Pankart ve afiş nasıl yapılır?

Pankart ve afişlerin nasıl yapılacağı hakkında her zaman bilmek istediğiniz her şey (her iki ürün de benzerdir) ve asla 4 önemli soru sormaya cesaret edemediniz. Bi Düşün Medya ve Ajans ekibi sizler için her türlü ebatta pankart ve afiş tasarlar ve basımını gerçekleştirir.

Farklı afiş türleri:

Bir pankart veya afiş, bir teklifi belirtmek, bir alanı işaret etmek, bir ürünün reklamını yapmak veya sadece bir iç mekanı dekore etmek için yerleştirilebilecek herhangi bir baskı veya reklam veya etkinlik etiketi türü olarak anlıyoruz .

En yaygın olanı partiler, etkinlikler, yıldönümleri ve düğünler için pankartlar, iş işaretleri veya bir kuruluşun yakınlığının yol göstergesidir, ancak her halükarda iki ana kategoriye ayrılırlar:

Dış mekan pankartları: Çok sayıda destek vardır, ancak en yaygınları kanvas ve baskılı veya kesilmiş vinildir. Çit, cam, duvar veya polipropilen veya kompozit gibi sert bir destek gibi sert bir destek üzerine yerleştirilmesi gereken vinillerin aksine, kanvas, grometler ve takviyeler sayesinde birçok şekilde kurulabilir.

Dış mekan pankartımızı yaparken , dayanıklılık için lamine etmeniz tavsiye edilir.

İç mekanlar için pankartı ve posterler : Aynı destekler, iç mekanlar için poster yapmak için kullanılabilir, ancak vinil durumunda daha fazla destek seçeneği olmasına rağmen, daha önce bahsedilenlere köpük karton, köpüklü pvc, cam ambalaj gibi başkalarını da ekleyebilirsiniz. rulo vb. sayesinde tuval ve baskı sunmanın birçok yoluna ek olarak

Önceki hazırlık tasarım:

İlk şey, afişin ne işe yarayacağını bilmektir . Kullanım ve desteğe karar verildikten sonra, ölçülerini tanımlamalı ve sonrasında tasarlamalıyız .

Herhangi bir tasarım aracının (ünlü resim rötuşlama veya photoshop, illustrator, corel gibi vektör tasarım programları) nasıl kullanılacağını bilirsek, bunu doğrudan yapabilir ve baskıya hazır bırakabiliriz. Her durum için birçok olasılık ve gereksinim vardır.

Bu noktada bir tasarım stüdyosu veya idem departmanına sahip bir prodüksiyon şirketi bu görevi önerebilir veya yerine getirebilir.

Etkili olan pankartlar yapmak bu adımla alınır ne kadar bakım doğrudan bağlıdır. Düşünmek için zaman harcamak, yaratıcılık, harcanan zamanla doğru orantılı bir etkiye sahip olacaktır.

Pankart yapın; (üretim)

Bu noktada, desteğin türüne, boyutuna, şartlarına ve sürelerine bağlı olarak, süreç genellikle aynı olsa da: Dosyalar hem müşteri hem de teknik departman tarafından kontrol edilip doğrulandıktan sonra, posteri yapma zamanı gelmiştir. veya afiş. En yaygın durumda, dijital baskıda, uzun rulolar halinde gelen destek , bir ev yazıcısı XXL boyutuna eşdeğer olan bir çiziciye yerleştirilir .

Kanvaslar söz konusu olduğunda, bu rulolar, eko-emilimde 5 metreye kadar genişliktedir, tıpkı plotter kafalı araba gibi bu ölçümü mantıksal olarak aşar. Dosya, baskı kuyruğuna alınır, çünkü yüksek sipariş sayısı makinenin sürekli çalıştığı anlamına gelir, sonra sıra geldiğinde o ortama yazdırılır.

Bu edilir paketlenmiş, toplanmış ve dolayısıyla hazır sevkiyat .

Sonuç olarak:

Günün sonunda, önceki tasarım aşaması hariç, afişlerin üretimi yaklaşık 3/4 gün üretim süresi artı yarımada için 24 saat nakliye acentesine sahiptir. Herhangi bir sorunuz varsa, ecoimpresion.es sohbeti hizmetinizdedir , her türlü soruyu cevaplayacağız.

Afiş yapımıyla ilgili her şeyi zaten biliyorsunuz … Bu bilgi sizin için yararlı oldu mu? 

Unutmamalısınız! Bi Düşün Medya ve Ajans başta pankart ve afiş olmak üzere tüm baskı işlerinizi itina ile gerçekleştirir.

Kreatif ve İnovatif Hizmetler Sunuyoruz

Hayal ve estetiği merkezine alan, tasarımların kreatif fikirlerle buluştuğu noktada olan Bir Ajans Düşünün..