Orijinal bir katalog tasarım için fikirler

Katalog  basımı, herhangi bir mecra için dergi, yayıncılarda kitap veya hizmet şirketleri için kart basmak kadar gerekli bir süreçtir. Herhangi bir şirketin satış aracıdır. Fiyatlar veya nakliye gibi detayları fiziksel olarak tanımlanır. Yanı sıra son müşteri ile iletişim kurmaya hizmet eder. Yeterli sonuçlar elde etmek istiyorsanız, iyi bakımlı ve müşteri odaklı bir tasarım çok önemlidir. Ancak günümüzde bulunan çok sayıdaki tanıtım ve reklam katalogları, pazarlama departmanlarını potansiyel müşterileri etkilemelerine ve elde tutmalarına olanak tanıyan tasarımlarında bir miktar katma değer vererek kendilerini rekabetten ayırmaya zorlamaktadır.

Orijinal bir kataloğu nasıl oluşturabilirim?

Katalog tasarlamak için sayısız seçenek vardır. Açıkça her şey iletmek istediğimiz görüntüye bağlı olacaktır, ancak her durumda, klişeden çıkmak asla zarar vermez. Yeni her zaman gençlik, dinamizm ve güçle eş anlamlıdır. Müvekkilimizin şirketimizi bu değerlerle ilişkilendirmesi zarar vermez, sence de öyle değil mi?

Daha rahat bir tarzın kaliteyi kaybetmek anlamına gelmediğine dikkat etmek önemlidir. Tasarımdaki kalite, o işi yapan ve gerçekleştiren kişi, yani grafik tasarımcı ve ayrıca müteakip baskıdan sorumlu firma ile doğrudan ilgilidir. Bu nedenle kataloğu tasarlayacak kişiyi ve göndereceğiniz dosyalarla onu hayata geçirecek matbaayı iyi seçin .

Bi Düşün Medya ve Ajans olarak, Katalog tasarım konusunda uzman hizmeti sunuyoruz. Tek yapmanız gereken bizleri aramak.

Bir katalogda fark yaratmak için farklı imkanlara sahipsiniz. Her zaman bu tür bir ürünün sahip olması gereken temel unsurlardan ve ortaya çıkması gereken bilgilerden başlayarak, geri kalanı yaratıcılık derecenize ve hayal gücünüze bağlı olacaktır.

Biçimi değiştirin

Diğer bedenler için neden bu kadar az marj var? Müşterilerinizin sizi ve şirketinizin imajının hafızalarında daha uzun süre saklanmasını istiyorsanız, diğer format türlerini kullanarak başlayın. Onu küçültmenin veya büyütmenin size ne kadara mal olacağına dair bir tahmin isteyin. Bazen baskı ve sonradan işleme daha pahalı olabilir, ancak farklı olasılıkları sormayı ve değerlendirmeyi içerir. Şüphesiz, bir an için düşünürseniz, bir kataloğu hatırlayacaksınız ve kesinlikle tipik A4 kullanılmadı.

Yeni kağıt türlerine dönün

Günümüzde kataloğun hem önünde hem arkasında hem de içinde kullanılacak çok çeşitli kağıtlar bulunmaktadır . Birçoğu standart kataloğun monotonluğundan kopan bir sonuç veriyor. Sahip olduğunuz farklı seçenekleri değerlendirin. Yeni medyayı araştırın. Elbette beklentilerinizi karşılayan farklı bir tane bulabilirsiniz. Ayrıca biraz metalik mürekkep, kabartmalı baskı veya damgalı efekt kullanacaksanız, bu efekti en iyi şekilde artıracak olanı seçin.

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..