Katalog tasarımının maliyeti nedir?

Bir katalog tasarımının fiyatı saat başına, proje başına veya sayfa başına bütçelendirilebilir . Bir rehber olarak, yaklaşık 36 sayfalık bir kataloğun ortalama fiyatı 600 TL ile 1620 TL arasında değişebilir .

Katalog , genellikle kısa bir dergi veya kitapçık olarak basılan ürün ve hizmetlerin bir listesidir . Bunun nedeni, profesyonel olmayan bir tasarıma sahip bir ürün kataloğunun, ürün veya hizmetlerin iyi olmadığı, yani muhtemelen sunulanların tam tersi olduğu fikrini iletebilmesidir.

Bu aracın amacı satışları artırmak olduğu için, pazarlama tekniklerini uygulamak katalogları tasarlarken de çok önemlidir.

Bi Düşün Medya ve Ajans, Katalog Tasarım konusunda uzman hizmeti sunar. Tek yapmanız gereken bizleri aramak.

Katalog tasarımının fiyatını etkileyen faktörler

1. Projenin süresi

İş saat başına ücretlendiriliyorsa bu faktör çok önemlidir. Katalogdaki sayfa sayısı, katalog modu  işi tamamlamak için geçen süre arasında doğrudan bir ilişki olacaktır. Çalışmayı uzatacak revizyonlara ve değişikliklere ayrılması gereken saatleri de saymak gerekecektir.

Bu durumda saatlik fiyat 25 tl ile 40 tl / saat arasında değişebilir , ancak çoğu genç profilin hizmetleri için 15 € / saat ücret alması mümkündür .

2. Katalog türü

Kataloğun içeriği, tasarımı söz konusu olduğunda fark yaratır. Bir ürün kataloğu, daha kurumsal yapıya sahip şirketler için bir katalog ile aynı değildir.

Bu tipler içerisinde, reklam kataloglarının tasarımının yapıldığı amaca veya sektöre bağlı olarak farklı gereksinimler de bulunmaktadır . Örneğin, bir iç tasarım kataloğu ürünleri istek uyandıran görsellerle birleştirmeli ve görsel olarak daha çekici olmalı, kozmetik ürünler içeren bir katalog daha fazla sayıda ürün içerecek ve fiyat veya özellikleri hakkında bilgi öncelikli olacaktır.

3. Sayfa sayısı

Birçok şirket ve profesyonel, sayfa başına sabit bir ücret kullanarak katalog tasarımı için fiyatlar belirler . Bu anlamda şu hususlar dikkate alınmalıdır:

 

  • Bazen 980 TL den başlayıp 1700 TL ye ulaşabilen 36 sayfalık katalogların grafik tasarımı için sabit fiyatlar belirlenerek sunulmaktadır .
  • Bu oran türü özellikle aynı sayfa yapısının tekrarlandığı, yani her sayfada farklı ürünleri kendi bilgileri ile içerecek özel ve özgün bir tasarımın oluşturulduğu ürün kataloglarının tasarımı için geçerlidir .

5. Ürün sayısı

Fiyatlar, söz konusu kataloğa dahil edilmesi gereken ürün sayısına göre de değişebilir. Tasarımcının sayfa başına 10 ürünü 30 ürün olarak düzenlemek zorunda kalması aynı iş olmayacaktır.

Ek olarak, her ürünün genellikle bir resmi ve açıklayıcı bilgileri vardır, bu nedenle her şeyin doğru olduğundan emin olmak için gözden geçirme süresi , daha fazla ürün eklemek istediğiniz kadar daha uzun olacaktır .

6. Deneyim ve mesleki itibar

Profesyonellerin eğitim  tecrübe yılları, iyi sonuçların garantisidir , bu yüzden genellikle oranlarda orantılı bir artış içerirler.

7. Dahil edilen görevler

ncBütçe değerlendirilirken tasarım profesyonelinin gerçekleştireceği görevler de dikkate alınmalıdır.

Aksi takdirde, tasarımcının işi sadece içeriği grafiksel olarak tasarlamak yerleştirmekten ibaret olmayacak, aynı zamanda fotoğrafik muameleyi (örneğin, ürünleri kesmek, rötuşlamak…), yaratıcılığı içeriğin tanımını yapmak zorunda kalacaktır.

8. Ekstra çalışma

reklam tonu.Zaask’ta ürün fotoğrafçılığının ortalama fiyatlarını ve metinlerin veya makalelerin oluşturulmasını kontrol edebilirsiniz .

9. İşe alım yeri

Bu, faaliyetin gerçekleştirildiği yerin gelir düzeyine göre oranların ayarlanması gerektiğinden, çok çeşitli hizmetlerde ortaya çıkar. Örneğin, bu hizmet büyük olasılıkla çevre şehirlerde Madrid veya Barselona gibi başkentlere göre daha ucuzdur.

Dijital katalog tasarımı ile basılı katalog tasarımı arasında fiyat farkı var mı?

Ancak, katalog yalnızca çevrimiçi olarak mevcutsa bu işlem gerekli olmayacaktır.

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..