Katalog Tasarım maliyeti nedir?

Öncelikle manuel yayınlama süreciyle başlayalım. Kataloğunuzu manuel olarak oluşturmak, tüm verileri veri kaynağınızdan parça parça kopyalayıp belgenize yapıştırmaktan oluşur.

Bu, kaç makale / sayfanın oluşturulması gerektiğine bağlı olarak bir kaynağı (şirket içi veya dış kaynak) uzun süre, birkaç hafta / ay işgal edebilen bir görevdir. Katalog hazırlamanız gerektiğinde göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer önemli unsur da, bu süreci bir makine değil, bir insan yönettiği için hata olasılığının yüksek olmasıdır.

Bu dezavantajların üstesinden gelmek için otomatik yayınlama süreci doğdu.

Otomatik yayınlama süreci

“Otomatik yayınlama” terimi, ürün verilerini bir veri sayfasından / veritabanından oluşturulan belgeye otomatik olarak aktarmanıza izin veren yazılım / eklenti çözümlerini ifade eder.

Bunlar, klasik yazılımlar gibi bilgisayarınıza yüklenmesi gereken çözümlerdir. Her bilgisayarın kendi yazılım lisansına ihtiyacı vardır. Sayfalandırmanız gerektiğinde, yalnızca yazılımın önceden yüklenmiş olduğu bir bilgisayarda çalışabilirsiniz.

Bu uygulamalar, belirli bir formatta veya PDF olarak belgeler oluşturmamızı sağlar. Yalnızca birkaçı, kullanıcıların Adobe InDesign formatlarında (INDD, IDML, vb.) Dosya oluşturmasına izin verir.

Şirket içi yazılım, aşağıdaki gibi dezavantajlar sunar:

  • Tüm veri dosyaları her yazılım paketi için uygun değildir. Her birinin kendine özgü bir veri dosyasına ihtiyacı vardır: XML, CSV, Excel, vb.
  • Tasarım süreci sınırlıdır. Düzenler, varsayılan ızgaralar kullanılarak oluşturulur veya değişiklik yapmak istiyorsanız, yazılım kurallarına uymanız gerekir (ihtiyacınız olanın zaten uygulanmış olduğunu umarak).
  • Bu programların nasıl kullanılacağını öğrenmek zordur ve bunları destekleyecek çok fazla çevrimiçi belge yoktur. Ayrıca her projenin farklı olduğunu ve farklı kurallar gerektireceğini de göz önünde bulundurmalısınız.
  • Genellikle saat başına faturalandırılan eğitim için ödeme yapmanız gerekecektir.
  • Bilgi sahibi olmanız gereken yetkinlikler, “kullan ya da kaybet” alanındadır. Yılda bir veya iki kez katalog yaparsanız bu yetkinlikler kolaylıkla unutulmaktadır. Kataloğu yeniden oluşturmanız gerektiğinde, yazılımı nasıl kullanacağınızı kendinize hatırlatmak için çok zamana ihtiyacınız olacaktır.
  • Oluşturulan dosyaların uzantıları yazılım şirketine aittir. Bu şekilde, kaynak dosya yalnızca yazılımın kurulu olduğu bilgisayarlarda görüntülenebilir.
  • Genellikle, bir şirkette yalnızca bir veya iki kişi bu paketleri kullanmak için gereken uzmanlığa sahiptir. Konum değiştirirlerse veya değiştirilirlerse, bu yeterlilikler kaybedilir.
  • Bu paketlerin maliyeti, güncellemeler, lisanslar ve eğitimler hariç, genellikle yaklaşık 15.000–25.000 TL’dir.

Unutmayın! Bi Düşün Medya ve Ajans olarak sizler için en etkili Katalog Tasarım hizmetini  sunmaktayız. Tek yapmanız gereken bizleri aramak.

Bulut tabanlı yayınlama yazılımı

Son olarak, bulut tabanlı yayınlama yazılımı, çevrimiçi olarak kullanabileceğiniz bir yazılımdır. Bu paketler kurulum gerektirmez ve kullanıcılar bunlara Chrome veya Firefox gibi ortak bir tarayıcıyla erişebilir.
Birçok yazılım şirketi, Bulut teknolojisinin yazılım maliyetlerini düşürmenin, ürün yeniliğini artırmanın ve müşterileri için desteği iyileştirmenin iyi bir yolu olduğunu keşfetti. Otomatik yayınlama yazılımı, Bulut’ta kolayca büyüyebileceği iyi bir yer buldu.

Gibi şirketler Paginationherhangi bir yazılım yüklemeye veya belirli bir yetkinliğe sahip olmaya gerek kalmadan, belgelerinizi çevrimiçi olarak, tamamen kendi başınıza, her zaman ve her yerde oluşturmanıza olanak tanır. Bir proje oluşturmak için, yalnızca bazı veri örneklerini (Excel, CSV, vb.) Ve otomatik olarak oluşturmak istediğiniz belge türünü (PDF, InDesign formatı) paylaşmanız gerekir.

  • Kullanımı kolay. Özel eğitime gerek yok
  • Belge düzeni oluşturma (tasarım) aşamasında tam özgürlük
  • Her türlü veri kaynağını kullanma imkanı (Excel, CSV, XML, ERP sistemlerinden / veri tabanlarından / iş uygulamalarından dışa aktarımlar)
  • Bulut sistemi herhangi bir yazılım kurulumu gerektirmez. Yazılım her zaman, her yerde ve herhangi bir cihazda (Chrome, Firefox, Safari, Explorer vb.) Ve işletim sisteminde (Windows, Mac OS, Linux, Android vb.)
  • Dosyalar hem PDF (yüksek ve düşük çözünürlükte, yazdırmaya hazır veya dijital dağıtım için) hem de InDesign formatında (INDD, IDML) oluşturulur. Adobe InDesign ile açılmaya hazırdırlar ve gerektiğinde manuel olarak değiştirilebilirler.
  • Bulut sistemi, belge oluşturma işlemi sırasında bilgisayarı kullanmaya devam etme yeteneği sağlar ve bir e-posta bildirim sistemi, işlem tamamlandığında ve belgeler indirilmeye hazır olduğunda sizi bilgilendirir.
  • Yazılım, yıllık abonelik ücreti olarak satılmaktadır. Fiyat, oluşturmak istediğiniz belgenin türüne göre değişir ve belge kurulumunu, projenin evrimsel bakımını ve hızlı müşteri hizmetini (telefon ve e-posta yoluyla) içerir.

Katalog oluşturmanın maliyeti nedir?

Son olarak, profesyonel bir katalog oluşturmanın maliyetlerini görelim. Bir katalog grafik projesi için 2.000 TL’den az harcamak zordur. Ardından, sayfalandırılmış tek sayfa başına 20 ila 45 TL eklemeyi beklemelisiniz (otomatik bir yayınlama hizmeti kullanmıyorsanız). Otomatik bir sistem olmadan ilk kez hazırlanan 300 sayfalık bir katalog 10.000-12.000 TL’ye kadar mal olabilir. Fiyatlandırma, ürünün ne kadar karmaşık olduğuna ve kaç tane referans içerdiğine bağlıdır. “Referanslar” ile kullanılan tüm isimleri, açıklamaları ve değerleri kastediyoruz. Her ürünün bir ölçü ve kaplama çizelgesinde açıklandığı bir modüler mobilya kataloğu sayfa başına 40-45 TL ‘ya kadar mal olabilir.

Otomatik bir yayınlama sistemi maliyetleri önemli ölçüde azaltabilir. Bulut veritabanı yayınlama sistemiyle bir editoryal proje oluşturmak , belgenin karmaşıklığına bağlı olarak 2.000-8.000 TL ‘ye mal olabilir.

 

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..