Katalog tasarım bedava nasıl yapılır?

Eğer yol daha az seyahat ve broşür üretiminde her adımda yer almak istiyorsanız, yapabilirsiniz sıfırdan broşür olun. Elbette daha fazla adım içeriyor, ancak yine de yapılması kolay!

1. Microsoft Word’de yeni bir belge açın

Bilgisayarınızda Microsoft Word’ü açın ve ‘Boş Belge’yi seçin.

2. Yönü ve kenar boşluklarını değiştirin

Boş belgeye girdikten sonra, “Düzen” sekmesine gidin. Açılır menünün görünmesi için ‘Yönlendirme’yi tıklayın ve’ Yatay’ı seçin.

Açılır menünün altındaki ‘Özel Kenar Boşlukları’nı seçerek isterseniz kenar boşluklarını küçültebilirsiniz. Ancak, genel olarak 0,5 ”in marjlar için tatlı nokta olduğu konusunda hemfikir olunmuştur.

3. Sütunları seçin

Yine de “Düzen” altında olmalısınız. ‘Sütunlar’a tıklayın ve kaç tane istediğinizi seçin. Klasik üç katlı broşür için üçü seçin.

4. Başka bir sayfa ekleyin

Broşürünüzün önünde ve arkasında metin ve resimler olmasını istiyorsanız, iki sayfaya ihtiyacınız var. Mevcut sayfanızla aynı kuruluma sahip bir sayfa oluşturmak için Ekle sekmesine gidin. Sayfalar açılır menüsünü seçin ve Sayfa Sonu’na tıklayın.

Yeni sayfa, orijinal sayfayla aynı sütunlara, kenar boşluklarına ve yönlendirmeye sahip olmalıdır.

5. İçerik ekleyin

Artık sütunlarınızı ve düzeninizi uygun şekilde oluşturduğunuza göre, devam edin ve istediğiniz metni ekleyin. Broşürü özelleştirmenize yardımcı olacak çeşitli seçeneklere sahipsiniz.

Giriş sekmesinde metni düzenleyebilir, başlıklar ve başlıklar oluşturabilir ve madde işaretli listelerle oynayabilirsiniz. Ayrıca Word’de asılı bir girinti de yapabilirsiniz .

Ekle sekmesi, grafikleri, çizelgeleri, resimleri, şekilleri ve daha fazlasını ekleyebileceğiniz yerdir.

Tasarım sekmesinde, farklı tasarım düzenleri ve renk şemalarıyla oynayabilirsiniz.

Unutmayın : Hangi sütun broşürün hangi sayfası olur biraz kafa karıştırıcı olabilir. Soldan sağa, broşürün iç kanadı, arkası ve önü.

6. ‘Farklı Kaydet’

Dosyaya gidin ve Farklı Kaydet’i seçin. Uygun bir isim kullanın ve broşürü bilgisayarınıza kaydedin. Artık geri dönebilir ve istediğiniz zaman erişebilirsiniz! Ayrıca istediğiniz zaman geri dönüp düzenleyebilirsiniz.

Tebrikler! Sıfırdan bir broşür oluşturdunuz.

Unutmayın! Etkili ve kaliteli bir Katalog Tasarım hizmeti için Bi Düşün Medya ve Ajans‘ı arayın! Ajansımız uzman kadrosu ve son teknoloji makinaları ile her zaman yanınızda. Katalog Tasarımda zirve için Bi Düşün Medya ve Ajans’ı  seçin.

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..