Katalog tasarım hangi formatlarda oluşturulabilir?

Katalog neden önemlidir?

Logo veya kartvizit gibi bir katalog, marka bilincini belirlemek ve güçlendirmek için kullanılan bir araçtır. Pazarlama uzmanları, bir kataloğun oluşturulmasında ne kadar hassas olunacağını ve iyi bir kataloğun satış açısından ne kadar fark yaratabileceğini bilirler.

Mümkün olduğunca aşağıdakileri içeren bir belge oluşturmak önemlidir:

  • işlevsel : danışmanlığı kolay ve sezgisel olarak tasarlanmış;
  • çekici:  iyi bir sağlam kapak, yüksek kaliteli kağıt, net ve modern bir düzen vb.

Katalog hangi formatlarda oluşturulabilir?

Öncelikle katalog formatlarına bakalım. Katalog her zaman dijital olarak oluşturulur, ancak bitmiş ürün iki türden biri olabilir:

  • Kataloğu yazdır (örn. Masa kataloğu, IKEA kataloğu *)
  • Dijital katalog (PDF, flipbook, uygulama vb.)

* dünyada en çok dağıtılan yayın. 28 ülkede 328 mağazanın faaliyetlerini tanıtmak amacıyla 2017 yılında 211 milyon kopya gönderildi.

Katalogları yazdır

IKEA’nın bildiği gibi, basılı katalog dünyanın en iyi satış araçlarından biri olmaya devam ediyor. Bu kağıt tabanlı yayınların birçok avantajı vardır:

  • Sürekli marka teşhiri
    Katalog, hazır ve erişilebilir olması için genellikle bir masa veya masa üzerinde tutulan fiziksel bir nesnedir. “Hantal / hantal varlığı” markanızın sürekli olarak müşterilerinize maruz kalmasını sağlar (reklamcılığın temel ilkelerinden biri aslında marka teşhiridir).
  • Kullanıcı dostu Basılı bir katalog her zaman mevcuttur ve her yaştan insan tarafından başvurması kolaydır. Daha iyi bir anlayış için, onu dijital alternatifiyle karşılaştırmalıyız. Çevrimiçi bir katalogda bir öğeyi nasıl aradığınızı düşünelim. Öncelikle iyi bir internet bağlantısına ihtiyacınız var. Ardından ihtiyacınız olan belgeyi bulmanız gerekir. Şanslıysanız, gezinebilir bir TOC vardır, böylece bir tıklama ile doğru sayfaya gidebilirsiniz; aksi takdirde, istediğiniz öğeyi bulana kadar elinizle çevirmeniz gerekir.
  • Okunabilirlik Hiç iPad’de bir kataloğa bakmayı
    denediniz mi, belki bir müşteriyle konuşurken? Yanlış yere tıklarsanız, kolayca başka bir sayfaya gidebilirsiniz. Bir detayı incelemeniz gerekiyorsa, istenmeyen bir düğmeye tıklama şansını göze alarak yakınlaştırmanız gerekir.
  • Hızlı arama
    Basılı bir katalog, ihtiyacınız olan herhangi bir yere yer imi eklemenizi sağlar, böylece kontrol etmeniz gereken sayfaya birkaç saniye içinde kolayca geri dönebilirsiniz.

Katalog tasarım konusunda Bi Düşün Medya ve Ajans uzmandır. Türkiye’deki en kapsamlı ve etkili katalog tasarım hizmeti için bizleri arayın.

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..