Kurumsal Kimlik nedir, nasıl biçimlendirilir?

Kurumsal Kimlik nedir, sorusunu sizler için yanıtladık. Unutmayın Bi Düşün Medya ve Ajans sizleri çin etkili kurumsal kimlikler tasarlar.

Marka kimliği, bir işletmenin kendisini tüketicilerine nasıl sunduğu ve onlar tarafından algılanmak istemesidir. Marka kimliği, marka imajından farklıdır  . İlki, markalaşmanın arkasındaki amaca karşılık gelir: bir şirketin adını seçme şekli; logosunu tasarlar; ürünlerinde ve promosyonlarında renkler, şekiller ve diğer görsel unsurları kullanır; reklamlarında dili işliyor; ve çalışanları müşterilerle etkileşime girmeleri için eğitiyor – bunların tümü tüketicilerin zihninde belirli bir imaj oluşturmak amacıyla. Marka imajı, bu çabaların başarılı veya başarısız olmasının asıl sonucudur.

Kurumsal Kimlik Yıkmak

Apple Inc., ürünlerinin şık, yenilikçi, birinci sınıf statü sembolleri ve aynı zamanda son derece kullanışlı olduğu izlenimini başarıyla yarattı. Sürekli olarak en etkili ve sevilen markaların anketlerinin başında yer almaktadır. Apple’ın marka kimliği ve marka imajı yakından uyumludur. Apple’ın Konumlandırma Beyanına nasıl doğrudan bağlandığını görün. “Apple bilgisayarlar, yenilikçi donanımı, yazılımı ve İnternet teklifleri aracılığıyla tüm dünyadaki öğrencilere, eğitimcilere, yaratıcı profesyonellere ve tüketicilere en iyi kişisel bilgisayar ve iletişim deneyimini sunuyor. Eğer yaratıcıysanız, özgür düşünen radikal iseniz ve sınırda yaşamayı seviyorsanız, APPLE’sınız! “

Aynı zamanda olumlu bir marka imajına dönüşmeyen pozitif bir marka kimliği oluşturmak da mümkündür. Bazı tuzaklar iyi bilinmektedir: eski markaların yeni bir nesle veya demografiye hitap etme girişimleri özellikle güvenilmezdir. Kötü şöhretli bir örnek, beyaz olmayan insanlara karşı polis şiddetini protesto eden bir hareket olan Black Lives Matter’ı ima eden spesifik olmayan bir protestoyu tasvir eder. PepsiCo Inc.’in 2017 reklamıdır. Bir sözcünün daha sonra tanımladığı gibi yansıtmak istediği marka kimliği “küresel bir birlik, barış ve anlayış mesajı” idi.

Negatif Sonuç Satışları Etkiler

Bunun yerine, reklam, New York Times’ın dediği gibi, Black Lives Matter’ı “önemsizleştirdiği” için büyük ölçüde küçümsenmişti. Reklamda beyaz bir aktrisin bir polis memuruna bir Pepsi verdiği ve tüm kurgusal protestocuların şikayetlerini anında çözdüğü an, ağır eleştiriler için geldi. Martin Luther King Jr.’ın kızı Bernice King, King’in Mississippi’de bir polis memuru tarafından itildiği bir fotoğrafla birlikte, “Keşke Babam #Pepsi’nin gücünü bilseydi” diye tweet attı. Pepsi reklamı çekti ve özür diledi.

Pepsi’nin satışları bu gaftan doğrudan etkilenmiş gibi görünmüyor, ancak bazı durumlarda marka kimliği ile marka imajı arasındaki negatif bir boşluk finansal sonuçları etkileyebilir. Genç giyim perakendecisi Abercrombie & Fitch, bir zamanlar popüler olan markası gösterişli logolar, kalitesiz, aşırı reklamcılık ve basit anlamsızlıkla ilişkilendirildiğinde ciddi bir gerileme yaşadı. Şirket, kadın XL bedenlerini veya daha büyük bedenlerini satmayı reddetti, çünkü CEO, “Çekici Amerikalı çocuğun peşinden harika bir tavırla ve birçok arkadaşla gidiyoruz” dedi. “Pek çok insan ait değil ve ait olamazlar.”

Aynı şekilde, olumlu bir marka imajı oluşturmak, tutarlı satışlar sağlayabilir ve ürün sunumlarını daha başarılı hale getirebilir. Marka sadakatinin faydalarına bir örnek, 2015’te iki yeni abonelik tabanlı müzik akışı hizmetinin tanıtımında görülebilir. Tidal ve Apple Music, marka sadakati nedeniyle hizmetlerinin pazarlanması ve kullanıma sunulmasında çok farklı seçimler yapmak zorunda kaldı. Çok sadık müşterileri olan köklü bir marka olan Apple, Tidal’ın yeni hizmetini tanıtmak için kullandığı ünlü odaklı pazarlama türüne yatırım yapmak zorunda değildi.

Marka Kimliği ve Değeri

Bir şirketin markası, promosyon için para biriktirmenin ötesinde, en değerli varlıklarından biri olabilir. Marka değeri soyuttur ve ölçülmesini zorlaştırır, ancak yaygın yaklaşımlar benzer bir marka oluşturmak için gereken maliyeti  , rand adını kullanmak için telif ücretlerinin maliyetini ve karşılaştırmalı markasız işletmelerin nakit akışını hesaba katar  . Örneğin Nike Inc., dünyanın en hızlı tanınan logolarından biri olan “swoosh” un sahibidir. Forbes, Nike’ın markasının 2017’de 29,6 milyar dolar değerinde olduğunu tahmin etti, buna rağmen – marka algısından yoksun bir dünyada – Nike’ın ayakkabılarından ve giysisinden vazgeçmenin, onların rahatlığı veya sporcuların performanslarını artırma konusunda hiçbir şeyi değiştirmeyeceği gerçeğine rağmen.

Yine, markanın temelini ve yönünü gerçekten anlamak için bazen bir marka konumlandırma ifadesine bakmak gerekir. Nike Konumlandırma Beyanı: “NIke, ister formda olmak, ister spor yapmak, ister günlük yaşamınız olsun, kendileri için daha iyi bir fiziksel yaşam oluşturmaktan hoşlanan bireyler için en benzersiz kişisel yaşam tarzı deneyimini yaratmaya yardımcı oluyor. hedeflerinize ulaşın! “

“Bu sizin yaşam tarzınız ve ticari markamızla herhangi bir şey giydiğinizde, daha hızlı, daha güçlü, daha iyi, daha güçlü… bir kazanan!”

Marka Kimliği Oluşturmak

Bir şirketin güçlü, tutarlı ve tutarlı bir marka kimliği oluşturmak için atması gereken adımlar değişiklik gösterecektir, ancak birkaç nokta genel olarak çoğu için geçerlidir:

  • Şirketi ve pazarı analiz edin:  Tam bir  SWOT  analizi – şirketin güçlü yönlerine, zayıf yönlerine, fırsatlarına ve tehditlerine bir bakış – yöneticilerin durumlarını anlamalarına yardımcı olmak için kanıtlanmış bir yoldur, böylece hedeflerinin ne olduğunu daha iyi belirleyebilirler ve bunları başarmak için atmaları gereken adımlar.
  • Temel iş hedeflerini belirleyin:  Marka kimliği, bu hedeflere ulaşılmasına yardımcı olmalıdır. Örneğin, bir otomobil üreticisi niş bir lüks pazar peşindeyse, reklamları o pazara hitap edecek şekilde tasarlanmalı ve potansiyel müşterilerin onları görme olasılığının yüksek olduğu kanallarda ve sitelerde görünmelidir.
  • Müşterilerini tanımlayın:  Anketler yürütmek, odak grupları toplamak ve bire bir görüşmeler yapmak, bir şirketin tekliflerinin kime hitap ettiğini belirlemesine yardımcı olabilir.
  • İletmek istediği kişiliği ve mesajı belirleyin:  Şirket, pazarının algılamasını istiyor? Bir şirketin akla gelebilecek her olumlu özelliği birleştirmeye çalışmak yerine tutarlı bir algı yaratması gerekir: fayda, satın alınabilirlik, kalite, nostalji, modernlik, lüks, flaş, zevk ve sınıf. Bir markanın tüm öğeleri – kopya, imge, kültürel imalar, renk şemaları birbiriyle uyumlu olmalı ve tutarlı bir mesaj vermelidir.

Bir marka kimliği oluşturmak, çok disiplinli, stratejik bir çabadır: her unsurun genel mesajı ve iş hedeflerini desteklemesi gerekir. Bir şirketin adını, logosunu, tasarımını içerebilir; üslubu ve kopyasının tonu; ürünlerinin görünümü ve bileşimi; ve tabii ki sosyal medya varlığı. Apple’ın kurucusu Steve Jobs, Apple mağazalarındaki banyo tabelalarındaki grinin gölgesi kadar küçük ayrıntılara takıntılıydı. Bu odaklanma seviyesi gerekli olmasa da, anekdot Apple’ın başarılı markalaşmasının tesadüf değil yoğun çabanın sonucu olduğunu gösteriyor.

Kurumsal Kimlik Geçmişi

Ulusal, dini, lonca ve hanedan sembolleri – modern markalaşmaya benzerler olarak görebileceğimiz – bin yıl öncesine dayanıyor. Modern uygulama sanayi devrimine dayanıyor, ancak ev eşyalarının fabrikalarda üretilmeye başlandığı ve üreticilerin  kendilerini rakiplerinden farklılaştırmanın bir yoluna ihtiyaç duyduğu zaman  . Bu çabalar, basit görsel markalaşmadan maskotlar, jingle’lar ve diğer satış ve pazarlama tekniklerini içeren reklamlara doğru gelişti. Bir İngiliz bira şirketi olan Bass & Co. ve gıda işleme şirketi Tate & Lyle, en eski ticari markalara sahip olduğunu iddia ediyor. O dönemde ortaya çıkan diğer markalar arasında Quaker Oats, Jemima Teyze ve Coca-Cola yer alıyor.

Marka değeri

Tüm bunlar, bir Kurumsal Kimlik değerini ifade eden marka değerine eşittir. Araştırma literatüründe marka değeri bilişsel psikoloji ve bilgi ekonomisi olmak üzere iki farklı açıdan incelenmiştir. Bilişsel psikolojiye göre, marka değeri, tüketicinin nitelik algılarını yönlendiren marka özellikleri ve ilişkilendirmeler hakkındaki farkındalığına dayanır. Bilgi ekonomisine göre, güçlü bir marka adı, eksik bilgi sahibi alıcılar için güvenilir bir ürün kalitesi sinyali olarak çalışır ve markalaşma yatırımlarına geri dönüşün bir biçimi olarak fiyat primleri üretir. Marka değerinin fiyat yapısının belirlenmesinde önemli bir rol oynadığı ve özellikle firmaların marka değerinden kaynaklanan fiyat primlerini talep edebildiği ampirik olarak kanıtlanmıştır. 

Kaliteli bir Kurumsal Kimlik çalışması için Bi Düşün Medya ve Ajans ile iletişime geçmelisiniz.

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..