Katalog Tasarımı ve İyi Broşür İçin 5 Adım

Katalog Tasarım konusunda Bi Düşün Medya ve Ajans bir numaradır. Dijital pazarlama çağında, kaliteli basılı bir broşür veya kataloğun önemini ve değerini unutmak kolaydır. Bir profesyonelce tasarlanmış broşür hayati satış aracı olduğunu ve satış toplantıları gelir ve hedef pazar için hizmet iletişim kurarken çeşitli amaçlara hizmet eder. Kaliteli bir basılı sunum, şirketinizin güvenilirliği, itibarı, yetenekleri, ürünleri ve marka mesajı hakkında çok şey söyleyebilir.

Tıpkı dergiler gibi, broşürler de uzun bir “raf ömrüne” sahiptir ve potansiyel müşterinizi satış huninizin daha aşağısına taşımak için kullanılan ikna edici bir “geride bırakma” işlevi görür.

Şirketiniz için yeni bir broşür veya katalog oluşturmaktan sorumluysanız, burada mesajınızı uyumlu hale getirmenize, ekibinizi düzenlemenize, bütçenizi aşmamanıza ve ilgi çekici, marka odaklı bir broşür oluşturmanıza yardımcı olacak 5 adım vardır.

1. Broşür tasarımının amacı nedir?

Başlamadan önce, broşür tasarımınızın neyi başarmasını istediğinizi düşünmek için biraz zaman ayırın. Örneğin, potansiyel müşterinizin broşürü ilk gördükten sonra elinden ne almasını istiyorsunuz? Broşür kimin için? Hangi ortamda kullanılacak? Yüz yüze görüşmeler mi? Fuar? Doğrudan posta? Yukarıdakilerin hepsi? Önce broşürünüzün nasıl çalışacağını anlayın.

Alıcı kişiliğinizin kim olduğu ve broşürünüzün onlarla nasıl iletişim kuracağı / yankı uyandıracağı konusunda çok iyi bir fikriniz olmalıdır . Temel demografik özelliklerini, hoşlandıkları / hoşlanmadıklarını, acı noktalarını ve en büyük zorluklarını biliyor musunuz? Broşür, dönüşüm hunisinin üstü veya huninin altı satış parçası olarak mı kullanılacak?  Alıcı kişinizi oluşturma hakkında daha fazla bilgi için burayı tıklayın.

2. Bütçenizi oluşturun

500 TL veya 20.000 TL harcayabilir misiniz? Tasarım için fiyatlandırma gamı ​​çalıştırabilir; süslemeler eklemek maliyet katabilir. Daha yüksek kaliteli bir kağıt stoğu veya belki de dokulu bir kağıt stoğu seçmek isteyebilirsiniz. Hatta logonuzu kabartmak veya logonuzun üzerine bir vernik (parlak mürekkep kaplaması) eklemek isteyebilirsiniz. Alıcı kişiliğinize göre olması gereken değeri ve sunumu artırmak için ekleyebileceğiniz birkaç süsleme vardır. Zenginlere pazarlama yapıyorsanız, lüks ve yetkinliği iletmek için yüksek kaliteli kağıt stoğu ve kaliteli fotoğrafçılık gerekli olabilir.

Tipik bir çalışma kapsamı şu şekildedir:

  • Araştırma (gerekirse)
  • Tasarım
  • Metin Yazarlığı ve Düzenleme
  • İnfografikler
  • Fotoğrafçılık
  • Baskı ve proje yönetimi

Maliyet = 2500-5000 Türk Lirası

3. Bi Düşün Medya ve Ajans ‘ta neyi beğendiğinizi arayın 

Taslağınızı yazmadan önce, broşürünüzün nasıl görünmesini ve hissetmesini istediğinizi hayal etmekte güçlük çekebilirsiniz. Diğer şirketlerin neler yaptığına bakmak için Bi Düşün Medya ve Ajans‘ı  ziyaret etmenizi öneririm . Boyut, format, renkler, fotoğrafçılık, tipografi ve stile dayalı olarak neleri sevdiğinizi öğrenin.

4. İçeriğinizin taslağını yazın

Bir sonraki adım, içerik taslağınıza başlamaktır. Bu, bir grafik tasarımcı veya marka ajansı işe alma zamanı geldiğinde zamandan ve maliyetten tasarruf sağlar. Broşürün onaylanmış, salt metin versiyonuna sahip olarak, revizyon maliyetlerinden ve sürecin sonraki aşamalarında zamandan tasarruf edebilirsiniz. Bir ajansla iletişime geçmeden önce üst düzey kuruluşlardan ihtiyacınız olan onayları alın. İçeriği ister şirket içinde yazıyor olun, ister bir markalama ajansına taşıyor olun, daha doğru fiyatlandırma elde edebilir ve broşürünüzün üretim süresini kısaltabilirsiniz .

5. Fotoğrafı ve gerekli grafikleri tanımlayın

Broşürünüzde kullanabileceğiniz kurum içinde yüksek çözünürlüklü fotoğraf var mı? Fotoğraflar baskıda kullanılmak için en az 300 dpi olmalıdır (web için 72 dpi’ye karşılık). Fotoğrafın stajyerin iPhone’undan mı çekildi? Eğer öyleyse, bu uçmayacak. Profesyonel fotoğrafçılık, bir alıcının satın alma kararını etkileyebilir . Tasarıma dahil etmek istediğiniz hangi çekimlere sahip olduğunuzu belirleyin, yeterince büyük olup olmadıklarını ve doğru mesajı iletip iletmediklerini belirleyin. Harika broşür tasarımı, harika görüntülerle başlar. Maliyet ve zamandan tasarruf etmek için Getty , Corbis , Veer , Offset  veya iStock üzerinde kendi aramanızı da yapabilirsiniz .

6. Doğru markalaşma ajansını seçin

Artık bütçenizi belirlediğinize, içeriğinizi yazdığınıza, Behance’ten bazı fikirler edindiğinize ve infografikler için bazı fotoğraflar ve fikirler topladığınıza göre – işi yapacak en iyi markalaşma ajansını bulmanın zamanı geldi . “Broşür tasarımı” için basit bir Google veya Bing araması yeterli olacaktır. Baskı deneyimi olan ve web sitelerinde etkileyici bir geçmiş çalışmaları portföyüne sahip bir marka ajansı arayın .

Sizinle nasıl çalışacakları ve onay ve revizyon politikalarının nasıl uygulanacağı dahil olmak üzere süreçlerini anlamak için onlarla iletişime geçin. Çoğunun, broşürü oluşturmak için zaten birkaç yazıcıyla ilişkisi olacak. Baskı fiyatlandırmalarının nasıl belirlendiğini sorun. Çoğu ajans, baskınıza bir işaret ekler ve bazıları projeyi sizin için küçük bir ücret karşılığında yönetir.

Sonuç olarak, harika bir broşür oluşturmak, hedeflerinizi ve bütçenizi belirleyerek, Behance ile ilgili bazı fikirler bularak, alıcı kişinin beklentilerine göre bir bütçe belirleyerek, profesyonel fotoğrafçılığı seçerek ve doğru marka ajansını seçerek başlamalıdır. Bu 5 adımı izleyerek, daha sorunsuz bir tasarım sürecine ve daha iyi bir sonuca sahip olacaksınız. Profesyonel broşür tasarımı , doğru uygulandığında markanıza, izleniminize ve satış toplantılarınıza büyük değer katabilir.

Broşür tasarımı hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız , lütfen Bi Düşün Medya ve Ajans ile iletişime geçin.

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..