Katalog Tasarım ve bilinmesi gereken hususlar

Katalog Tasarım, Bi Düşün Medya ve Ajans’ın uzmanlık alanıdır. Tek yapmanız gereken Bi Düşün Medya ve Ajans’a ulaşmaktır.

Müşteri talebine göre tüm küçük ve dev şirketlerin katalog, broşür, el ilanı vb. ihtiyacı vardır. Katalog yerleşim tasarımı ana iş perspektifi esas alınarak hazırlanır. Yani herkes isteğine göre bunu gözden geçirebilir. Ayrıca müşterileri ürün ve ürün sunumu hakkında bilgilendirmek için işletme türü, ölçeği, boyutu, ürün listesi, fiyat listesi, ürün görselleri ile detay bilgileri ve iletişim bilgileri bazında profesyonel katalog tasarımları yapmak gerekir. Ana odak noktası, bir şirketin yeni hizmetini tanıtmak ve işini genişletmektir.

Bu kataloğun pazarlama üzerinde büyük bir etkisi var. Bu nedenle, bir katalog hazırlanırken, iş ve ürün türüne göre farklı kriterler ciddiye alınmalıdır. Bunlar olmadan kaliteli bir katalog yapmak anlamsızdır.

Ürün

Katalogda ürüne giriş ve sunumu çok önemlidir. Bu ürün için katalog tasarımı da önemlidir. Bu yüzden fotoğraf çekmeden önce ürünlerin türü, boyutu, şekli, rengi dikkate alınmalıdır. Bunları uygulayarak ürünün doğal özelliklerini ve şeklini korumak veya temsil etmek mümkündür. Bir ürünü tam olarak sunabilmek için sıfır görünüm, yan görünüm, üstten görünüm, alttan görünüm gibi farklı açılardan çekim yapmak gerekir.

Katalog Boyutu

Kataloğun boyutu da bir diğer önemli konudur. Katalog boyutu, kullanımı dikkate alınarak belirlenmelidir. Katalog boyutu veya şekli iş türüne göre sabit olsa da, bazı durumlarda katalog boyutu müşterinin taşıma, depolama ve inceleme tesislerine göre sabitlenir. Kağıt kalınlığına ve boyutuna göre farklı sınıflarda kategorize edilebilir. Örneğin, 100-200 GSM sanat kağıdı durumunda, genişlik 7 ”-8.5” ve yükseklik 10 ”-11” ve 200+ ila 300 GSM sanat kartı olması durumunda genişlik 9 ”-10” ve 6 ” -7 ”yükseklik. Ayrıca, el ilanı durumunda, yükseklik sabittir ancak genişlik nispeten azaltılır.

Yazıcı

Mükemmel bir iş büyük ölçüde baskı makinesine bağlıdır. Baskı makinesinin uygun olmayan şekilde ayarlanması nedeniyle baskı kalitesi düşebilir. Örneğin, eski makine, düzensiz şilte değişimi, mürekkep kalitesi, kağıt kalınlığına göre uygun ayar yapılmaması, su, alkol gibi doğru boşaltma malzemelerinin uygun olmayan miktarlarda kullanılması katalog baskı kalitesinin bozulmasının ana nedenleri olabilir.

Grafik dizayn

Yukarıda belirtilen adımların korunmasına rağmen, bir kataloğun kalitesi çoğunlukla grafik tasarıma bağlıdır. Katalogda kullanılan farklı ürün veya görsellerin uygun renk ayarı, boyut, rötuş, renk düzeltme, parlaklık, kontrast, pozlama düzeltmesi ve tüm sayfa tasarımı, renk kombinasyonu, yazı tipi ayarlarının uygun seçimi, yazı tipi boyutu kaliteli bir katalog yapmak için gereklidir.

Katalog kapak sayfası

Müşteri çekmek için katalog kapak sayfasının tasarımı çok önemlidir. Kataloğun iç sayfası ne kadar düzenlenmiş ve çekici olursa olsun, kataloğun kapak sayfasının güzel olmaması faydasızdır. Bu yüzden bir kataloğun üretimi sırasında iş türlerine göre tasarımın oluşturulması gerekir.

Renk

Genel olarak her türlü profesyonel katalog tasarımı için dört renkli baskı yapılmaktadır. CMYK (Cyan, Magenta, Yellow, Black) gibi. Ancak bazı durumlarda katalog kalitesini daha da artırmak için ekstra renkli baskı yapılır. Katalog kapak sayfasında özel olarak kullanılan “spot renk” olarak adlandırılır. Örneğin – Ekstra kırmızı, yeşil, mavi, sarı vb.

Laminasyon

Katalog kapak sayfasını ve iç sayfayı korumak, su geçirmez hale getirmek, ayrıca sır ve parlaklığı artırmak için parlak laminasyon oluşturulur. Parlak ifadeyi azaltmak için Mate laminasyonu kullanılır.

Katalog türleri

2 tür katalog vardır – basılı kopya ve elektronik kopya. Baskı kopya, basılı kopya olarak, elektronik kopya ise doğrudan ve dijital olarak kullanılmaktadır. Web siteleri, e-ticaret siteleri, dijital medya, sosyal medya, çevrimiçi reklamcılık gibi katalog tasarım hizmetimizin ana müşterileridir .

Kaliteli ve hayalinizdeki Katalog Tasarım için Bi Düşün Medya ve Ajans ile iletişime geçebilirsiniz.

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..