinden emin olun. Çoğu reklamveren, reklam panolarına seksi dahil etmeyi çok ister çünkü dünya çapında seks satıyor. Seksi kıyafetler giymiş erkekleri veya kadınları gösteren birçok reklam panosu olduğunu fark edersiniz ve sonra reklam panosundaki reklamın vücutlarını nasıl sunduklarıyla hiçbir ilgisi olmadığını şaşırırsınız.

Beyaz boşluk

Çok fazla beyaz alana sahip bir reklam panosu, konu bir mesaj iletmeye geldiğinde daha etkilidir. Bir reklam panosunda çok fazla renk görürlerse insanların dikkati daha fazla dağılır – ancak beyaz arka plana sahip bir reklam oluşturursanız, metin vurgulanır ve insanlar bunu daha çok hatırlar.

Kısa ve etkili mesajlar

İlan panosu reklamının kısa ve etkili bir mesajı olmalıdır. Kolayca ezberlenebilecek, akılda kalıcı bir satır veya slogan düşünün. İnsanların daha fazla hatırlaması için akılda kalıcı olmalıdır.

Eylem çağrısı

Reklam panolarının daha etkili hale gelmesi için bir eylem çağrısı dahil edilmelidir. İlan panosuna telefon numaraları, web siteleri veya sosyal medya hesapları ekleyebilir ve reklamı gören kişilerden bağlantıları ziyaret etmelerini veya telefon hattını arayarak şirketin sunduğu ürün ve hizmetler hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Türkiye’de Billboard Reklamcılığı ile İlgili Güncel İstatistikler

Türkiye’de dağılmış çok sayıda reklam panosu var ve nedenlerinden biri, halkın dikkatini çekmedeki etkinliği ve belirli bir ürün veya hizmetin reklamını yapmanın güvenilir bir yolu olabilir.

Arbitron tarafından formüle edilen yakın tarihli bir araştırmaya göre, Türklerin % 71’i, özellikle yolun kenarına stratejik olarak yerleştirilmiş reklam panolarında yayınlanan mesajlara bakıyor. Billboard reklamcılığından yararlanan çoğu işletme restoranlardır. Çalışma ayrıca komik mesajlar içeren reklam panolarının diğer reklam panolarına kıyasla nasıl öne çıktığını da ortaya koydu. Araba kullanırken komik bir ilan tahtası gören Türklerin yaklaşık% 56’sı mesajı hatırlıyor ve daha sonra tanıdıkları biriyle paylaşıyorlar. Web sitesini ziyaret eden veya panoda gösterilen telefon numarasını arayanların küçük bir yüzdesi vardır.

Unutmayın! Başta pankart olmak üzere Bi Düşün Medya ve Ajans, Türkiye’deki en etkili pankart üreticisidir. Tek yapmanız gereken bizleri aramak.

Etiketler:

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..