Katalog Tasarım ve Geribildirim

Katalog Tasarım, işletmelerin potansiyel alıcılarına envanterlerinin ayrıntılı bir listesini sunmaları için harika bir yoldur. Bu çekici basılı ve dijital belgeler çok sayıda gür görüntü, canlı açıklamalar ve kapsamlı ayrıntılar içerir.

Bu belgeler şüphesiz değerlidir, ancak üretilmesi çok kolay değildir. Baskıya girmeden önce birçok farklı paydaştan bilgi toplamanız ve kataloğunuzun kusursuz olduğundan emin olmanız gerekir.

Ürün kataloğu tasarım sürecini fethetmeye hazır mısınız?

Bu yazıda, ürün kataloğunuzu tasarlama sürecini kolaylaştırmak için kullanabileceğiniz kazanan bir stratejinin ana hatlarını vereceğiz.

Bir Ürün Kataloğu Tasarım Sürecini Birçok Paydaşla Yönetmek Neden Bu Kadar Zor?

Ürün kataloğu tasarımınız için kullanabileceğiniz sürece dalmadan önce, açıkça tanımlanmış bir sürece sahip olmanın neden bu kadar önemli olduğuna hızlıca bir göz atalım.

İşte tasarım sürecini yönetmenin neden zor olabileceğinin yedi nedeni.

Unutmayın! Bi Düşün Medya ve Ajans olarak sizler için en kaliteli Katalog Tasarım hizmetini sunuyoruz. Tek yapmanız gereken bizleri aramak.

1. Tek bir dosyanız olmayabilir

Ürün katalogları karmaşık belgelerdir, yani işletmenizdeki bir dizi paydaştan bilgi toplamanız gerekir. Ürün detayları değişebilir ve tasarım geri bildirimi düzenli olarak uygulanmalıdır.

Merkezi bir dosyaya sahip olmamak, hızla sayısız çatışmaya ve hataya yol açabilir. Aynı anda çok sayıda farklı çalışma dosyasına sahip olma riskini alırsınız ve bu çok fazla kafa karışıklığına neden olabilir.

2. Çok sayıda insan arasında uzun süreli geribildirim

Ürün kataloğunuzu oluştururken sayısız kişiden geri bildirim ve girdi toplamanız gerekecek. Örneğin, ekibin kıdemli üyelerinin bunu gözden geçirmesi gerekecek ve metin yazarlarınız ve ürün ekibi üyelerinizin her şeyin doğru olduğunu onaylaması gerekecek.

Belgeniz farklı gruplar arasında dolaşır ve bu önemli gecikmelere neden olabilir ve sizi değerli geri bildirimler için bekletebilir.

3. Sürüm kontrolü ve geri bildirimin izlenmesi zordur

Projeniz boyunca ekibiniz kataloğun bir dizi farklı versiyonunu oluşturacaktır. Ekip üyeleriniz çalışıp sık sık çakışan dosya sürümlerini inceledikçe ve kesin olmayan geri bildirimler bıraktıklarında bu sorun teşkil edebilir.

Net bir tasarım süreci, bu tuzaktan kaçınmanız ve projenizi mümkün olduğunca verimli bir şekilde ilerletmeniz için size rehberlik edebilir.

4. Bilgi siloları engellere neden olur

Ekibinizin her üyesi benzersiz bir işlevi yerine getirir ve projenizde önemli bir rol oynar, ancak bu, ilgili bir risk unsuru olduğu anlamına gelir. Bu insanlar ofis dışında olduğunda, onların girdilerini ve uzmanlıklarını kaçıracaksınız.

Bu durum gecikmelere ve hatalara neden olabilir, bu nedenle sorunlu alanları veya darboğazları açıklayan net bir tasarım sürecine sahip olmak çok önemlidir.

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..