Katalog Tasarım İçin Öneriler

Katalog Tasarımının Önemi Nedir?

Şirketler ve kurumlar için çok önemlidir. İyi tasarlanmış bir katalog dikkat çeker ve herkese şirketi ve kurumunu, ürünlerini, markalarını veya hizmetlerini çok iyi tanıtma fırsatı verir. Maliyet etkin çözümü ile en iyi reklam araçlarından biridir. Hem okuma alışkanlığı olan hem de görselleri seven müşteriler için en iyi tanıtım ve etkileme aracıdır. Teknolojik gelişmeler farklı tanıtım ve reklam fırsatları sunsa da; Bu promosyonlardan yararlanacak veya etkilenecek farklı yaş gruplarının durumu farklılık gösterebilir. Ancak çok iyi tasarlanmış bir katalog tasarımı, hemen hemen her yaş grubunun ilgisini çekme ve mesajını iletme imkanı sunar. Bu nedenle çok önemlidir.

Katalog içeriğine neler dahil edilmelidir?

Katalog tasarımı, firmanın kurumsal kimliğine uygun olmalıdır. Ürün ve hizmet tasarımlarında kullanılacak görseller, etkileyici renk uyumu ile sade bir yapıda sunulmalıdır. Her ürün veya hizmet için basit sloganların kullanılması gerektiğini unutmayın. Akılda kalıcı olması açısından karşılaştırmalı teknik özellikler ile ürün ve hizmetlerin farklılıkları da metinlerde yer alabilir. Önemli olan doğru görselliğe sahip olmaktır. Çünkü müşterileri en çok etkileyen unsur, etkili bir sloganla desteklenen görselliktir. Akılda kalıcı ve müşterileri size çeken en önemli şey görselliktir.

İyi Bir Katalog Tasarımı İçin Öneriler

Ürün veya hizmet için kullanılacak başlık, verilecek mesajı en kısa şekilde iletir ve müşteriyi size çeker. Sektördeki diğer üreticilerden tamamen farklı bir yol izleyin. Bu sayede daha fazla ilgi çekme fırsatı yakalayın. Görseller için stüdyo çekimini kullanın. Bu alandaki en profesyonel hizmet sağlayıcılarla çalışın.

Tasarımlarınızı müşteriyi yormayacak bir sadelikle hazırlayın. Ayrıntılardan kaçının. Katalog tasarlayacağınız ürünü doğru tercih edin. En çok satan ürün ve hizmetleriniz için katalog tasarımı, kurumsal kimliğinize olan ilgiyi artıracak ve müşterinin diğer ürün ve hizmetlerinize yön vermesini sağlayacaktır.

Katalog tasarımında müşterilerinize sizinle kolay ve hatta ücretsiz iletişim kurma fırsatı sunun. Sen bilmelisin ki; İyi bir katalog ancak profesyonel bir tasarımcı tarafından yaratıcı fikirlerle şekillendirilebilir.

Unutmayın! Bi Düşün Medya ve Ajans, Türkiye’deki en etkili katalog tasarım hizmetini sunan firmadır. Kaliteli bir iş ortaklığı için bizlere ulaşın.

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..